Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Lights On Prespa» με έμφαση σε μη τουριστικούς προορισμούς

Το θέμα της φετινής συνάντησης «Lights On Prespa» επιχείρησε να στρέψει τους προβολής σε περιοχές των Πρεσπών που δεν αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, έχουν όμως τις δυνατότητες να προσελκύσουν επισκέπτες και μάλιστα νέους σε ηλικία. Η πρόκληση για τους 25 νέους από 7 χώρες που πήραν μέρος, ήταν να συναντήσουν τους συνομηλίκους τους, αλλά και άλλους κατοίκους στα χωριά Μικρολίμνη, Καλλιθέα, Καρυές και Πλατύ, να μάθουν για τη ζωή και τις συνήθειές τους, να γνωρίσουν ιστορία και έθιμα και να προτείνουν δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών.
Αν και ο χρόνος ήταν περιορισμένος, οι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες, τις οποίες αξιολόγησαν όλοι μαζί και ομάδες εργασίας ετοίμασαν για το κάθε ένα από τα 4 χωριά προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς μεγάλα έξοδα, αλλά και μακροπρόθεσμες προτάσεις για την προσέλκυση των νέων.
Για ακόμα μια φορά οι νέοι έδειξαν ότι η καλή συνεργασία και η καλή ατμόσφαιρα, μπορούν να γεννήσουν ιδέες και να φέρουν αποτελέσματα.
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο της συνάντησης νέων είναι ότι, διοργανώθηκε χωρίς να χρηματοδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα, με ενίσχυση από φορείς και χορηγούς και με πολλή εθελοντική εργασία. Είναι συγκινητικό, τις ημέρες που διανύουμε, να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να προσφέρουν και να το πράττουν με μεγάλη ευχαρίστηση, γνωρίζοντας πως η προσφορά τους θα αγγίξει κάποιους νέους.
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους υποστηρικτές της συνάντησης νέων. Και αν στο μέλλον κάποιος νέος της Πρέσπας, αξιοποιήσει κάποια από τις ιδέες που προέκυψαν, τότε αυτή η προσφορά θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Περισσότερες εικόνες του προγράμματος που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, μπορεί να πάρει όποιος επισκεφτεί
http://www.youtube.com/watch?v=LUAw2H4tKiA&feature=channel_video_title και όπου θα βρει ένα slideshow με φωτογραφίες που έβγαλαν οι συμμετέχοντες και ένα πρόγραμμα επίσκεψης χωριών της Πρέσπας, που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες, στη διάρκεια της παραμονής τους στην Πρέσπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.