Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση του Μ. Χάτζιου για ίδρυση γραφείου εθελοντισμού και εθελοντικής ομάδας πολιτών

Εάν ένα στοιχείο του πολιτισμού μας είναι η ύπαρξη των δυνατοτήτων βελτίωσης της κατάστασης των πολιτών, ένα δεύτερο και άμεσα σχετιζόμενο με το πρώτο, είναι η προσφορά. Η προσφορά με την έννοια του εθελοντισμού, της δυνατότητας εκείνης να μπορεί ο κάθε πολίτης να δρα και να αναδεικνύει τον εαυτό του σε συμμέτοχο. Είτε στον τομέα της κοινωνικής υπηρεσίας, είτε στον τομέα του περιβάλλοντος, είτε στον πολιτισμό, είτε στον αθλητισμό είτε σε κάθε τομέα, η κοινωνία που μπορεί να κινητοποιεί τα μέλη της, λειτουργεί με μεγαλύτερο επιμερισμό καθηκόντων, χτυπώντας την αδρανοποίηση και την αδιαφορία.
Η ανάπτυξη της έννοιας της «κοινωνικής συμμετοχής» και της συνεργασίας της πραγματικής Κοινωνίας των Πολιτών με τον Δήμο (άρα, του πολίτη με τις υπηρεσίες που ο ίδιος χρησιμοποιεί, έχοντας ήδη φορολογηθεί για αυτές), ωθεί την κοινωνία σε νέες δράσεις.
Με την πρόταση μου που κατέθεσα στο Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, προσβλέπω στη δημιουργία ενός γραφείου, το οποίο καταρχήν θα λειτουργεί για τη Δημοτική Κοινότητα και στη συνέχεια γιατί όχι για όλο τον Δήμο και με πλήθος δράσεων, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας προγράμματα, προς όφελος, τελικά, των ίδιων των δημοτών".
Ένα γραφείο που σε πρώτη φάση θα καταγράψει τις υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες, θα συνενώσει πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, θα δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση και θα συντονίσει ανάγκες και δράσεις.
Η προσπάθεια αυτή, θα αποτελέσει την αρχή για μια διαδικασία, μέσω της οποίας οι δημότες και οι πολίτες εν γένει, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Χάτζιος Ε. Μιχαήλ
Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Προς το Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας
ΘΕΜΑ: " Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού-Εθελοντικής Ομάδα Πολιτών "


Κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας
• Σε συνέχεια της πρότασης που έχω καταθέσει γραπτώς στις 15-1-2015, στο πλαίσιο σύνταξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Φλώρινας 2014-2019,
• Βασιζόμενος στο (άρθρο 83.3) του "Καλλικράτη", όπου καθορίζονται οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου στο οποίο αναφέρεται ότι "το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας προωθεί τον εθελοντισμό και συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας",
• Ορμώμενος από τη βαθιά μου πεποίθηση για την ανάγκη ανάδειξης του στοιχείου της εθελοντικής προσφοράς με στόχο ο καθένας από εμάς να γίνει ενεργό μέλος της κοινωνίας "χτυπώντας" την αδιαφορία και την αδρανοποίηση,
• Παρακινούμενος από πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν σε παρόμοιες προσπάθειες εθελοντικής εργασίας,

Προτείνω στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας να προβούμε στην ίδρυση και λειτουργία "Γραφείου Εθελοντισμού - Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών"
Στο συγκεκριμένο Γραφείο θα λειτουργεί τμήμα εθελοντισμού αλλά και διοικητικής βοήθειας, δηλαδή υποστήριξης δράσεων ομάδων της πόλης (παραχώρηση χώρων για εκδηλώσεις, υλικού κλπ) με τη συνεργασία και τη στήριξη των οργανισμών του Δήμου και άλλων τοπικών φορέων.

Σκοπός και αρμοδιότητες του Γραφείου θα είναι:
• η συνένωση και οργάνωση των πολιτών για συγκρότηση ομάδων για δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την καθαριότητα, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη/φροντίδα (εθελοντική αιμοδοσία, υποστήριξη κοινωνικών υπηρεσιών κ.α.), την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
• Ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κάτοικων σε θέματα αλληλεγγύης.
• Διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων.
• Ανάπτυξη της συνεργασίας της κοινότητάς μας με άλλες κοινότητες.

Στις "Ομάδες πολιτών" θα μπορούν να εγγραφούν Σύλλογοι, μη-κυβερνητικές και μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, ομάδες εθελοντών, καθώς και μεμονωμένα πρόσωπα κάτοικοι και δημότες, που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Η εγγραφή στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτών θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φόρμας εθελοντισμού (ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ), με τη χρήση της οποίας θα διαπιστώνονται και θα καταγράφονται τα ενδιαφέροντα, οι γνώσεις και οι ικανότητες καθώς και οι τομείς στους οποίους ο ενδιαφερόμενος εθελοντής θα επιθυμεί και θα μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του.
(Επισυνάπτω υπόδειγμα σχετικής φόρμας – ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ)
Παρακαλώ η πρόταση μου να συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας προς συζήτηση.
Σας ευχαριστώ

Με τιμή
Χάτζιος Ε. Μιχαήλ
Μέλος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

41 σχόλια:

  1. Για ακόμα μία φορά συγχαρητήρια κ. Χάτζιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΧΑΤΖΙΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ?
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΔΩ.
    ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΙΕ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βολεμένος είναι με συνεχείς αποσπάσεις ,το χαϊδεμένο παιδί της Ν.Δ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αμπελοφιλοσοφίες πρώτος.

      Διαγραφή
    2. Mε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε ότι ήθελε το ίδιο κάνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ένας από αυτούς που πίστευαν ότι κάτι θα αλλάξει. Δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ και με τον ΣΥΡΙΖΑ πλήρης απογοήτευση.

      Διαγραφή
  3. Και φυσικά στο γραφείο αυτό θα αποσπαστείς εσύ ο ιδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλήρωτη εργασία για να καλυφθούν όπως όπως παροχές που είναι υποχρέωση του Δήμου και για τις οποίες έχουμε "ήδη φορολογηθεί";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε καταλαβα γιατη το γραφιο να ινε μονον για τη πολη τα χορια δε τα σκεφτεσε ολο η πολη αλα τετιη ηστε μονον ηδεεσ κατεβαζι ο μιαλο σασ εργα ιτσ τιποτα μονον λογια κιριε χατζε. Αφτουσ που θα παρετε τι μονον μπραβο θα τουσ πιτε κοροιδα ψαχνησ να δουλεβουν και εση να το πεζης αφεντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύρνα πισω στην 1η δημοτικού να μάθεις την στοιχειώδη ορθογραφία και μετά σχολιάζεις.Μας βγήκαν τα μάτια.Απαράδεκτε .

      Διαγραφή
    2. 6 ; 23 Απαράδεκτος είσαι εσύ. Με κριτήριο την ορθογραφία θα απαγορεύσεις σε κάποιους να έχουν άποψη;;;; Κομπλεξική και ρατσιστική συμπεριφορά.

      Διαγραφή
    3. Γιατί ρε ξύπνιε μόνο όσοι ξέρουν καλή ορθογραφία πρέπει να έχουν άποψη;
      Αυτοί είστε δεν δέχεστε κριτική αλλά μόνο θέλετε να ασκείται. Να σας χαιρόμαστε ως αντιπολιτυεση δημοκρατική και σοβαρή

      Διαγραφή
    4. Πέρα από την τραγική ορθογραφία, ο κακόβουλος σχολιαστής κατηγορεί τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας ο οποίος έχει αρμοδιότητες μόνο στην πόλη της Φλώρινας ότι αδιαφορεί για τα χωριά

      Διαγραφή
  6. Φτάνει ρε παιδιά με τις μικροπρεπείς παρατηρήσεις σας! Μη δείτε μια παρατήρηση, ανακοίνωση, πρόταση κι αμέσως να τα βάλετε με τον άνθρωπο! Εσείς οι απ' έξω δηλαδή θα τα κάνατε όλα καλύτερα? Τότε γιατί μένετε απ' έξω και δεν ασχολείστε εσείς με τα κοινά να σας δούμε? Δεν μπορεί δηλ. ένας άνθρωπος να προτείνει κάτι και μάλιστα τεκμηριωμένο όπως φάνηκε? Τον Έλληνα τον χαρακτηρίζει ο εθελοντισμός και το δείχνει ακόμα και τώρα που το ζήτημα των προσφύγων είναι οξυμένο! Εσάς όμως σας χαρακτηρίζει η καχυποψία και η κακόβουλη πρόθεση περισσότερο απέναντι σε πρόσωπα παρά στο περιεχόμενο θεμάτων. Πως γίνεται για όλο αυτό το άρθρο τα σχόλια να σχετίζονται με τη θέση του κ.Χάτζιου κι όχι με το σκεπτικό του, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά τέτοιοι είμαστε: προκατειλημμένοι και αντιρρησίες! Αντιπροτείνετε λοιπόν με επιχειρήματα, ταχθείτε κατά με τεκμήρια, πάρτε θέση επί του θέματος αλλά μην βαράτε το ίδιο το πρόσωπο καλυπτόμενοι από την ανωνυμία! Ειδάλλως διαβάστε και κρίνετε σιωπηλά όπως τόσοι άλλοι κάνουν.
    Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:46 Για πες μας ρε παλληκάρι ο αντιδήμαρχος ο Ακης που έχει οργανική και πότε μπήκε σε τάξη να διδάξει??? Για να μη ξεχνιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ίδιο σχολείο με Αλεξιάδη, Αντονιάδη.

      Διαγραφή
    2. Στο ίδιο σχολείο με τον Κων/νου και τον Χάτζιο τα δυο ευνοημένα και χαϊδεμένα παιδιά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. 'Oxi και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο Χάτζιος και ο Κων/νου . Σκληρό ΠΑΣΟΚ ήταν αφισοκολήτες. Απουσιάζω καιρό από την Φλώρινα και έχασα επεισόδια.........

      Διαγραφή
    4. 10:25 Και οι δύο παίρνουν πάντα απόσπαση με Ν.Δ διαχρονικά και διατέλεσαν ψηφοφόροι της. Την στήριξαν έμπρακτα. ο Χάτζιος εξελέγη στο τοπικό συμβούλιο της Φλώρινας με το ψηφοδέλτιο του Κων/νίδη τότε βουλευτή της Ν.Δ και ο Κωνσταντίνου ο Γιάννης ήτα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο που υποστηριζόταν από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δακή -- Βόσδου. ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΛΎΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΊΑ.

      Διαγραφή
    5. Kαι οι δύο είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Αφού κατάφεραν να πιάσουν Κώτσους και τους συριζαίους χαλάλι τους.

      Διαγραφή
  8. Πολυ καλη η ιδεα σου κ.Μιχαλη!!!!!!! Αλλα βλεπεις ολοι πεσανε να σε φανε. Δυστυχως αυτο ειναι το επιπεδο των συμπολιτων μας. Σε ολες τις χωρες και πολεις υπαρχουν εθελοντικες οργανωσεις μονο εμεις εδω κοιμωμαστε. κ.Μιχαλη προχωρα και οι νεοι,πιστευω, της πολης μας, ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες μας μεχρι τωρα τι εχεις προσφερει στην κοινωνια της Φλωρινας κ Χατζιε??
    Λογια και προτασεις ??? Φουμαρα και μεταξωτες κορδελες ειναι αυτα. Απλα για να δικαιολογισεις την παρουσια σου,
    Ευτυχως ο κοσμος της Φλωρινας σε γνωριζει και ξερει καλα σε ποια ποστα εισαι μεχρι τωρα σε βαρος των συναδελφων σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εκθεση ιδεών 1ης δημοτικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι όσοι κάνετε αρνητικά σχόλια όχι με το αντικείμενο της ανάρτησης αλλά με τον συγγραφέα της, μήπως έχετε να πείτε κάτι για την "ταμπακιέρα" και την πρόταση που κατέθεσε κάποιος συμπολίτης μας ή η αφοσίωση σας στην εντεταλμένη υπηρεσία προστασίας της Δημοτικής αρχής σας έχει απορροφήσει τόσο πολύ που προτιμάτε να ζείτε σε έναν Δήμο με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά βολεμένοι στα ψίχουλα που σας δίνουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Αλεξιάδης να μας πει πόσο έχει δουλέψει ως δάσκαλος.
    Από την άλλη το ότι ίσως είναι καλύτερα που δεν έχει τάξη είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα......
    Άσε τις θεωρίες και ξεκίνησε να δουλεύεις σε όποια δουλειά και να είσαι.
    Και πες και στον κόσμο πόσα χρόνια έχεις να μπεις σε τάξη σχολείου χωρίς να κατέχεις κάποια θεση στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Χάτζιος έχει συγκροτημένη σκέψη και άποψη άσχετα αν υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με τις θέσεις του.
    Να ενοχλείσαι από αυτές τις θέσεις άντε να κάνω μία προσπάθεια και να το δεχτώ.
    Αλλά αυτοί οι ίδιοι που ενοχλούνται από θέσεις και απόψεις, να μην ενοχλούνται όταν αγράμματοι κατέχουν σημαντικές θέσεις στους ΟΤΑ και ασκούν διοίκηση τότε μπορώ να πω με σιγουριά πως στην πραγματικότητα δεν τους νοιάζει η ουσία παρά μόνο η βόλεψη τους και η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Χάτζιος έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ . Μήπως ότι φοβάται το σχολείο σου λέει τίποτα. Σαν ΟΤΑ η απόσπαση σε σχολείο της πόλης ήταν δεδομένη. Γιατί προτίμησε τα αρχεία του κράτους;;;;;; Οι αποσπάσεις σε φορείς είναι ρουσφετολογικές ,πως τα καταφέρνει αυτός με ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΙΑ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ;;;;

      Διαγραφή
    2. Μην τρελαίνεστε εσείς οι απόφοιτοι δημοτικού και οι ανεπάγγελτοι αιρετοί του Βοσκόπουλου.
      Αφήστε τους να λένε, ο κόσμος ξέρει.
      Αφού δηλαδή αυτός ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από εσάς μην αγχώνεστε.

      Διαγραφή
    3. τόσο του κόβει τόσο λέει ο άνθρωπος

      Διαγραφή
    4. Tελικά εσύ είσαι πολύ βαρεμένος. Αν υπήρχε βλακόμετρο θα το είχες τερματίσει.

      Διαγραφή
  15. Ο Χατζιος θέλει να προβάλλει απλά τον εαυτό του...
    Και άρχισε τις θολοκουλτουριαρηκες ιιδέες. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνία σε θεωρητικό επίπεδο πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΊ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ ΜΕ ΤΡΊΧΕΣ.
    ΜΑ ΓΙΑ ΠΌΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΆΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Μίχα!!! Δυστυχώς ένα απο τα άτομα που πρέπει να το σκεφτούν και τελικά να το αποφασίσουν είναι....ο
    Κοκ...ρας!!! Φτού γκαντεμιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θέλεις να σε βολέψει ο κόκορας;;;;; Να υποθέσω ότι είσαι κότα;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  18. Μιχάλη για φωτογραφίες καλος είσαι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Μιχάλη βγές αύριο στην απεργία και άσε τα δελτία τύπου. Οι Αληθινοί Αγώνες γίνοντε έξω στις πλατείες στους δρόμους και όχι μέσα από γραφεία καναπέδες ντιβανομπάουλα και σαλόνια.....Έστω και εθελοντικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΑΝ ΠΟΛΎ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΑΜΕ ΜΕ. ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ τι ζόρι τραβάς με τον Μιχάλη ;;;;Δέν σε τάισαν πάλι στο πτηνοτροφείο ;;;;

      Διαγραφή
    2. 1:10 εσένα θα σε βολέψει ο κόκορας το τραβάει ο οργανισμός σου.

      Διαγραφή
  21. 1:10 Εμείς δεν είμαστε παντός καιρού και παντός γλειψίματος . Αποσπάσεις για να λουφάρουμε δεν πήραμε ποτέ . Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει ,μπορεί να μας πληροφορήσει ο κύριος ποιο είναι το επόμενο κόμμα που θα γλείψει ;;;Ο κύριος ΠΑΣΟΚ -- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.