Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συγχαρητήρια επιστολή του δημάρχου Φλώρινας

Σεβασμιότατε,
Με ανείπωτη χαρά και ενθουσιασμό σας εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Η ανάδειξή σας από την Ιερά Σύνοδο στην ξεχωριστή αυτή θέση, δείχνει ότι στο πρόσωπό σας αποτυπώνονται όλες οι αξίες και οι αρχές που πρέπει να διέπουν έναν Μητροπολίτη αλλά και οι ποιμαντικές σας ικανότητες.
Είμαι σίγουρος ότι οι πιστοί της νέας σας Μητρόπολης θα αποκομίσουν πολλά από τα κηρύγματά σας και τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές σας δράσεις, τη διακονία σας κοντά στον γέροντα Αυγουστίνο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, μεταλαμπαδεύοντας έτσι με τον μοναδικό δικό σας τρόπο τις συνήθειες και τα έθιμα της εκκλησίας μας.
Θα ακουγόταν ίσως εγωιστικό, αν σας έλεγα ότι λυπάμαι πολύ που ο Δήμος μας, η Μητρόπολή μας θα χάσει έναν τόσο άξιο, ικανό, μορφωμένο και δραστήριο πνευματικό πατέρα.
Γιατί εκτός από Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολής μας, ήσασταν και πνευματικός μου πατέρας, καθώς και πολλών πιστών της περιοχής μας, και η συμβολή σας σε θέματα πολιτιστικά, θρησκευτικά, ακόμα και πολιτικά ήταν σημαντική και κάνατε τα πάντα, για να αναδειχθεί η Φλώρινα και η ζώσα Ιερά Μητρόπολη.
Όμως, η χαρά μου είναι μεγάλη που ένας τόσο άξιος πνευματικός της περιοχής μας, ο δικός μας π. Ιουστίνος, εκλέγεται σ’ αυτό το αξίωμα και μέσω αυτού θα γνωρίσουν και άλλοι πιστοί από κοντά την πολυσχιδή προσωπικότητά του και την πολύπλευρη δραστηριότητά του.
Εύχομαι από καρδιάς καλή αρχή και υπομονή στο δύσκολο αλλά συνάμα σημαντικό έργο σας.
Η Χάρις του Θεού να σας έχει κοντά της και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο.
Πάντα άξιος!!!

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.