Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Παραλαβή ασθενοφόρων στο νοσοκομείο Φλώρινας (video)

Παραλαβή πέντε νέων υπερσύγχρονων ασθενοφόρων έγινε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρου Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκπροσώπων του ΕΚΑΒ, εκπροσώπων της διοίκησης του νοσοκομείου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στις δηλώσεις που έγιναν τονίστηκε η σημασία στελέχωσης του ΕΚΑΒ και η προσπάθεια που απαιτείται προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

19 σχόλια:

  1. Πέντε ασθενοφόρα ΜΟΝΟ στο νομό μας από τη Δυτική Μακεδονία. Το ένα είναι υπερσύγχρονη αυτόνομη μονάδα. Μπράβο στους συντελεστές αυτής της μεγάλλης επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μονο που χρειαζετε κ προσωπικο για να λειτουργησουν.κ η μοναδα χρειαζετε κ γιατρο γιαυτο ας μην επαναπαυομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5 καινούρια ασθενοφόρα;;;;;;
    κατ αρχην πριν κανα χρονο ειχαν παραλαβει αλλα 5 τι θα τα κανουν συλλογή;; λογικα οταν εχουνε ελλειψη σε δωματια θα τους στηβαζουνε στα ασθενοφορα.
    Δεύτερον αντε και πηγε το ασθενοφορο και εφερε πασχοντα να τον κανουν τι στο νοσοκομειο χωρις προσωπικο;;(αυτο που κανουν κλασικα,δουλεια για τα γραφεια τελετων.)ερε γλεντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχαν παραληφθεί άλλα πέντε. Είναι τα ίδια που τα παρέλαβε μόνο το δικό μας νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία από την Άνοιξη. Το ένα δόθηκε στο κέντρο υγείας Αμυνταίου, ενώ από τα υπόλοιπα τέσσερα, το ένα είναι αυτόνομη μονάδα. Άργησαν να παραδοθούν γιατί άργησε το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. να τα αποδεχθεί, αλλά άργησε και η έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας από την αρμόδια υπηρεσία. Η πρόσληψη γιατρών είναι μια πονεμένη ιστορία που μπορεί να επιλυθεί μόνον από την κεντρική εξουσία (Υπουργείο). Οι θέσεις γιατρών έχουν προκηρυχθεί πάρα πολλές φορές, αλλά οι γιατροί δεν ανταποκρίνονται, ενώ δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που θα μπορούσε να υποχρεώσει κάποιους να έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι γνώστης της κατάστασης. Για να έρθουν ( επειγόντως) γιατροί
      1) πρέπει να δοθούν κίνητρα
      2) να επιταχυνθούν άμεσα οι ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
      3) Να συναισθανθούν οι ΠΑΝΤΕΣ ειδικά η κεντρική εξουσία ότι η κατάσταση είναι τραγικότατη και σε αυτό δεν φταίνε απαραίτητα όσοι απέμειναν να εργάζοντε στο νοσοκομείο
      4) Τα ασθενοφόρα ζητήθηκαν το 2006 Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ .Οι διαδικασίες τελείωσαν το 2010 Το 2012έγινε η έγκρυση Το 2013 ανακοινώθηκε ( Λυκουρέτζος) ότι στέλνοντε τα 5 ασθενοφόρα στην Φλώρινα. Από το 2013 μέχρι φέτος το θέμα καταχωνιάστηκε σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου . Στις 31 Μαίου 2015 τα ασθενοφόρα ήρθαν στο νοσοκομείο και πρίν λίγες ημέρες ένα δόθηκε στο Αμύνταιο και μαζί με τα άλλα έβγαλαν πινακίδες ΚΥ κρατικής υπηρεσίες για να βγούν στην κυκλοφορία για την μεταφορά και ΄διάσωση πασχόντων συνανθρώπων μας.
      Πέρασαν λοιπόν 10 ολόκληρα χρόνια αγαπητέ - τη μου για να έρθουν να εξυπηρετήσουν όλο τον Νομό

      Αν για ασθενοφόρα περιμέναμε 10 χρόνια , για γιατρούς μ.ο. από 1 μέχρι ΄4 χρόνια το ίδιο για προσωπικό βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας...

      Το Ελληνικό Δημόσιο δεν πάσχει από διαδαλώδεις ανθρώπους αλλα από ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

      Στην προκειμένη περίπτωση ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ δεν είναι όσοι με νύχια και με δόντια παλεύουν για να έχουν οι πολίτες δημόσια υγεία , ασθενοφόρα, κέντρα υγειας αλλα τα εκείνα τα ΤΕΡΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που καραδοκούν να κατασπαράξουν και τα Νοσοκομεία και την Υγεία μας .

      Ζητώ συγνώμη για την φλυαρία μου ελπίζω να συνέβαλα σχολιάζοντας την όλη κατάσταση που επικρατεί.

      Δυστυχώς όμως με ευχολόγια με πομπώδεις δηλώσεις εντος και εκτός δεν επιλύοντε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Φλώρινα Καλές οι προθέσεις αλλά οι πολίτες στην καθημερινότητα βιώνουν την όλη κατάσταση και δεν αναφέρομε σε όσους έχουν σήμερα την οικονομική άνεση να προστρέχουν στα ιδιωτικά ιατρεία η κλινικές .

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, είναι ανακριβή και στρεβλά τα χρονικά στοιχεία που παραθέτεις.

      Ο Λυκουρέντζος εξέδωσε το Γενάρη του 2013 έγκριση σκοπιμότητας για την απόκτηση των 5 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, μετά από υποβολή το 2012 ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου φακέλου-πρότασης, ο οποίος συντάχθηκε αποκλειστικά από υπαλλήλους του Νοσοκομείου. Ο φάκελος αυτός αποτέλεσε στην πράξη την πρώτη ουσιαστική κατάθεση αιτήματος για προμήθεια ασθενοφόρων. Οτιδήποτε προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο στα λόγια δυστυχώς, και δεν μπορεί με τίποτα να θεωρηθεί ως η αρχή του έργου αυτής της προμήθειας.

      Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Ιούνη του 2013. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε το 2014, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δηλαδή εάν αναλογιστεί κανείς όλη τη γραφειοκρατεία που απαιτείται με τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Τέλη του 2014 υπογράφηκε η σύμβαση, και το Μάιο του 2015 παραδόθηκαν εμπρόθεσμα (σε 6 μήνες) τα οχήματα από τον ανάδοχο.

      Μετά από κάποιες άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τα ασθενοφόρα παραδόθηκαν τελικά προς χρήση.

      Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

      Διαγραφή
    3. Άποψη σου .Σε 3 χρόνια δεν ήρθαν τα ασθενοφόρα ήταν περισσότερα. Στα 3 χρόνια που αναφέρθηκες ΄τυχαία δεν ήρθαν ; και τυχαία βγήκαν σε διαθεσιμότητα ολοι οι οδηγοί του νοσοκομείου; Υπήρχε σκοπιμότητα που δεν θέλω να πλατιάσω γιατί κάποιοι τότε σήμερα θα πρέπει να νιώθουν κάπως αβολα για αυτά που έκαναν .....Ευτυχώς ήρθαν και τέλος καλό όλα καλά..

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι άποψη μου απλά, είμαι γνώστης. Υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τα ασθενοφόρα ήρθαν σε ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 3 χρόνια, όσο κράτησαν οι διαδικασίες ένταξης, διεθνή διαγωνισμού, προετοιμασίας των οχημάτων από τον ανάδοχο και ένταξής τους σε κυκλοφορία. Είναι εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα για διαγωνισμό μέσω ΕΣΠΑ. Όσοι ξέρουν από τις διαδικασίες, καταλαβαίνουν.

      Διαγραφή
    5. 12.35 μάλλον έχεις δίκιο. Για την στοχευμένη διαθεσιμότητα των 15οδηγών του νοσοκομείου μια και είσαι γνώστης ποια είναι η άποψη σου ;;;
      . Καλώς βγήκαν στην διαθεσιμότητα ώστε θέλοντας η μη να γίνουν οδηγοί η βοηθητικά πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ; Γι αυτό τι λένε οι...διαδικασίες;;;; αφού είσαι
      γνώστης της κατάστασης θα θέλαμε το σχόλιο σου γι αυτό μιάκαι γνωρίζεις περισσότερα από ότι φαίνεται ....

      Διαγραφή
    6. Δεν υπήρξε στοχευμένη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου, υπήρξε κινητικότητα εκατοντάδων υπαλλήλων σε πανελλαδικό επίπεδο στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που επιχείρησε να κάνει ο Άδωνις στο χώρο της υγείας. Αυτό είναι γνωστό.

      Το αποτέλεσμα της κινητικότητας δε θα το σχολιάσω. Η παρέμβασή μου αφορούσε αποκλειστικά την απόκτηση των νέων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού.

      Διαγραφή
    7. 1159 Δεν ήταν "κινητικότητα" αλλα ήταν όλοι επι μήνες σε Διαθεσημότητα. Ρώτα τους ίδιους τους οδηγούς του νοσοκομείου αν δεν γνωρίζεις πόσους μήνες ήταν σε διαθεσημότητα.σε τι δεινή οικονομική κατάσταση ήταν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους επι μήνες. 15 οδηγοι που σήμερα εργάζοντε στο ΕΚΑΒ Φλώρινας όπου ήρθαν τα νεα ασθενοφόρα.για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού.
      Αν δεν

      Διαγραφή
  5. Βρε πικρόχολοι. Το ΕΚΑΒ διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να τα λειτουργήσει. Οι γιατροί είναι ένα άλλο θέμα. Πριν από λόγα χρόνια όλοι φώναζαν ότι η Φλώρινα έχει ξεμείνει από ασθενοφόρα. Τώρα που τα έχουμε ρωτάτε τι να τα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθε ασθενοφορο χρειαζεται 11 ατομα ανα 24ωρες.Για μετρα ποσοι πιστοποιημενοι διασωστες υπαρχουν να δουμε αν βγαινουν τα νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά το πρωτόκολλο έτσι επιτάσει. ¨Όμως με την συγκεκριμένη οικ.κατάσταση έχεις την εντύπωση ότι θα βρεθούν άυριο 11 εξειδικευμένοι διασώστες ανα ασθενοφόρο μόνο για την Φλώρινα ;;; Δεν με ικανοποιούν ούτε οι μετριότητες αλλά ούτε οι εκτός τόπου υπερβολές. Μερικές φορές πρέπει κάποιοι να κάνουν την υπέρβαση και να μην είναι προσκολλημένοι σε αριθμούς ειδικότητες και πρωτόκολλα όταν κινδυνεύουμε να χάσουμε τα αυτονόητα αλλα και οι ίδιοι την δουλειά τους .Αναρωτήθηκες 10.11 πρίν την ίδρυση των ΕΚΑΒ πώς λειτουργούσαν τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία και αναρωτήσου μην ξαναεπιστρέψουμε σε εκείνες τις εποχές ( αν και πολύ φοβούμε κάτι τέτοιο επιτακτικά θα γίνει ) Δυστυχώς όπως κατάλαβες δεν ζούμε σε μια χώρα με το τέλειο σύστημα υγείας με πλεόνασμα οικονομικών πόρων και ανθρώπινου εξειδικευμένου προσωπικού ούτε κανείς θα "πατήσει αύριο ένα κουμπί" για να προσλαμβάνονται σωρηδών νέοι διασώστες όπως γίνεται αν δίνεται στη Σουηδία κ.α. . ( ειδικά στην Φλώρινα ) Δεν γνωρίζω επίσης κι εαν 11 άτομα στελεχώνουν ένα ασθενοφόρο ανα 24ώρο στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα ( κλινικές διαγνωστικά κέντρα, εταιρίες ιδιωτικών ασθενοφόρων κλπ) . ..Μερικές φορές διαπιστώνω ότι στην χώρα μας η εξειδίκευση έχει εκτοπίσει τα γενικά καθήκοντα και υποχρεώσεις που έχουν κάποιοι προς την κοινωνία και τους πάσχοντες συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη ενός ασθενοφόρου η νοσοκομείου.

      Διαγραφή
  7. ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ28 Νοεμβρίου 2015 στις 4:31 μ.μ.

    ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρεμα ρε μάχημε. διασώστη..Τι πόρωση είναι αυτή ;. δεν αποφοίτησες ούτε από την σχολή ικάρων ούτε από σχολή πεζοναυτών ούτε πήρες εξειδίκευση σε καμία σπάνια ιατρική ειδικότητα στα 40 σου για να μην σε προσλάβουν ούτε καν για επικουρικός ιατρός στην Φλώρινα. Την ιστορία με τα ΙΕΚ του ΕΚΑΒ μην την πολυσυζητάς γιατί πολλά έγιναν στο Υγείας όπου τα ρουσφέτια και τα επιδόματα τα μοιράζαν αφειδώς η ανοίγαν ΙΕΚ για τα παιδιά ψηφοφόρων τους .... ... χαλάρωσε λίγο... ένα ΙΕΚ τελείωσες ε και ; ούτε κάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολή δεν είναι .Τι να πούνε και ανεργοι γιατροί και άλλοι επιστήμονες υγείας που ξεροσταλιάζουν για μία θέση εργασίας -ακόμη και σαν την δική σου...

      Διαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΑ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΙΛΑΚΟΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΕΞΗΝΤΑ.ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΣΚΟΠΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄'αρα δεν έχεις καμία σχέση με ΕΚΑΒ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ( υποθέτω) οπότε έμεινες με τον τίτλο του διασώστη. Μήπως άνοιξες και κανένα ...γραφείο τελετών όπου παρουσιάζει άνθηση τα τελευταία χρόνια ;;; Άσκοπος ο διάλογος μαζί σου..μάχημε!

      Διαγραφή
  9. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΡΩΝΑ!!!ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΛΑ Μ@@@@@Σ ΛΕΕΙ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.