Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου

Οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό όπου ανακοίνωσε πως την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα επί της πρότασης των δανειστών.
Από το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα φάνηκε ξεκάθαρα η δική του αρνητική στάση απέναντι στις προτάσεις των δανειστών, κάτι που ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να σημαίνει για την επόμενη ημέρα, εάν δηλαδή αυτό το δημοψήφισμα είναι δημοψήφισμα υπέρ του ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή.
Το Σάββατο θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση το Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Την τοποθέτηση της κυβέρνησης υπέρ του «όχι» επιβεβαίωσαν ευθέως οι περισσότεροι υπουργοί εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

3 σχόλια:

  1. Αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξερω τι θα γινει ακριβως στην περιπτωση που ο λαος πει οχι στα μετρα των δανειστων ......ειμαι σιγουρος ομως για το τι θα γινει αν πει ναι. η λευτερια και η αξιοπρεπεια για καποιους ανθρωπους ειναι πανω απ ολα,για τους προσκυνημενους ειναι η φωτια και το τσεκουρι.στην ελλαδα η ιστορια γραφτηκε παντα με οχι.μαζι σου αλεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δημοψήφισμα πρέπει να περιέχει το δίλημμα:
    Θέλετε να ισχύσει:
    A. η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ των 47 σελίδων που υποβλήθηκε ενυπόγραφα ή
    Β. η τελευταία πρόταση των εταίρων
    (Σε κάθε περίπτωση το κείμενο που θα επικρατήσει να δημοσιοποιηθεί)
    Αυτή είναι η μόνη αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.