Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Μετά την κήρυξη του δήμου Φλώρινας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – και μετά από αίτημα του Δημάρχου Φλώρινας - συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.
Τα μέλη του Οργάνου, αφού άκουσαν την εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Φλώρινας και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις και δεσμεύτηκαν για την αντιμετώπιση όσων προκύψουν τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των φορέων που συμμετείχαν, στον τομέα ευθύνης του καθενός.
Μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης δήλωσε: «Μετά την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ως Π.Ε. Φλώρινας και υπεύθυνος του συντονισμού Πολιτικής Προστασίας, ήμουν υποχρεωμένος να καλέσω το Συντονιστικό Όργανο, να δώσουμε οδηγίες, να καταθέσουμε απόψεις και ιδέες για να δούμε πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, στις χιονοπτώσεις και στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Ανταποκρίθηκαν όλοι και πρέπει να τους ευχαριστήσω. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και αυτό που έχει σημασία είναι ότι συμφωνήσαμε σε ένα και μοναδικό: στο ότι εμείς, ως νομός Φλώρινας, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούμε και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Η συνεργασία μας με το δήμο Φλώρινας, αλλά και με τους άλλος δήμους και φορείς, είναι δεδομένη.
Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι να μας εμπιστεύονται, να μας στηρίζουν και να βοηθούν στο έργο μας.
Πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις σε χρηματοδοτήσεις, ελλείψεις σε χειριστές. Εκεί καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις, εκεί εστιάσαμε την προσοχή μας και μετά από όσα ειπώθηκαν θα βρούμε τη χρυσή τομή και θα δώσουμε τις λύσεις ώστε ο νομός μας να μην μείνει αποκλεισμένος.
Μέχρι τώρα πήγαμε καλά και θα εξακολουθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουμε αυτά που πρέπει».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αθανάσιος Μπέλτσος, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δήλωσε: «Με αφορμή την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με δεδομένο τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τις πολικές θερμοκρασίας και με δεδομένο ότι επίκειται και νέο κύμα κακοκαιρίας, μετρήσαμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας. Μέχρι τώρα έχουμε ανταπεξέλθει και σαν δήμος και σαν Περιφέρεια. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η διαδικασία του εκτάκτου, προκειμένου να προετοιμαστούμε και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που ενδεχόμενα μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα.
Πρόβλημα δεν είχαμε μέχρι τώρα, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η συνεργασία και η αλληλοκάλυψη μεταξύ των υπηρεσιών και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

12 σχόλια:

  1. Επί το έργον, λοιπόν. Ανακοινώστε μας, τι μέτρα θα πάρετε, ας πούμε για το ακριβό πετρέλαιο; Ποιες εισηγήσεις θα κάνετε για επιπλέον κονδύλια λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά όλοι πλάκα μας κάνουν,ο ένας ευχαριστεί για την ανταπόκριση και ο άλλος οτι μέχρι τώρα τα κατάφεραν μια χαρά και όλοι είμαστε χαρούμενοι.Δυστυχώς η ελληνική γλώσσα δίνει τη δυνατότητα και στούς ανίκανους να δικιολογηθούν απο τη στιγμή που οι μισοί δρόμοι της πόλης είναι σε μαύρο χάλι και τα μισά σπίτια στα χωριά δεν πάει αυτοκίνητο κι αυτό λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ!!! Η πλάκα δε είναι οτι μετά όλα αυτά δεν πετύχουν τίποτα και εμείς θα τα ξεχάσουμε ως συνήθως σα να μη συνέβη τίποτα. Για αυτό επαναλαμβάνω,ΚΥΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ....ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ???ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ?ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αρε Μπελτσο...και σε ειχα και για καλο...
    ενα μονο τροπη και κριμα σε εμας, μια και εσεις δεν εχετε καθολου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί λένε ρε... "θα είμαστε στην πρώτη γραμμή".."θα βρούμε τη χρυσή τομή.." "νομίζω θα τα καταφέρουμε.." Πάλι έκθεση γράφουνε κι εμείς πληρώνουμε το πετρέλαιο 1000Ε! Α...να μην ξεχάσει ο αντινομάρχης όταν τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να στείλει κανένα ευχαριστήριο, συγχαρητήτιο (συλληπητήριο ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί..)! 'Ετσι κι αλλιώς μόνο αυτό κάνει εδώ κι ένα χρόνο.. Την έχει δει τελετάρχης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Λευκού Νομού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν να σου τα γράφει το Πολιτικό Γραφείο του Στάθη ρε Μπέλτσο. Εσύ στην έκθεση πάντα κάτω από την βάση ήσουν. Τώρα ποιές για ποιές δυνατότητες μιλάς ένας θεός ξέρει. Όλοι όμως ξέρουν πως το έχυσες το γάλα όπως και ο ίδιος λες. Δήμαρχος πάντως δεν θα γίνεις προσγειώσου! Απορώ μόνο για τις ανοχές σου στον εξευτελισμό. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν μεγάλες. Αλλά εσύ μου έδειξες ότι μπορείς και καλύτερα. Δήμαρχε ξευτέλισέ τον και άλλο! Αντέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ...ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ...! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!
    (ΣΠΙΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oxi tha kopsoun basilopites kai tha kopsoun kordeles se erga tilethermansis kai fisikou aeriou!!!

    ti skata theli to fisiko aerio i athina prota emis eprepe na exoume enallaktiko!!

    kalinixta kai tou xronou makari na exo figi apo edo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας ζαλίσατε με τις ανοησίες σας, για όλα φταίνε οι αιρετοί.Να τα βάλουμε με τις καιρικές συνθήκες;
    Η προσπάθεια γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φτάνει η γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ18 Ιανουαρίου 2012 στις 3:19 μ.μ.

      ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ 1
      Πρώτη είδηση: Ο Δήμαρχος Φλώρινας ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενέργεια που ερμηνεύεται ως διάθεση για δράση.
      Δεύτερη είδηση: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο. Ενέργεια που καταδεικνύει ανταπόκριση στο αίτημα για δράση.
      Τρίτη είδηση: Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, πειθαρχώντας στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Ενέργεια που – επίσης – καταδεικνύει ανταπόκριση στο αίτημα για δράση.
      Τέταρτη είδηση: Από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου προέκυψε ότι δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά και αν δημιουργηθούν στο μέλλον, το Συντονιστικό Όργανο είναι έτοιμο να τα αντιμετωπίσει. Εδώ διαφαίνεται διάθεση για δράση, όποτε προκύψει ανάγκη και εφ’ όσον υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες ανταπόκρισης.
      Αυτά ως προς τη διαδικασία (Γιατί στην Ελλάδα δεν προέχει η πρακτική λύση, αλλά συχνά – σχεδόν πάντοτε – απαιτείται η νομιμότητα). Ακολουθούν σχόλια, γνώμες, ερωτήματα και απορίες των δημοτών, στα οποία – ως δημότης από γεννήσεώς μου – θα επιθυμούσα να προσθέσω και τα δικά μου.
      Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να διαλευκανθούν, ξεκινώντας από την κατάργηση των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. Η αλήθεια είναι ότι για αυτή την ενέργεια ευθύνεται η Πολιτεία και όχι ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης ή οι βουλευτές. Εάν αυτοί οι παράγοντες αδυνατούν να ανατρέψουν την Κυβερνητική αυτή απόφαση, σημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν συμμαχίες με παράγοντες αναλόγου πολιτικού αναστήματος από τον όμορο και επίσης θιγόμενο νομό Κοζάνης. Μια συμμαχία αυτού του επιπέδου, ίσως αυξήσει τις πιθανότητες επίλυσης του προβλήματος.
      Σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη επιδότηση της τιμής των υγρών καυσίμων, πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε πιθανότητες ανταπόκρισης γιατί μια τέτοια λύση θα βρει απαιτητικούς μιμητές σε πολλούς νομούς, άσχετα από τις πραγματικές καιρικές συνθήκες που στην περιοχή μας είναι δραματικά πιο δυσμενείς. Ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο καθένας – άσχετα από τη μόνιμη κατοικία του – αναζητά τρόπους περιορισμού των ατομικών και οικογενειακών δαπανών του.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ18 Ιανουαρίου 2012 στις 3:19 μ.μ.

      ΑΓΩΝΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ 2
      Σε σχέση με την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διερωτώμαι: Αφού οι φορείς του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται – αποδεδειγμένα – σε ετοιμότητα και τα σχολεία είναι κλειστά, τι άλλο προσφέρει η κίνηση αυτή του κ. Δημάρχου; Εκτός – ίσως – από τον εντυπωσιασμό των δημοτών και προκειμένου να «διασκεδάσει» τις αιτιάσεις των πολιτών για αδράνειά του σε άλλα σημαντικά ζητήματα. Ίσως ο κ. Δήμαρχος ισχυρισθεί ότι η κίνησή του αυτή αποσκοπεί στη δημόσια προβολή των προβλημάτων του Δήμου, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), προκειμένου να απαιτήσει στη συνέχεια τη συνδρομή της Πολιτείας, αλλά αυτή η προβολή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί την ώρα που οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας απεργούν. Ποιός θα προβάλλει τα προβλήματά μας και από ποιο μέσο; Επομένως, αυτό το υποτιθέμενο επιχείρημα, καταρρέει πριν καν διατυπωθεί. Αν ο κ. Δήμαρχος έχει κάποιο άλλο επιχείρημα να επικαλεσθεί, θα περιμένουμε και θα επανέλθουμε, πρόθυμοι να ανακαλέσουμε την αρνητική κριτική μας εάν μας πείσει…
      Επί πλέον, υπάρχει και η τουριστική προβολή του Δήμου η οποία αυτοακυρώνεται όταν τα προβαλλόμενα προβλήματα προβάλλουν σε κάθε πιθανό επισκέπτη ως ανυπέρβλητα και ενδεχομένως επικίνδυνα για την υγεία του ή τη σωματική του ακεραιότητα.
      Όμως, υπάρχει και η κοινή λογική. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Όλοι οι πολίτες μέσης ηλικίας και άνω, θυμόμαστε πολλούς Χειμώνες με πολικές θερμοκρασίες. Βρισκόμαστε στη Φλώρινα και αντιμετωπίζουμε έναν καθαρά Φλωρινιώτικο Χειμώνα.
      Τελικά, αν ο κ. Δήμαρχος πραγματικά θεώρησε ότι συντρέχουν όλες οι πραγματικές προϋποθέσεις για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ας φρόντιζε – ας φροντίσει ακόμη και τώρα – να επιλύσει κάποια από τα προβλήματα. Έστω αυτά που μπορεί, όπως ο καθαρισμός των πεζοδρομίων από τους πάγους.
      Σχετικά με την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων του νομού μας, σύμφωνα με – κατά καιρούς – δηλώσεις και δημοσιεύματα αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτή προέκυψε πριν από ένα χρόνο, όταν ο σημερινός Δήμαρχος απαίτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να παραμείνει στο γραφείο που κατείχε ως (πρώην) Νομάρχης, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας. Απαίτηση που δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί, γιατί – πολύ απλά – η έδρα του Δήμου βρίσκεται στο κτίριο του Δήμου και όχι σε αυτό της Περιφέρειας. Η απαίτηση του Δημάρχου προκύπτει από το γεγονός ότι κατέλαβε το μισό άνω όροφο του Δημαρχείου για προσωπικό του γραφείο, σε πλήρη αντίθεση με όλους τους προηγουμένους Δημάρχους από το 1912 μέχρι σήμερα.
      Προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα ή σε δύο πλευρές, απαιτείται η συμφωνία – ακόμη και σε επί μέρους ζητήματα – και οι δύο. Αν η μια πλευρά αρνείται πεισματικά έστω και μια απλή προσέγγιση, η συνεννόηση είναι ανέφικτη. Από όλα τα ανωτέρω, εύκολα συνάγεται ότι αυτό που αρνείται κάθε προσέγγιση για συνεννόηση είναι ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος καλείται να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορεί στους δημότες που του εμπιστεύθηκαν την τύχη τους, αναιρώντας την άκαμπτη στάση του και μη αναζητώντας ευκαιρίες για δημιουργία ρήξεων με την Περιφέρεια.
      Επί πλέον, ο κ. Δήμαρχος οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του δύο παράγοντες: α) Τις επιπτώσεις της μη προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας, στην τοπική αγορά και β) Επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο (εξελέγη με το χρίσμα της Ν.Δ.), τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της διαμάχης που ίδιος συντηρεί και – ενίοτε – τροφοδοτεί, σε βάρος του κόμματός του κατά τις επικείμενες Εθνικές εκλογές.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.