Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

To Σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια για τις κινητοποιήσεις στην Αχλάδα

Το ΣΕΕΕΝ συμπαραστέκεται στον δίκαιο πολυήμερο αγώνα των εργαζόμενων στο Ορυχείο Αχλάδας που είναι αποτέλεσμα των 35 διαθεσιμοτήτων και 6 απολύσεων στις οποίες προχώρησε η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ- ΑΚΤΩΡ.
Είναι προκλητική η θέση της εταιρίας ότι προχώρησε στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις ώστε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις για να πιεστεί η ΔΕΗ Α.Ε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους στην μεταξύ τους σύμβαση. Εκμεταλλεύεται την ανάγκη των εργαζόμενων για μεροκάματο και τους μετατρέπει σε όχημα για να διασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Δεν φτάνει η εκμετάλλευση που υποβάλει τους εργαζόμενους με τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.α. τώρα τους απειλεί με την ανεργία και την πείνα για να προωθήσει τα συμφέροντα της.
Η απειλή ότι το Ορυχείο θα κλείσει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της κοινοπραξίας δείχνει το μέγεθος του εκβιασμού αφού η λειτουργία του συνδέεται και με την λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης τον οποίο τροφοδοτεί προκαλώντας ανησυχίες και στους εργαζόμενους του σταθμού.
ΤΕΡΝΑ- ΑΚΤΩΡ και ΔΕΗ Α.Ε έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε ομήρους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, για την μεγιστοποίηση των κερδών τους αδιαφορώντας για το ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα και το κάθε χαμένο μεροκάματο θα το στερηθεί το τραπέζι των οικογενειών των εργαζομένων. Σε μια στιγμή που η φοροεπιδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας. κ.α) είναι σε εξέλιξη και στέλνει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
Ευθύνη έχουν όλοι όσοι συμφώνησαν και συμφωνούν με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες και την ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας(Κυβερνήσεις παλιές και νέες, εκλεγμένοι στην τοπική Διοίκηση, εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές) και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες και υποκριτικά στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Η ΔΕΗ Α.Ε και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ μόνο στόχο έχουν την μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την μείωση των μισθών, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος κ.α. Τα γεγονότα στο Ορυχείο Αχλάδας αναδεικνύουν και τι σημαίνει «δημόσια» ΔΕΗ Α.Εκαι το ρόλο της.
Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε (μόνιμους , οκταμηνίτες, εργολαβικούς), το λαό της περιοχής να εκφράσει έμπρακτα και με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μακριά από τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της ΔΕΗ Α.Ε.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων και του λαού.

Απαιτούμε:
- Την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων στην δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.