Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Νέες χιονοπτώσεις τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με τις προβλέψεις

Συννεφιά προβλέπεται για τη Φλώρινα σήμερα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.
Σύμφωνα με το meteo.gr τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με την εκδήλωση χιονόπτωσης, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 1 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.
Για αύριο Κυριακή 5/2, προβλέπεται χιονόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 0 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 0 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.
Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στη Φλώρινας είναι στους 3 βαθμούς Κελσίου.
Όπως γράφει το kozanimedia.gr, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την ερχόμενη Δευτέρα κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις εφάμιλλες με εκείνες του 2001 σε ένταση (όχι ίσως σε διάρκεια).
Το βράδυ της Παρασκευής, ο γνωστός και έγκυρος μετεωρολόγος του WEST Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πως «Τρομακτικός χάρτης από το snow-forecast για την ερχόμενη Δευτέρα. Μεταφράζοντας τον, θέλει την Φλώρινα με 50εκ χιόνι, την Πτολεμαιδα και την Κοζάνη πάνω από 70εκ. και την Νάουσα σχεδόν 80 με 90εκ. Αν επαληθευτεί, τότε θα έχουμε να κάνουμε με την ισχυρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 10 ετών, ανάλογη σε κλίμακα με αυτήν του 2001. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το υπάρχων χιόνι που παρά την βροχή του Σαββάτου θα φτάσει ως την Δευτέρα αξιοπρεπώς…»
Σε επικοινωνία του με το kozanimedia, o ίδιος σημειώνει πως τα παραπάνω προέρχονται από τις μέχρι στιγμής προγνώσεις των σχετικών χαρτών, τονίζοντας τη βεβαιότητά του για ισχυρές χιονοπτώσεις, αλλά σε βαθμό που θα καθοριστεί τις επόμενες ώρες…

2 σχόλια:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.