Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (video)

Έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, τίμησε για τα 20 χρόνια της συγγραφικής του δημιουργίας, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» και το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο «Βιβλιολογείον Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η τιμητική λογοτεχνική εκδήλωση με τον τίτλο «Ο Τριγονοψαρούλης πάει Πανεπιστήμιο» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο καθηγητής ΠΤΝ/ΠΔΜ και επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΜΣ «Δημιουργική γραφή» και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και Σχολική Σύμβουλος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Όλγα Μούσιου-Μυλωνά.
Για το συγγραφικό έργο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου μίλησε η Έφη Παπαγεωργίου, Ε.ΔΙ.Π. Παιδαγωγικής σχολής ΠΔΜ, Υπεύθυνη/Διδάσκουσα του Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο.
Αμέσως μετά ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκει στο αναγνωστικό του κοινό.
Ακολούθησαν:
• Θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο «Τριγωνοψαρούλης εναντίον Μεγάλου Καρχαρία» από τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ιωάννα Παπαϊωάννου.
«Τραγούδια του βυθού». Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλεινών τραγούδησαν για τον αγαπημένο τους ήρωα. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Θεοχάρη.
• «Γυάλες παρουσιάστε!». Οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας μας σύστησαν τους νέους φίλους του Τριγωνοψαρούλη που γνώρισε στη Φλώρινα… Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κική Βασιλειάδου.
• «Το ξύπνημα της φράουλας» υποτάσσεται στη Δημιουργική γραφή. Προπτυχιακές φοιτήτριες ξανάγραψαν το τέλος της ιστορίας. Επίδοξοι συγγραφείς ήταν οι Έλλη Πάντσιου και Βασιλική Τσολοπούλου.
Τέλος, το Εργαστήριο Αγωγής για το βιβλίο τίμησε τα 20 χρόνια προσφοράς του προσκεκλημένου συγγραφέα, με ένα μοναδικό χειροποίητο βιβλίο. Η βιβλιοδεσία ήταν της προπτυχιακής φοιτήτριας Αρετής Μπάρμπα και η χειροποίητη εικονογράφηση της προπτυχιακής φοιτήτριας Σοφίας Τσαχαλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.