Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Κωνσταντινίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει παρόντες και σε ετοιμότητα εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οι οποίοι για μία ακόμα φορά θα πράξουν το χρέος τους με υπευθυνότητα, δουλειά και σκληρή προσπάθεια.
Μεγάλη απούσα όμως από το ξεκίνημα αυτό είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η κ. Διαμαντοπούλου, μέχρι πρότινος, διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλά.
Σήμερα με μία συγγνώμη θέλει να διαγράψει την ανικανότητα, που οδήγησε τους μαθητές στα σχολεία χωρίς βιβλία.
Ο Πρωθυπουργός, ωσεί παρών, αδυνατεί να αποδώσει ευθύνες και να πάρει μέτρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αρκούμενος στη συγγνώμη της Υπουργού του.
Έτσι δεν είναι διόλου απίθανο η κ. Διαμαντοπούλου με τη φόρα που πήρε να προχωρήσει παρακάτω και να βαφτίσει τις φωτοτυπίες, που μοιράζει αντί βιβλίων στους μαθητές, συγγράμματα και τα CD-DVD, οπτικοακουστικά μέσα σύγχρονης διδασκαλίας.
Για ευθιξία βέβαια από πλευράς της κ. Υπουργού ούτε λόγος να γίνεται.
Όσο για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων, ζούμε πλέον τις τραγικές συνέπειες της προχειρότητας κα της ανοργανωσιάς.
Η ταλαιπωρία των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ξεκίνησε και κάθε μέρα κυριολεκτικά θα πληρώνουν τα σπασμένα των αποφάσεων του Υπουργείου, αφού δεν εξασφαλίστηκε τίποτα, ώστε οι συγχωνεύσεις να μην πλήττουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να μην εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση των μαθητών στα σχολεία.
Τα μόνο που απομένει μέσα σε αυτό το απίστευτο αλαλούμ είναι να δηλώσει, η “ σιδηρά κυρία Υπουργός” την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.