Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος στη Φλώρινα!

Για άλλη μια μέρα η Φλώρινα βρίσκεται σε κατάσταση πολικού ψύχους, με το θερμόμετρο να κατεβαίνει μέχρι και τους -25,1 βαθμούς Κελσίου.
Ο δήμος Φλώρινας παραμένει για δεύτερη μέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο ποταμός Σακουλέβας είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα της πόλης που αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση, καθώς εδώ και μέρες έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα πάγου.
Τα καλοριφέρ δουλεύουν ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο και με την τιμή του πετρελαίου πάνω από το ένα ευρώ, η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων είναι πρωτοφανής.
Τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου παραμένουν και σήμερα κλειστά, καθώς οι δρόμοι μετατρέπονται το πρωί σε παγοδρόμιο.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του νομού απαραίτητες είναι και οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ιδίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι δρόμοι μπορεί να κρύβουν παγίδες.
Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες μόνο ευχάριστες δεν είναι, καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι πολικές θερμοκρασίες, ενώ το Σάββατο θα πρέπει να περιμένουμε και νέες χιονοπτώσεις.

8 σχόλια:

  1. -25.1 παλι? καποιο λακκο εχει η φαβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια μηπως δεν κανουν καλα την δουλεια τους εκει στο μετεο?το λεω γιατι στις καταχωρημενες θερμοκρασιες του ιαν,στις 5 ιαν η ανωτερη ηταν -7,7(ειχε και σινιακι)και οχι +7,7!αρα και η μεση θερμ ημερας βγαινει λαθος!τουλαχιστον να μην μας κοροιδευουν!συγνωμη αν σας κουρασα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι δεν κούρασες δίκιο έχεις!και όχι μόνο στο μετεο αλλά όπου και να μπεις όλες οι θερμοκρασίες είναι κατά 10 βαθμούς μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες!!!έλεος πείτε την αλήθεια πια!γιατί πρέπει όλα να κουκουλώνονται σε αυτή τη χώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι θερμοκρασίες που δίνουμε στο blog είναι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και είναι οι επίσημες. Το τι θερμοκρασίες δίνουν τα διάφορα sites είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. balte sto mpalkonaki sas ena 8ermometro udrargyrou gia na peisteitai kai afhste tis eksypnades sas...-23 ex8es 2.30 to brady...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μηπως να πειθαμε και τα καλοριφερ να καιγανε με βαση τις εκτιμησεις του meteo.gr?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακομα και για τη σωστη προγνωση πρεπει να μπουμε στο freemeteo.com και να ζητησουμε στοιχεια για Bitola,ακομα και γι αυτο.Για πουλημα μας εχουν, να μου το θυμηθειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επισης παιδια στο μετεο.gr εδω και μια βδομαδα στον πινακα ο 'καιρος τωρα' απουσιαζει συστηματικα η φλωρινα.ειναι οι μερες με τα μειον -24 -25!!!τυχαιο?δεν νομιζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.