Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ήττα των γυναικών του Φιλώτα από τον Αμύντα

Ένας πολύ όμορφος και δυνατός αγώνας, γεμάτος ανατροπές, έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου, οπού ο τυπικά γηπεδούχος Φιλώτας Μ.Π.Σ. έχασε 19-20 από τον Ε.Σ. Αμύντα.
Η 5η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, έκλεισε με ένα ντέρμπι από τα παλιά, σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους γυμναστήριο, που τα είχε όλα –δυνατές μονομαχίες, γρήγορες φάσεις, δραματικές αποκρούσεις, αυτοθυσία και πάθος εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων, ενστάσεις αλλά και μια περίεργη διαιτησία που αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα με το τελευταίο της σφύριγμα.
Η ομάδα του Φιλώτα, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, (με σκορ 6-1 και 10-3), αλλά προς το τέλος του ημιχρόνου κι αντί να κλειδώσει το παιχνίδι, ολιγώρησε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αμύντα να πλησιάσει και να μπει στα αποδυτήρια με 4 γκολ διαφορά.
Στο 2ο ημίχρονο τα κορίτσια του Φιλώτα ξεκίνησαν πολύ νευρικά και νωθρά, σε αντίθεση με τα κορίτσια του Αμυνταίου που μάχονταν για κάθε αμφισβητούμενη μπαλιά. Έτσι σταδιακά ο Αμύντας πήρε τα ηνία του αγώνα προηγούμενος ακόμη και ε 3 γκολ.
Με μια απέλπιδα τελευταία αντεπίθεση, ο Φιλώτας πλησίαζε συνεχώς ισοφαρίζοντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο όπου και αμέσως μετά οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ ως εκπρόθεσμο (παρ’ όλο που ήταν εμπρόθεσμο).
Στα τραγελαφικά του αγώνα ήταν η δίλεπτη αποβολή της Τσουτσουλάκη στο 35΄ (ήταν η 3η και έγινε κόκκινη), που ενώ ο σημειωτής του αγώνα της έδωσε την άδεια να επιστρέψει στο παιχνίδι και μετά από προηγούμενη αποβολή, ο χρονομέτρης σφύριξε ως αντικανονική την είσοδό της και οι διαιτητές την τιμώρησαν. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Φιλώτα στερήθηκε τις υπηρεσίες της καλύτερης παίκτριάς της για 25 λεπτά του 2ου ημιχρόνου.
Καλύτερες παίκτριες του αγώνα από τον Φιλώτα, ήταν οι Τολούδη (4 γκολ) και η Σουμτάκη -που έκανε 2 φορές τριπλή απόκρουση- ενώ από τον Αμύντα ήταν η Μπάντη Β. (5 γκολ) και Παπαβασιλείου Αν. (3 γκολ).
Συνθέσεις των ομάδων:
Φιλώτας: (Λιότσκα Θεανώ): Χαριτοπούλου Όλγα, Κλάζογλου Ειρ., Θωμά Ελ., Σουμτάκη Ιωάν., Παραστατιδου Σ., Τολούδη Ελ. 4, Φυλάκη Φιλ. 5, Παπαδοπούλου Αλ. 2, Βογιατζή Μαρ., Κέρλοβα Αν. 2, Γκάτσιου Αν. 2, Πιχτράκη Γ. 3, Στρατάκη Ειρ., Τσουτσουλάκη Τ. 3 (2/3 πέναλτυ)
Αμύντας : (Γιώσκος Νίκος) Γιαπουτζή Δ., Σονιάδου, Μπάντη Β. 5, Γεωργιάδου Ελ., Παπαβασιλείου Αν. 3, Ρακοπούλου Ηλ. 6, Σκόδρα Τ. 2, Σκόδρα Ν. 2, Έστε Αρ.1, Μπόντε Μ., Δημητριάδου Ι., Τσένκο Μ.2, Ηλιάδου Φ., Πάνου Αντ., (3/5 πέναλτυ)
Μετά την λήξη του αγώνα η ομάδα του Φιλώτα έκανε ένσταση για:
* το τελευταίο ακυρωθέν γκολ οπού οι διαιτητές το κατακύρωσαν και μετά από διαμαρτυρίες παικτών και φιλάθλων του Αμύντα –οι οποίοι φίλαθλοι πέταξαν και μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο- αναίρεσαν την απόφασή τους και ακύρωσαν το γκολ.
* την άδικη αποβολή της Τσουτσουλάκη για την οποία ευθύνονταν 100% η γραμματεία.
* ότι ο χρονομέτρης και ενώ οι διαιτητές είχαν δώσει time-out, δεν είχε σταματήσει το χρονόμετρο με αποτέλεσμα να χαθούν γύρω στα 30΄΄. Μετά από διαμαρτυρίες όλης της κερκίδας οι διαιτητές κράτησαν 15΄΄ παραπάνω αφ ότου ξεκίνησαν τον αγώνα.
Οι διαιτητές του αγώνα Μαυρίδης Παύλος και Τομίδης Ιωάννης, από τη Βέροια και τα Γιαννιτσά αντίστοιχα, ‘’προστάτεψαν’’ τους φιλοξενούμενους όσον αφορά τις ποινές, αλλά ελέγχονται κυρίως, για την αποβολή της παίκτριας του Φιλώτα την οποία δεν προστάτεψαν και η οποία αποβλήθηκε από λάθος της γραμματείας αλλά και για την τελευταία φάση που ήταν πέρα για πέρα εύκολη και δεν δικαιολογούνταν η ακύρωση του γκολ. Η δε στάση τους στο τέλος, αλλά και η απάντησή τους στην ένσταση του Φιλώτα γεννά πολλά ερωτηματικά.
Τέλος να συγχαρούμε τις παίκτριες της αντίπαλης ομάδας γιατί βοήθησαν να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και να διαφημιστεί το άθλημα του handball, αλλά και να στηλιτεύσουμε την μικρόνοια κάποιων, που η ιστορία τους στο άθλημα δεν δικαιολογεί να ζητάνε να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του ΜΠΣ «Φιλώτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.