Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Κολοκοτρώνη για τα ζωτικά προβλήματα της Φλώρινας λόγω της θεομηνίας και του παγετού

Θέμα: «Αιτήματα για την επείγουσα αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων της Φλώρινας, λόγω της θεομηνίας και των συνθηκών λόγω του παγετού»

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,
επείγουσα έκκληση απευθύνουν προς τους Πολιτειακούς θεσμικούς παράγοντες της χώρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας και οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στο νομό εδώ και έναν και πλέον μήνα, με θερμοκρασίες που έφτασαν και τους -30 βαθμ.C, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τις υποδομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της θεομηνίας και απαιτείται η άμεση συνδρομή της Πολιτείας για την άμεση επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα, ζητείται η αρωγή σας για να αμβλυνθούν τα πιο επείγοντα προβλήματα από αυτά, όπως:
α) Οι βλάβες στο δίκτυο άρδευσης, β) η αποκατάσταση της ύδρευσης ιδιαίτερα στους ορεινούς οικισμούς καθώς έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς νερού, γ) οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο λόγω του πάγου, δ) κάλυψη του κόστους για εκχιονιστικά μηχανήματα, ε) έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για αποκατάσταση των βλαβών, στ) έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη εξόδων θέρμανσης σχολικών μονάδων, πολλές από τις οποίες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης μηχανισμών αποχιονισμού των οδών και θέρμανσης.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:
1) Προτίθεσθε να σταθείτε αρωγοί στα επείγοντα αυτά αιτήματα που απευθύνουν οι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες και οι πολίτες της Π.Ε Φλώρινας;
2) Υπάρχουν τα περιθώρια εκτάκτων ενισχύσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε Φλώρινας λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.