Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Προβλήματα στην παραλαβή βιβλίων στη δυτική Μακεδονία

Προβλήματα στην παραλαβή σχολικών εγχειριδίων παρατηρούνται και στη δυτική Μακεδονία. Στην Καστοριά, ελάχιστοι είναι οι τίτλοι που έφτασαν για τα λύκεια, ενώ λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στα γυμνάσια, όμως και πάλι το βέβαιο είναι ότι αύριο οι μαθητές θα φύγουν από τα σχολεία χωρίς το σύνολο των βιβλίων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στα δημοτικά, όπου έχουν διανεμηθεί μόνο τα τεύχη Μαθηματικών, Γεωγραφίας και Γλώσσας.
Στη Φλώρινα, υπάρχει επάρκεια για όλες τις τάξεις του δημοτικού μόνο στα τεύχη Γλώσσας, ενώ σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μαθήματα υπάρχουν τα τεύχη Μαθηματικών της β', ε' και στ' τάξης. «Εχουμε παραλάβει όσα βιβλία ήρθαν, έγινε η κατανομή στα σχολεία, αλλά ο αριθμός δεν είναι ο απαιτούμενος για να ξεκινήσουν τα δημοτικά», εξηγεί στον «ΑτΚ» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Παναγιώτης Νώτας.
Στην Κοζάνη, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ιορδανίδου, οι αποθήκες εξακολουθούν να παραμένουν άδειες, ενώ η πληρότητα των βιβλίων για τα γυμνάσια και τα λύκεια με βάση στοιχεία της ΕΛΜΕ ανέρχεται μόλις στο 3%! Στα Γρεβενά τα ποσοστά ανέρχονται στο 50%!
Ωστόσο, αυτό που ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα της δυτικής Μακεδονίας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι το έργο της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, για το οποίο έχει δοθεί παράταση της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων και των λεωφορειούχων έως το τέλος του έτους (από 1 Ιανουαρίου 2012 η ευθύνη περνά επισήμως και στους δήμους). «Μας απασχολεί πολύ το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τα συγχωνευμένα σχολεία στο πολυθέσιο σχολείο που θα φοιτήσουν. Οι διαγωνισμοί έγιναν από τους δήμους, όμως, επειδή είναι διεθνείς απαιτούν κάποιο χρόνο. Ετσι η περιφερειακή ενότητα θα αναλάβει τη μετακίνηση των μαθητών μέχρι και το Δεκέμβριο», αναφέρει ο κ. Νώτας.

Πηγή: aggelioforos.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι Διευθυντές διαβεβαίωναν ότι Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα βιβλία θα ήταν στα σχολεία.
    Αύριο στον αγιασμό τι θα πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.