Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

«Πρόσφυγες, περνάμε τα σύνορα…»

Άνθρωποι, και δυστυχώς ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, χάνουν καθημερινά τη ζωή τους δίπλα μας. Φωτογραφίες φρίκης κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτές είναι η περίτρανη απόδειξη του καθημερινού δράματος των προσφύγων που, σε μία προσπάθεια να αποδράσουν από τη φρίκη του πολέμου απανταχού της γης, ξεριζώνονται από τα σπίτια τους.
Οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βεύης και της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βεύης με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς, Μαβίδου Στέλλα και Βάσιου Θεοδώρα, αντίστοιχα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης Teachers4 Europe υλοποιώντας προγράμματα με θέμα «Τα Δικαιώματα του παιδιού» και «Πρόσφυγες, περνάμε τα Σύνορα…» ετοίμασαν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας απέναντι στο θέμα της προσφυγιάς.

6 σχόλια:

  1. Πρώτιστο καθήκον είναι η πατρίδα μας. Αυτά τα ψευτοανθρωπιστικά είναι παιχνίδια ξένων για να πετύχουν την αλλοίωση του πληθησμού . Εξ άλλου το 90% των λαθρομεταναστών είναι νέοι 20 - 35 ετών μάχημοι και εκπαιδευμένοι. Γιατί δεν κάθονται στην πατρίδα τους να ζήσουν , να πολεμήσουν ; Γιατί φτάνουν εδώ όχι κατατρεγμένοι αλλά με τα κινητά στα χέρια ; Πώς πληρώνουν τους λαθροδιακινητές οι δήθεν κατατρεγμένοι; Αυτοί είναι εισβολείς . Δεν τους καλέσαμε και δεν θα τους ρωτήσουμε εάν θέλουν να φύγουν. Μαζί με την τεχνητή οικονομική κρίση , την ανεργία , την βαριά φορολογία θέλουν να καταστρέψουν τους Έλληνες και στην θέση τους να βάλουν τους λαθρομετανάστες. Όλα είναι κατευθυνόμενα απ' τα ίδια ανθελληνικά κέντρα . Δεν παραδειγματίζεστε απ' την Συρία που σκοτώνουν τους χριστιανούς ; απ' την γαλλία , απ' το βέλγιο κ.α. ; Η Ελλάδα μας , αλλά και όλη η ευρώπη θέλει να αυτοκτονήση ; Όχι αγαπητοί μου. Αφήστε τα ψυτοδιλλήματα και τους ψευτοανθωπισμούς της αυτοκαταστροφής . Η Ελλάδα στους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φίλε γιατί ο κόσμος έχει χαζέψει. Οι ίδιοι το λένε και μεις σφυρίζουμε ανέμελα! Όταν έχεις 1,30κάτι μέσω όρο γεννήσεων στην Ευρώπη και αυτοί γεννοβολάν σαν τα κουνέλια θα μας κατακτήσουν χωρίς πόλεμο..
      Εμείς το παίζουμε άθεοι, αγνωστικιστές, κτλ. Αυτοί στις χώρες που πάνε ζητάνε να μπει στη νομοθεσία και η Σαρία. Όταν θα γίνουν πλειοψηφία θα γελάσουμε.. (μάλλον θα κλαίμε)
      Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί οι γειτονικές πλούσιες χώρες τους δεν τους παίρνουν εκεί, αλλά πληρώνουν αδρά για να βοηθήσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη;;;

      Διαγραφή
  2. Εσύ ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. .. εύχομαι τα παιδιά σου να μη πληρώσουν το μίσος που σπέρνει. Γιατί η γιαγιά μου έλεγε αμαρτίες γονέων παιδευουσιν τέκνον " δεν ξέρω αν το έγραψα καλά αλλά κατάλαβαν όλοι τι θέλω να πω. Αν είχαμε πόλεμο πρώτος προωθούσες τα παιδιά σου στην φυγή! !! Απλά για να μην πεθάνουν εκτός αν η πατρίδα σου είναι πάνω από την οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερέ εθνομηδενιστή , σού απαντώ ευθέως : Η πατρίδα είναι επάνω απ' όλα ακόμη κι απ' την ζωή μας.

      Διαγραφή
    2. εσύ δεν είσαι εθνικιστής είσαι λάθος από κούνια!!!

      Διαγραφή
    3. Όταν θα σε σφάξουν οι λαθρό πές τους ότι τους αγαπάς

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.