Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την άνοδο της στάθμης της Βεγορίτιδας

Έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την άνοδο της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Κάτανας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας κ. Χρήστος Μιχαήλ, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Φλώρινας κ. Παλιογιάννης Δημήτρης, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Φλώρινας Πυραγός κ. Χρήστος Σπυρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φλώρινας.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που επηρεάζουν την περιοχή και πλήττουν καλλιέργειες στις Τ.Κ. Βεγόρας, Μανιακίου και Φαραγγίου. Ειδικότερα αποφασίστηκε το άνοιγμα του θηροφράγματος με ελεγχόμενη ροή από τη Δ.Ε.Η. και το κλείσιμο του θηροφράγματος της λίμνης Πετρών ωσότου το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Φλώρινας αποφασίσει να διακόψει την τροφοδοσία προς την Π.Ε. Πέλλας, για λόγους πολιτικής προστασίας.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο κ. Μπίρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συνεργασία και την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.