Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή προέδρων 10 κοινοτήτων προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση του Α.Τ. Βεύης

Με αφορμή τη νέα μεταρρυθμιστική διαδικασία για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που προωθείται από το Υπουργείο, οι Πρόεδροι των 10 κοινοτήτων θέτουν υπ' όψει της ηγεσίας του Υπουργείου τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης - Δ.Α. Φλώρινας (παρέχει υπηρεσίες σε κοινότητες των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου) και αντικρούουν φυσικά κάθε σκέψη και σχεδιασμό για την τυχόν συγχώνευση τους.
Κύριε υπουργέ στην φημολογούμενη κατάργηση - συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης αντιδρούμε έντονα ως κάτοικοι, αλλά και ως εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης, γιατί γνωρίζουμε πως στην γεμάτη ιδιαιτερότητες περιοχή μας το εν λόγω Μικτό Τμήμα έχει ως αποστολή την κατοχύρωση και διατήρηση της Δημόσιας Τάξης και την εξασφάλιση της Προστασίας του Πολίτη, πράγματα που εκτελεί με μεγάλη επιτυχία.
Χρόνια τώρα έχουμε χτίσει μια στέρεα βάση συνεργασίας με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα τα αποτελέσματα της οποίας και φαίνονται στην καθημερινότητά μας, μηδενική εγκληματικότητα, άμεση επέμβαση εκεί όπου πρέπει, μόνιμα κοντά στον πολίτη, δημιουργούν το αίσθημα απόλυτης ασφάλειας.
Η πολιτική εξοικονόμησης κόστους δεν μπορεί να γίνει θυσιάζοντας την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου θα αποδυναμώσει με τον καιρό την παρουσία των αστυνομικών την οποία ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη.
Βασικός στόχος του Υπουργείου σας μπορεί να είναι η αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών του Σώματος και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στην χώρα την κοινωνία και τους πολίτες για ένα Τμήμα όμως του οποίου τα λειτουργικά έξοδα είναι ελάχιστα, για ένα τμήμα που στην δικαιοδοσία του βρίσκεται περίπου το 1/5 του συνολικού εμβαδού της Δ.Α. Φλώρινας καθώς και το 1/ της συνολικής έκτασης των εθνικών συνόρων με την FYROM, για ένα τμήμα που η μοναδική του γεωγραφική θέση του επιτρέπει την επιχειρησιακή δράση μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, θεωρούμε πως αναβάθμιση είναι η περαιτέρω στελέχωση του με προσωπικό και οχήματα και όχι η συγχώνευση του.
Κύριε Υπουργέ η ανησυχία μας γίνεται κραυγή αγωνίας για μια ολόκληρη περιοχή, δοκιμαζόμαστε χρόνια τώρα μέσω της βαθιάς κρίσης που πλήττει την Πατρίδα μας, αυτό στην ακριτική γωνιά (Τριεθνές, Αλβανία - FYROM) που ζούμε το βιώνουμε εντονότερα, έχουμε ταχτεί να φυλάμε τμήμα της Ελληνικής μεθορίου και να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας, μην μας αποδυναμώνεται άλλο, έστω και μέσα στην κρίση η θωράκιση και όχι n αποδυνάμωση των συνόρων οφείλει να είναι στις προτεραιότητες σας.
Επικαλούμενοι την ευαισθησία σας, ζητάμε αναθεώρηση τυχόν απόφασης κατάργησης του Α. Τ. Βεύης υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις στην περιοχή θα είναι καταλυτικές.

3 σχόλια:

  1. Έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια ,τζάμπα τα κρατάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι από περιέργεια ρε παιδιά μπορεί κάποιος έγκυρα να μου πει τον συνολικό αριθμό αστυνομικών στον νομό Φλώρινας :

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.