Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

19 μετάλλια για την αποστολή του «Παγκράτιον»

Απόλυτα επιτυχημένη επέστρεψε η 18μελής απoστολή του Α.Σ "Παγκράτιον" από το 1ο διασυλλογικό πρωτάθλημα shotokan καράτε που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012. Η αποστολή είχε στις αποσκευές της 19 μετάλλια: 6 χρυσά, 6 ασημένια και 7 χάλκινα.
Όλοι οι αθλητές του συλλόγου έκαναν άριστη εμφάνιση πιάνοντας σχεδόν το μέγιστο της απόδοσής τους και συνέχισαν την παράδοση που θέλει τον σύλλογο πρωταγωνιστή σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετάσχει.
Την αποστολή συνόδευσαν ο sensei Κορομπίλης Γεώργιος και senpai Τσουλιάς Γεώργιος και από το Δ.Σ, ο πρόεδρος Τσαρτσιταλίδης Κίμων, ο έφορος Τσομπανόπουλος Δημήτριος και το μέλος Μπογδάνης Κων/νος.
Οι αθλητές που συμμετείχαν και οι θέσεις που πήραν είναι:
Χρυσά μετάλλια
1. Παπαδόπουλος Δημήτριος 1η θέση kumite ανδρών
2. Τσαρτσιταλίδης Ηλίας 1η θέση kumite και kata Ν. ανδρών
3. Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη – Μαρία 1η θέση kata Νεανίδων
4. Αμβράσης Βασίλειος 1η θέση kata παίδων
5. Παλιογιάννη Φωτεινή 1η θέση kata κορασίδων
Αργυρά μετάλλια
1. Τσομπανόπουλος Κων/νος 2η θέση kata Ν. ανδρών
2. Σγουρίδου Χριστίνα 2η θέση kata Νεανίδων
3. Μπογδάνης Πέτρος 2η θέση kata Εφήβων
4. Ζήνδρος Μιχάλης 2η θέση kata παίδων
5. Μιμιλίδης Παναγιώτης 2η θέση kata παίδων
6. Παπαδόπουλος Χρήστος 2η θέση kata παίδων
Χάλκινα μετάλλια
1. Τσομπανόπουλος Κων/νος 3η θέση kumite Ν. ανδρών
2. Σιδηρόπουλος Γεώργιος 3η θέση kumite εφήβων
3. Σίσσης Βύρων 3η θέση kumite εφήβων
4. Μπογδάνης Πέτρος 3η θέση kumite εφήβων
5. Ζήνδρος Γεώργιος 3η θέση kata παίδων
6. Σιώκης Λουκάς 3η θέση kata παίδων
7. Τζόκας Κων/νος 3η θέση kata παίδων
Την παράσταση και πάλι έκλεψαν τα αδέλφια Τσαρτσιταλίδη, ο Ηλίας και πάλι με δυο χρυσά μετάλλια στο στήθος έδειξε πως διανύει περίοδο πολύ καλής φόρμας και είναι ανίκητος στο Πανελλήνιο, ενώ η Ειρήνη – Μαρία απέδειξε πως η προηγούμενη νίκη της μόνο τυχαία δεν ήταν.
Το απόλυτο πέτυχε και η μικρή Φωτεινή Παλιογιάννη ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως και ο Βασίλης Αμβράσης κατέκτησε το χρυσό χωρίς να δώσει πόντο στους αντιπάλους του.
Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και η πρωτοεμφανιζόμενη Σγουρίδου Χριστίνα και ο Παπαδόπουλος Δημήτρης στην πρώτη του συμμετοχή με την σημαία του συλλόγου πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κορομπίλης Νικόλαος σαν διαιτητής και δείχνει να καθιερώνεται στο σχήμα της διαιτησίας.
Τσομπανόπουλος Δημήτριος (έφορος): Τι να πω έχουν τελειώσει τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί για τα παιδιά αυτά, όπου παίζουν διαφημίζουν την Πόλη μας, ένας μικρός σύλλογος από την εσχατιά της Ελλάδος και αθλητές που γυμνάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες στέκεται απέναντι στα μεγαθήρια του Ελληνικού καράτε και δόξα τον Θεό τα καταφέρνει πολύ καλά μέχρι τώρα. Παιδιά που με τους –25 βαθμούς ξεκίνησαν στις 4.30 πμ να πάνε να παίξουν, μέσα στον Ιανουάριο δεν είχαμε ελεύθερο Σαββατοκύριακο. Αθλητές ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ όχι μόνο αγωνιστικά, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται από τις επιδόσεις τους αλλά πρωτίστως το ήθος τους, πρέπει να τα δείτε, το στήσιμό τους στο τατάμι, η αγωνιστικότητά τους, το fair play, ο σεβασμός στους αντιπάλους, ότι και να πεις είναι λίγο, τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι στον δρόμο που τους χαράζει ο sensei Κορομπίλης Γεώργιος και το μέλλον είναι δικό τους. θα πω όμως και την πικρία μου, τα παιδιά αυτά δεν τυγχάνουν της προσοχής που τους αξίζει, σε εκδηλώσεις που γίνονται εκτός σε άλλες πόλεις καλούν και βραβεύουν τους αθλητές μας και οι τοπικές αρχές κωφεύουν. Είναι δυνατόν να έχεις αθλητή στην Πόλη σου σαν τον Τσαρτσιταλίδη, ( 2 χρυσά και 1 ασημένιο στην Πρέσπα, 2 χρυσά στο Αρμένιο, 2 χρυσά στην Αλεξάνδρεια) και να μην τον έχεις βραβεύσει, δεν είναι η πλακέτα η το δίπλωμα που θα πάρει όσο το ότι θα ξέρει ότι η Πόλη για την οποία ιδρώνει αγωνίζεται και ματώνει δεν τον αγνοεί και είναι πίσω του. Είναι 15 χρονών παιδί και αν κάτσουμε να γράψουμε τις επιτυχίες του θέλουμε 10 κόλες αναφοράς με αποκορύφωμα την 3η θέση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων όπως και ο Τσομπανόπουλος Κων/νος, με συμμετοχές στις Εθνικές αποστολές στην Κύπρο στην Τουρκία, λες και στην Φλώρινα αυτές οι διακρίσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Επίτηδες ο πρόεδρος δεν δημοσιοποίησε τις βραβεύσεις των παιδιών από άλλες πόλεις, όμως εγώ θα τα πω γιατί αισθάνθηκα μεγάλη ντροπή όταν ο περιφερειάρχης Κος Ψωμιάδης και ο αντιπερειάρχης Κος Καραπαναγιωτίδης τους βράβευαν στην Βέροια. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τοπικοί που ανταμείβουν και ανταποκρίνονται στα πρέπει των παιδιών αυτών όπως ο Ηλιάδης Δ. Δήμαρχος Κ. Κλεινών τότε ο οποίος σε μια σεμνή τελετή έδωσε στα παιδιά την ηθική στήριξή του και την δύναμη να συνεχίσουν και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Πρέπει κάποτε οι τοπικοί άρχοντες να δουν επιτέλους και αυτά τα παιδιά και να τους δώσουν την ηθική στήριξη τουλάχιστον για να συνεχίσουν το λαμπρό έργο τους.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.