Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Θυρανοίξια παρεκκλησίων και υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στην Άνω Καλλινίκη (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή θυρανοιξίων δύο παρεκκλησίων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Καλλινίκης, τα οποία αφιερώθηκαν προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και της Αγίας Καλλινίκης.
Την τελετή των θυρανοιξίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος νωρίτερα υποδέχτηκε τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμοακολύτριας, το οποίο κόμισε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Βαρνάβας.
Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο Μητροπολίτης τίμησε τον εφημέριο του Ι.Ν. της Άνω Καλλινίκης, π. Χρήστο Βασιλειάδη, με το βαθμό του πρωτοπρεσβυτέρου, τον ανώτατο βαθμό ενός έγγαμου κληρικού.
Ο π. Χρήστος ευχαρίστησε τόσο τον Μητροπολίτη για την τιμή που του επεφύλαξε, όσο και τον πρωτοσύγκελο κ. Βαρνάβα, ενώ αναφέρθηκε σε θαυμαστά γεγονότα της Αγίας Αναστασίας που διαδραματίστηκαν στο χωριό κατά το παρελθόν.

Να σημειωθεί πως το ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας θα παραμείνει τελικά για προσκύνηση μέχρι το πρωί της Τρίτης και όχι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.