Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου (video)

Σύσκεψη εργασίας για την προετοιμασία της διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, ο εκτελεστικός γραμματέας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση του μηχανισμού και την πλήρη ετοιμότητα για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της δημοκρατίας. “Όλα θα κυλήσουν ομαλά και θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εμπλέκονται, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αλλά και να έχουν γρήγορα και έγκαιρα την πλήρη ενημέρωση” τόνισε ο περιφερειάρχης.
Σε ότι αφορά στη διαδικασία, όπως ορίζεται από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, “κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η διαδικασία πραγματοποιείται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τµήµατα, µε εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τµήµατα ετεροδηµοτών και κατά παρέκκλιση της διάταξης του εδαφίου τρίτου της παρ. 1 του άρθρου 55 του Π.δ. 26/2012 (Α΄ 57), µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και µε τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Οι ετεροδηµότες εκλογείς ψηφίζουν στα κοινά εκλογικά τµήµατα. Για το διορισµό και την ενηµέρωση των διοριζόµενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφαση”.
Οι εκλογείς θα ψηφίσουν με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου, ενώ η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.