Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για την εξέλιξη του έργου ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη σχετικά με την εξέλιξη του έργου Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2015, με την παρουσία βουλευτών, αυτοδιοικητικών της περιοχής και εκπροσώπων της ΔΙΑΔΥΜΑ.
Η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, την οποία αποδέχθηκαν οι συμμετέχοντες, είναι να εκπονηθεί εναλλακτική μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας για την προοπτική κατασκευής του έργου με ίδιους πόρους και με την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Ο Θ. Καρυπίδης ζήτησε, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, να εξεταστούν παράλληλα οι δυο εναλλακτικές -αυτή των ίδιων πόρων και εκείνη του ιδιώτη-, σε σχέση με κόστος, ωφέλεια, δεσμεύσεις που δημιουργούνται στη μια και στην άλλη περίπτωση και εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση με βάση τα νέα δεδομένα.
Η επόμενη συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα ορίστηκε για μετά το Πάσχα, ώστε μέσα στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, να γίνουν οι απαραίτητες επαφές σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και οι ενέργειες από τεχνοκρατικής πλευράς που θα επιτρέψουν να ληφθεί οριστική απόφαση.

6 σχόλια:

  1. Μία κάπως ...άσχετη διαπίστωση. Παρατηρώ ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στην Κοζάνη, πίνουν νερό ΔΙΟΣ, του κοζανίτη επιχειρηματία. Στην πόλη μας οι σύνεδροι συνήθως ξεδιψούν με ΙΟΛΗ. Γιατί; Δεν υπάρχουν φλωρινιώτικα νερά; Μήπως επειδή το ΙΟΛΗ έχει από τις υψηλότερες (αν όχι την υψηλότερη) τιμή χονδρικής πώλησης; Ή μήπως επειδή παρασκευάζεται, στην Ελλάδα μεν, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία δε, ιδιοκτησίας τής ολλανδικής Heineken;
    Κατά τ’ άλλα, οι συζητήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη, την ευημερία κλπ. καλά κρατούν...
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου κανει εντυπωση αυτο που γραφεται διοτι στην βορεια ελλαδα η συμβολαιακη καλιεργεια της αμστελ ειναι σημαντικη βοηθεια στους αγροτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφετε. Θέλω να πω, αυτό που κάνει η Amstel (ιδιοκτησίας Heineken) δεν θα μπορούσε να γίνει από μια ελληνική επιχείρηση; Και να μην ξεχνάμε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν αποτελεί και πρότυπο επιχειρηματικότητας...
    http://www.epant.gr/img/x2/news/news622_1_1387536581.pdf
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το αν μια επιχείρηση ειναι ελληνική, δεν εχει σχέση με το αν ο ιδιοκτήτης της ειναι ελληνας. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν στήσει πρόχειρα και εχουν κύριο στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορουν από το κόπο των εργαζομένων. Ετσι αυτές οι εταιρίες ζουν λίγα χρόνια και μετα σβήνουν από τα χρέη και τη κακοδιοίκηση.
    Ετσι που τα καταφέραμα σα χωρα, αυτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουμε καλά εργοστάστια στην Ελλάδα, που παίρνουν πρώτη ύλη από έλληνες αγρότες. Το αν οι ιδιοκτήτες τους ειναι ευρωπαίοι ή έλληνες που έχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, αυτό έχει μικρή διαφορά.
    Το πιο σηματικό απόλα είναι πια εργοστάσια τηρούν τα δικαιωματα των εργαζομένων και διατηρούν πολλές θέσεις εργασίας
    οσο για το λινκ συγγνωμη αλλα δεν λειτουργει ...τι γραφει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συυγνωμη ρε παιδια αλλα όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα σας εκπληκτος διαβαζω τα παραπανω σχολια ..και ρωτω : η αμστελ ανακοινωσε οτι θα εξαγει τα προιοντα της σε αλλες χωρες απο το "ξεχασμενο" αν μου επιτρεπεται ..λιμανι της Πατρας, αν δεν ειναι καλα νεα αυτα το τι ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.