Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ταξίδι στις Πρέσπες... και στο νοσοκομείο Φλώρινας

Με την ευκαιρία ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Αμύνταιο, αρχές Φεβρουαρίου 2014 επισκέφθηκα την Φλώρινα όπου φιλοξενήθηκα σε φιλικό σπίτι.
Είχα την τύχη λοιπόν να περπατήσω στα «κινηματογραφικά» τοπία της παλιάς πόλης της Φλώρινας, να πιώ «ξυνό νερό» και φυσικά να γευτώ την «γράπα» συνοδευόμενη με καταπληκτικούς μεζέδες σε παραδοσιακό καφενείο, να αισθανθώ Μακεδόνισσα και να ταξιδέψω ως απλός κομπάρσος στις ταινίες του Αγγελόπουλου.
Ενώ προετοιμαζόμουν να επισκεφθώ τις Πρέσπες , ξημερώματα με έπιασε ξαφνικός πόνος στο στήθος και στους ώμους και έτσι κατευθυνθήκαμε στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για εξετάσεις.
Από την πρώτη διάγνωση – την οποία αδίκως δεχθήκαμε με μεγάλη αμφισβήτηση και εγώ και οι φίλοι μου- μέχρι την τελική «οξύ στεφανιαίο σύνδρομο», έχω να καταγράψω μνήμες άμεσης περίθαλψης, υποβολής σε ενδελεχείς εξετάσεις (υπέρηχοι καρδιάς, καρδιογραφήματα, αιματολογικές εξετάσεις κ.λ.π.), συνεχόμενης επίβλεψης και φροντίδας, καθημερινής εξέτασης και παρακολούθησης.
Ο σχεδιασμός των κινήσεων που αποφασίστηκαν στο συμβούλιο των ιατρών σχετικά με την θεραπευτική φαρμακολογία και η σθεναρή στάση αυτών και του Διευθυντή της καρδιολογικής μονάδας κ. Κλιγκάτση Παντελή, να τηρηθούν τα οριζόμενα στο ιατρικό πρωτόκολλο συναφών επεισοδίων καθώς και η απαρέγκλιτη εκτέλεση των ενεργειών που ακολουθήθηκαν από όλο το νοσοκομειακό προσωπικό ιατρούς και νοσηλεύτριες, με διαφύλαξαν από εξέλιξη του επεισοδίου και διασφάλισαν την επιστροφή μου στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθώ σε στεφανιογράφημα.
Θα ήμουν άδικη αν στα παραπάνω δεν προσθέσω την καθημερινή καλημέρα από τον τραυματιοφορέα που με είχε παραλάβει από την εισαγωγή μου στα εξωτερικά ιατρεία, την λιτή μα πολύ γευστική διατροφή που έλαβα και η οποία καθόλου δεν προσομοίαζε στην νοστιμιά με αυτό που ξέρουμε ως «φαγητό νοσοκομείου», το χαμόγελο, την προθυμία και τον καλό λόγο των νοσηλευτριών, την ευσυνειδησία και επαγγελματισμό των τραπεζοκόμων και καθαριστών.
Η στεφανιογραφία δεν ανέδειξε σοβαρά ευρήματα και δεν απαιτήθηκε η τοποθέτηση stent. Όπως μου γνωστοποίησαν δεν είναι σίγουρο ότι η οποιαδήποτε μικρή βλάβη δημιουργήθηκε από το επεισόδιο αυτό ή προϋπήρχε του επεισοδίου. Για αυτό όμως που ήταν σίγουροι, ήταν ότι πέρασα στεφανιαίο επεισόδιο το οποίο δεν εξελίχθηκε λόγω του ότι ήμουν τυχερή και οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο της Φλώρινας, μου παρείχαν την κατάλληλη θεραπεία και νοσηλεία.
Θα ήθελα να σημειώσω τα λόγια του ιατρού όταν τελείωσε την στεφανιογραφία και μελετώντας τα αποτελέσματα αυτής ότι « … οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο της Φλώρινας έκαναν αριστουργηματική δουλειά, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και τους αξίζουν συγχαρητήρια».
Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή η εξαιρετική ομάδα ιατρών συμπεριλαμβανομένων των ειδικευόμενων, παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει τον ιατρικό εξοπλισμό για στεφανιογραφία, παρόλο που εξυπηρετεί ανάγκες 55.000 κατοίκων ή που παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε υλικά νοσοκομείου και σε προσωπικό.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους θεράποντες ιατρούς μου ξεκινώντας από τους ειδικευόμενους ιατρούς κ. Δήμου Βασίλη, ο οποίος είναι ο πρώτος που διέγνωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και τον κ. Κωνσταντίνου Ιωάννη, ο οποίος παρακολούθησε στενά την εξέλιξη της πορείας μου τα πρώτα κρίσιμα 24 ώρα καθώς και τις νοσηλεύτριες της κλινικής αλλά και το λοιπό διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Ελπίζω σύντομα να μου δώσει την ευκαιρία η ζωή μαζί με τους αγαπημένους μου φίλους, που με φρόντιζαν επί 24 ώρου βάσεως για πέντε συνεχείς ημέρες και έζησαν μαζί μου όλες τις αγωνίες του περιστατικού μου να ολοκληρώσω το ταξίδι στις Πρέσπες…..

Παναγιωτακοπούλου Γιοβάννα

10 σχόλια:

  1. ;;;;;;;;;;;;;;; Πλάκα κάνεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΤΑΘΗ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΣΤΑΘΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχα !!!!!!!!!!!!
    Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν :
    Πρώτον, είτε της δώσανε ληγμένα και τα μπέρδεψε όλα, είτε :
    Δεύτερον, είναι μία ακόμη κατευθυνόμενη “ευχαριστήρια” δημοσίευση απ'αυτές που γράφουν οι ίδιοι οι γιατροί και τις δίνουν στους ασθενείς, για να βλογήσουν τα γένια τους.
    Σε κάθε περίπτωση όμως, η κυρία ξέρει να γράφει ωραία παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η μιζέρια του Φλωρινιώτη συμπυκνωμένη σε 6-7 σειρές... Να πας στην Αθήνα να νοσηλευτείς (αν χρειαστεί)... να τα ακουμπήσεις χοντρά... διότι "το πολύ το τζάμπα βλάπτει σοβαρά την υγεία"!!!

      Διαγραφή
    2. Προς 7:57: ντροπή σου μικρόψυχε που αμφισβητείς τα όσα γράφει αυτή η κυρία επώνυμα, με στοιχεία, με διευθύνσεις και ονόματα και που αποτελούν τιμή και έπαινο για το νοσοκομείο μας! Χωρίς να παραθέτεις κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τα όσα λες πετάς δύο κοτσάνες νομίζοντας ότι έτσι αποκτάς αξία! Απορώ πώς τόσο μηδενιστικά σχόλια, ποιοτικά πολύ χαμηλά, δημοσιεύονται στο έγκριτο ιστολόγιό σας! Αντί κάποιοι να χαρούν που ακούγονται θετικά σχόλια για το νοσοκομείο μας αυτοί βγάζουν τη χολή τους! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

      Διαγραφή
  4. Κάποτε ας εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε, αλλά και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο οι γιατροί Μας, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον 11:46.
    Πρέπει να είσαι ΣΥΡΙΖΙΤΗΣ ή διαφορετικά ανόητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας μίζερος... αραχτός του πεζόδρομου!

      Διαγραφή
  6. Πολύ κρίμα που αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε περιστατικό,όπως θα 'πρεπε....Φανταστείτε να γράψουμε τις περιπτώσεις που δεν έχουμε τη στοιχειώδη περίθαλψη αλλά και την ανθρώπινη αντιμετώπιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυχαριστούμε την κυρία Γιοβάννα Παναγιωτοπούλου και δυσανασχτεούμε με τα ασχόλια ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΩΝ συντοπιτών μας ( που όταν αρρωστήσουν κινούν θεούς και δαίμονες για έχουν καλύτερη περίθαλψη ακόμη και με...μέσον) Δυστυχώς η ευ΄τυχώς επιβεβαιώνεται ο κ.Τριανταφυλλίδης Χαράλαμπος που είπε ότι η Φλώρινα κατάντησε "σκατότοπος" από τις κουτσουλιές που αφήνουν κάποιοι στα εδώ σχόλια αλλα και όπου βρουν όπως στο νέο πάρκο και ειδικά στον Πεζόδρομο της Μιζέριας μας ( αναφερόμενος για κάποιο άλλο παρεμφερές θα έλεγα θέμα Δημόσιας Υγείας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.