Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη του δημάρχου Αμυνταίου με πρώην δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων

Συνάντηση των πρώην Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων των «Καποδιστριακών» Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμυνταίου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Γιάννης Στάιος, Στέφανος Γιαγκούλης, Γιάννης Λιάσης και Κώστας Θεοδωρίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Αετού κ. Μιχάλης Δόνες και Σταύρος Αναστασιάδης, οι πρώην Δήμαρχοι Φιλώτα, κ. Λάζαρος Σπυρόπουλος και Άνθιμος Μπιτάκης και ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Νυμφαίου, κ. Γιώργος Μπουτάρης. Οι περισσότεροι πρώην Πρόεδροι των Κοινοτήτων επικοινώνησαν με το Δήμαρχο και δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν για διάφορους λόγους.
Η συνάντηση είχε ελεύθερο πλαίσιο και στόχος της ήταν να εκφραστούν προβληματισμοί και απόψεις, τόσο σε γενικότερο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, όσο και για τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου, καθώς η εμπειρία και η γνώση όλων όσων υπηρέτησαν την τοπική κοινωνία από θέσεις ευθύνης είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, μετά τη συνάντηση δήλωσε «Είχα μία πολύ σημαντική συνάντηση με ανθρώπους που υπηρέτησαν τον τόπο και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα. Ακουστήκαν σημαντικές απόψεις και κατατέθηκαν πολύ σημαντικές προτάσεις τόσο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Αμυνταίου, όσο και για την αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου. Τις προτάσεις αυτές τις έχουμε καταγράψει και θα τις επεξεργαστούμε. Στη συνέχεια σκοπεύω να προσκαλέσω και πάλι τους πρώην Δημάρχους και Κοινοτάρχες και να συζητήσουμε σε πιο συγκεκριμένη agenda, με βάση τα θέματα που οι ίδιοι έθεσαν. Ουσιαστικά στόχος μου είναι να αναλύσουμε περαιτέρω τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και να βρούμε τρόπους υλοποίησης, καθώς θεωρώ πολύτιμη τη γνώση και την εμπειρία τους, όχι μόνο για την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως για τον τόπο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.