Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα Κίνημα «Παγωμένων» Φλωρινιωτών;

Εδώ και λίγα 24ωρα ο δήμος Φλώρινας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εδώ και χρόνια όμως ο νομός Φλώρινας είναι σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Και οι πολίτες του παγωμένοι, όχι μόνο από το κρύο, αλλά και από όσα χάνονται καθημερινά και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται…
Η ανεργία στα ύψη, το τρένο δε σφυρίζει εδώ και ένα χρόνο, η Εγνατία δεν περνά από ‘δω, το πετρέλαιο σε τιμές απλησίαστες που «καίνε» τη τσέπη μας, οι μονάδες της ΔΕΗ έτοιμες να ξεπουληθούν, οι φοιτητές λιγοστεύουν και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι υπ’ ατμόν, οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρομεσαίες κλείνουν και τόσα άλλα.
Για να μη χάσουμε λοιπόν και τα τελευταία που μας απέμειναν, την ελπίδα και την αξιοπρέπειά μας, ίσως ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το neaflorina αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί τους πολίτες του νομού να ψηφίσουν, σε πρώτη φάση, για το αν θέλουν τη δημιουργία του Κινήματος «Παγωμένων» Φλωρινιωτών, που στόχο θα έχει να καταγράψει τα προβλήματα και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι λύσεις να προωθηθούν και να διεκδικηθούν.
Μπορείτε να ψηφίσετε δεξιά στη σελίδα μας, για το αν μια τέτοια ιδέα σας βρίσκει σύμφωνους ή όχι.

32 σχόλια:

  1. επιτελους ας κανουμε κατι αφου δεν το κανουν αυτοι που πρεπει.....!!! ΔΕΔΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΥΣΚΟΛΑ..
    ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.... ΕΙΔΑΤΕ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΠΕΡΜΕΝΜΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε παιδιά γιατί δεν κάνουν κάτι οι βουλευτές μας; Έλεος, η κατάσταση είναι τραγική. Πρέπει να γίνει άμεσα θέμα στη βουλή η κατάσταση στη Φλώρινα. Να απαλλαγούμε από τον φόρο στο πετρέλαιο άμεσα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Θα πεθάνει κανείς από το κρύο και μετά να δούμε τι θα γίνει. Αίσχος σας κύριε Λιάνη και κύριε Κωνσταντινίδη. Την επόμενη φορά να ξέρουμε να μην πάμε να ψηφίσουμε. Αποχή 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σας για το εύστοχο σχόλιο.Όταν θα έχουμε το πρώτο θύμα του κρύου ίσως ξυπνήσουν...

      Διαγραφή
    2. οχι αποχή 100% παιδιά, αυτό ακριβώς θέλουν!
      Να ψηφιζουν μονο οι δικοι τους και οι αλλοι να ακολουθαμε.

      Ψηφίστε ο,τιδήποτε αγαπάτε, οποιον θέλετε, τον σκυλο σας, την γατα σας, ο,ποιοδήποτε αλλο κομμα, νεο παλιό δεν εχει σημασία. Αρκει να ψηφίσετε να μην τους βγουν τα ποσοστα να τρεχουν για κυβερνησεις συνεργασιας οι καριοληδες μπας και δουμε ασπρη μερα σε αυτη την χωρα

      Διαγραφή
  4. Μπραβο σας παιδια! Ευχομαι ο στοχος σας να πετυχει με την βοηθεια ολων των Φλωρινιωτων. Για την "Παγωμενη" μας Φλωρινα ρε γαμ..το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή η πρωτοβουλία σας!!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
    Εύχομαι να έφτασε η ώρα που οι Φλωρινιώτες θα απαλλαγούν από τον ραγιαδισμό που εδώ και πολλά χρόνια τους χαρακτηρίζει.
    Συνεχίστε είμαστε μαζί σας "ψυχή τε και σώματι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ποιο ωραία αντίδραση θα είναι να τοποθετήσουμε κινητές μονάες κατάψυξης με ψυκτικούς της Φλώρινας , σε είσοδο υπουργείου για να νιώσουν το - 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι δεν κάνουν οι πολιτικοί ας το κάνουμε εμείς...αλλά και τη βουλευτική αποζημίωση πολίτες που έχουν ανάγκη θα την πάρουν...οι ξεφτίλες,μάλωναν κιόλας επειδή ο νομός επιτέλουςν κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. zitiste na gini i poli mas autonomi,na dite pos tha treksoun amesos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο για την πρωτοβουλία!
    Ανυπομονούμε για την επόμενη φάση!!!!!!
    Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ειδικά τώρα που οι εκπρόσωποί μας αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
    Μόλις ο δήμαρχος μας απέδειξε πως μια πολύ ωραία και ενδεδειγμένη πρωτοβουλία (κατάσταση έκτακτης ανάγκης), καίγεται εξίσου ωραία όταν δεν λαμβάνεται στο σωστό χρόνο (απεργία δημοσιογράφων, άρα ελλιπής δημοσιότητα) και δεν αξιοποιείται σωστά. Δυστυχώς ανακοινώθηκε έτσι άδοξα η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και προφανώς ο δήμαρχος θεωρεί ότι τώρα βαίνουν όλα καλώς!!!
    Φίλοι του μπλόγκ, πολύ σωστά αντιληφθήκατε ότι φτάσαμε στο μη παρέκει και θα πρέπει οι Φλωρινιώτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!!! Είμαστε μαζί σας, έτοιμοι για δράση!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά εξαιρετική ιδέα!

    Αρκεί να μπορέσουμε επιτέλους να ξεπεράσουμε τις πολιτικές μας προκαταλήψης και να κατέβουμε στον δρόμο σαν Φλωρινιώτες, με ίδια προβλήματα και ίδιους στόχους.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έχουν κάνει ήδη οι φίλοι του τρένου και οι αγανακτισμένοι. Επιτέλους η πόλη άρχισε να κινείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλά τα λόγια, αλλά είναι καιρός για πρωτοβουλίες. οπότε ας ελπίσουμε να έχει αντίκρυσμα η όποια προσπάθεια. Στο χέρι μας είναι, ας μην μείνει στο μυαλό μας!!

    κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βουνίσιος ακτιβιστής18 Ιανουαρίου 2012 στις 9:09 μ.μ.

    φίλε ποντικέ και ...Κινημα Παγωμένων. με Κάπα και Πί κεφαλαία τσέκαρα και κατάλαβα ποιοί κινούν το νήμα....ο νοών νωείτω...

    Mε ΤΟΥΡΙΣΤΕς Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ "ALL WEATHER" όσα κινήματα παγωμένων , αγνακτισμένων όσες κινήσεις ή αισθήσεις ή παραισθήσεις να κάνουμε αυτοί είναι .....όλ(οι) Γουέδερ.Να έχουμε να φωνάζουμε για να τα ακούμε οι ίδιοι Το πολύ πολύ να ακούσουμε και κανένα γερό μπινελίκι γιατί τους ταράξαμε τον ύπνο ή χαλάσαμε το dancins on the ice .Άν δέν απαλλαγούμε απ αυτούς θα είμαστε μονίνως οι...ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΜΠΟΛΤΣΟΙ και θα φωνάζουμε και κανείς δέν θα μας ακούει. Με Βούδες που χαιδεύουν τα αυτι@ ή τα "χαιδεμένα και εκλεκτα παιδάκια τους" μήν περιμένετε χαίρι με ή χωρίς πάγο αλλα σκέτο πικρό καφέ και πολύ μας είναι . ΠΙρουέτες στον πάγο θα κάνουμε Παγκόσμια πρωταθλήματα χρυσά κύπελα και έπαθλα θα λαμβάνουμε με τα σπασμένα μας χέρια ή ποδάρια καιστο τέλος ΟΙ ΟΛΓΟΥΕΔΕΡ πολιτικοι της χαράδρας ευχαριστώ στις εκλογές θα μας ζητάνε. ¨Ομως οι "παγωμένοι" η "ξεπαγωμενοι" έπαψαν να κάνουν πιρουέτες...Σάν ιδέα καλή ποντικέ αλλα σε βάθος χρόνου ΣΚΕΤΗ ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑ ..θα λιώσει κι αυτό το "κίνημα" σάν το χιόνι και το πάγο ...λέω να το ονομάσουμε κίνηση παγωμένων χιονάνθρωπων ή ντανσερς πάνω στο σακουλέβα και πέριξ .


    όσο κι εάν φωνάζουμε....αυτοί φορούν όλγουέδερ ενω εμείς απάνω στις σάινες ψωνάζουμε για να μας ελεήσουν ...Στον γύψο η Φλώρινα με παγωμένους ή ολ γουέδερ ξεπαγωμένους

    Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία των σχολίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Βουνίσιε, στο χέρι μας είναι να μην καταλήξει φαρσοκωμωδία, αλλά να υπάρξει κάτι ουσιαστικό.

      Διαγραφή
    2. Και οπως ειναι και το συνθημα για το τρένο, "ολοι μαζι μπορούμε !". Εμπρος για κατι καλύτερο !

      Χ. Οροβας

      Διαγραφή
  15. Αν κατάλαβα καλά, ο "Βουνίσιος" είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και απαξιώνει την σημαντικότατη πρωτοβουλία σας, προτείνοντας να συνεχίσουμε να ζούμε στην μακαριότητα της μιζέριας μας!!!
    Αν προτείνει κάτι άλλο που εγώ δεν αντιλήφθηκα, ζητάω ταπεινά συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βουνίσιος Ακτιβιστής20 Ιανουαρίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

      ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ .

      Διαγραφή
  16. Μπράβο για την πρωτοβουλία παιδιά,

    Αναμένουμε την συνέχεια για να βοηθησουμε και να συμμετάσχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο παιδιά!

    Αυτη η πολη επρεπε να φτασει στο -25, στον εναν χρονο χωρίς τρένο, στην σταδιακη απώλεια των προοπτικών αναπτυξης της, στο απολυτο 0 της δημοτικής αρχής για να αρχίσει να ξεπαγώνει μετα απο τοσα χρόνια!

    Αναμένουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κίνημα «Παγωμένων» Φλωρινιωτών
    Ωραίο ατάκα για να βγάλουν ανέκδοτα για την Φλώρινα...
    Η ανεργία, η κρίση και μηδενική ανάπτυξη μαστίζει όλοι τη Ελλάδα.
    Για το «Συνιάκι» τι να πω; Πρώτη φορά το βλέπετε ή μήπως την ιστορία με το ΑΜΗΝ και ΑΝΤΙΟ (Αμύνταιο) πρέπει να σας την πω, ότι εδώ είναι άλλος καιρός...
    Την ανύπαρκτη δημοτική αρχή κάποιοι την ψήφισαν , όσο για την αντιπολίτευση, τους άλλους δύο του ΠΑΣΟΚ μόνο γέλιο μου έρχεται όταν σκέφτομαι το τι έγινε στις εκλογές...
    Για το τρένο δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Φλώρινας. Με το ίδιο σκεπτικό τα ΚΤΕΛ περιόρισαν ή σταμάτησαν τα δρομολόγια σε κάποια χωρία ως ασύμφορα αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται γιατί όλοι έχουν το δικό τους αυτοκίνητο...
    Μόνο για το πετρέλαιο θα έπρεπε να γίνει κάτι ώστε να υπάρχει κάποια ελάφρυνση ώστε να βγει ο πιο οικονομικά ο χειμώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή του πετρελαίου δεν είναι πρόβλημα για τους παππούδες και τους θειούς μου στο χωριό, γιατί έχουν σόμπες.

      Τα προβλήματα για τον καθένα έχουν άλλη σειρά,αλλά το πρόβλημα των του πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι το σοβαρότερο.

      Σαν πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να τα βλέπουμε σφαιρικά και κοινά, γιατί είμαστε μια κοινωνία που το πρόβλημα μιας ομάδας λειτουργεί σαν ντόμινο επιρεάζοντας λίγο ή πολύ και τους υπόλοιπους.

      Για το συνιάκι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ούτε για τις θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ. Για όλα τα άλλα όμως μπορούμε αν βγούμε ενωμένοι στους δρόμους. Κι αν δεν μας ακούσουν πχ. να κλείσουμε την εφορία. Όχι όμως σαν τις άλλες φορές 5-10 άτομα, αλλά 500 ή 1000, μέχρι να καταλάβουν οι κυβερνόντες πως τα πράγματα είναι σοβαρά.

      Διαγραφή
  19. eimai 100 tis 100 ellinas alla apo thn kato ellada mono plati vlepw opote xestikame ki an ginei aneksartiti h makedonia isos telika na einai kalitera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 100 τοις 100 μάλλον ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑνώνυμοςJan 18, 2012 02:52 PM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ποντικέ μόλις άνεβηκε ο υδράργυρος στο θερμόμετρο σήμερα άρχισε να λιώνει το κίνημα των παγωμένων κατεψυγμένων παγωμένων κλπ όπως λίωνουν με την ζέστη οι χιονάνθρωποι με τα πράσινα σκουφάκια και κόκκινα κασκολάκια με το πορτοκαλί καρότο για μύτη όλα τα άσπρα γενικώς ?

    Καλά το έλεγε ένας παραπάνω...άλλη μία φαρσοκομωδία για να διασκεδάζουμε τον καό μας τον ...καιρό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου η πρόταση μας παραμένει και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε με όσους θέλουν να μας ακολουθήσουν... μη ξεχνάς άλλωστε πως η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σύντομα... Τώρα αν το βλέπεις ως φαρσοκωμωδία, μπορείς απλά να μη συμμετέχεις! Όχι όμως και να το απαξιώνεις!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.