Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στη Φλώρινα

Ἀπό τήν ἱερά Μητρόπολη ἀνακοινώνεται ὅτι τήν Δευτέρα 29η Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 6 τό ἀπόγευμα στό κέντρο συνεστιάσεων «La Casa Grande» θά πραγματοποιηθεῖ ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκλητο ὁ ἁγιασμός τῆς ἔναρξης τῆς νέας Ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς.
Ἑφέτος, γιά τήν ἔναρξη τῆς ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς, ἐπίσημος προσκεκλημένος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὡς καί τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου εἶναι ὁ Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βατοπεδίου π. Ἐφραίμ.
Ὁ πατήρ Ἐφραίμ θά ὁμιλήσει κατά τή διάρκεια τῆς ἐκδήλωσης γιά τήν ἔναρξη τῆς νέας ἐκκλησιαστικῆς χρονιᾶς καί θά λειτουργήσει τήν ἑπομένη ἡμέρα, Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου, τό πρωί, στόν ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ ἁγίου Παντελεήμονος.
Προσκαλεῖσθε ὅλοι νά συμμετάσχετε.

Ἀπό τήν ἱερά Μητρόπολη

13 σχόλια:

  1. ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ LA CASA GRANTE KYRIE ELEHSON.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μακαριστός Αυγουστίνος δε συνήθιζε να εφαρμόζει τέτοια τακτική. Για παρόμοιες εκδηλώσεις προτιμούσε ή τις κατασκηνώσεις της Πρώτης ή την αίθουσα της αδελφότητας ΑΓΑΠΗ.
      Προτιμούσε δηλαδή οι σχετικές εκδηλώσεις να γίνονται σε αμιγώς εκκλησιαστικό περιβάλλον.
      Αλλά σήμερα το πνεύμα του πατρός Αυγουστίνου έχει πάρει...εξαφανιζόλ οπότε τίποτε δεν πρέπει να μας ξενίζει...

      Διαγραφή
    2. Η πρώτη σου αστοχία είναι ότι συγκρίνεις τον μακαριστό Αυγουστίνο με τον νυν Μητροπολίτη (ο καθένας με τα χαρακτηριστικά του).Η δεύτερη είναι στο θέμα του χώρου, η αίθουσα που έγινε ο Αγιασμός και η ομιλία είναι πολύ μεγαλύτερη και όπως γνωρίζεις ήταν κατάμεστη, και επίσης όπως θα γνωρίζεις κάτι τέτοια ξένιζαν τους Φαρισαίους στην εποχή του Χριστού.

      Διαγραφή
    3. Εντελώς άστοχη η αναφορά σου στους φαρισαίους. Η εύκολη διέξοδος όταν στριμωχνόμαστε είναι να παραλληλίζουμε όσους τολμάνε να ασκήσουν κριτική με τους φαρισαίους. Προφανώς γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί εύκολα εντυπώσεις σε όσους μας διαβάζουν.
      Όσο για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των δύο μητροπολιτών αυτό κι αν δεν αποτελεί δικαιολογία πάνω στην οποία πατάνε κάποιοι για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή τους απ το πνεύμα του μακαριστού Αυγουστίνου.

      Διαγραφή
  2. Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ο ιδιοκτήτης παραχωρεί την αίθουσα αφιλοκερδώς,
    Το πρόβλημα είναι ότι εμείς έχουμε την τάση να σκανδαλιζόμαστε, πολλές φορές άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έναν καφέ φίλτρου, ένα μπουκαλάκι νερού και σπιτικό κέικ ήταν το φαγοπότι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φανταζομαι πως θα μιλησανε και για τα 150 εκατομμυρια ευρω που εκλεψε ο εφραιμ με τον ρουσοπουλο και τους λοιπους εκλεκτους πολιτικους.λες? ΜΠΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Εφραίμ δικαιώθηκε πανηγυρικά για τη "φούσκα" του δήθεν σκανδάλου του Βατοπαιδίου που εξυπηρέτησε συγκεκριμένες πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες για να φύγει ο Καραμανλής που τόλμησε να μας συνδέσει ενεργειακά με τη Ρωσία και να μας κάτσει στο σβέρκο ο Γιωργάκης με όλα τα επακόλουθα! Κατάλαβες "ανήξερε" συνθηματολόγε 9:20;

      Διαγραφή
    2. επειδη εισαι πολυξερος 3.04 τι λες να τα πουμε με ονοματεπωνυμο?

      Διαγραφή
    3. Ρωτήστε τον αθώο ποιμένα τι έγινε στην νήσο Αμμουλιανή...φιλε 10:43 το βατοπαίδι εινα μια επιχείρηση και τίποτα άλλο δυστυχώς...Υπάρχουν και κολλημένα μυαλά στο κύκλο της εκκλησίας το ξέρουμε όλοι και αυτό δεν τους συμφέρει...Παρεξήγησαν την έκφραση ποίμνιο και νομίζουν ότι όλοι βελάζουνε...Βλέπουμε και κρίνουμε...Αθωώθηκε πανηγυρικά όπως λένε αλλα λογικό...πολιτικοί κλέψιμο δημοσιας περιουσίας ξεπούλημα της πατρίδας κτλ και πολλοί άλλοι κυκλοφορούν ελεύθερα καθώς έχουμε κυριολεκτικά τυφλή δικαιοσύνη...το χρημα είναι πάνω από κάθε θρησκεία να το ξέρεις....Η αληθινοί μοναχοί ζούνε μοναχοί χωρίς λαπτοπ συνδεμένα με χρηματιστήρια και σταυρούς στους λαιμούς από χρυσάφι όπως επίσης με Mercedes και BMW αξίας χιλιάδων ευρώ...Το γαϊδουράκι του Χριστού είχε 150 άλογα και ήταν θωρακισμένο...Με κατάλαβες νομίζω...Λες ότι νιώθει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...Χρήστος.π

      Διαγραφή
  5. ΕΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΝΕΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ...ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ;; ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ; ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΟΡΡΑΧΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΑ ΗΤΟ ΜΕΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ..ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΧΤΙΖΟΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΕ ...ΑΣ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι εγινε ρε παιδια και τα οσα γραφτηκαν τις προηγουμενες μερες και τα διαβαζε ο κοσμος, διαγραφτηκαν?. μηπως εγραφαν αληθιες η ειναι θεμα ( ελευθεριας του λογου) δηλ. λογοκρησιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει διαγραφεί τίποτα... η είδηση έχει δημοσιευτεί δύο φορές και προφανώς τα σχόλια που ψάχνεις είναι εδώ
      http://neaflorina.blogspot.gr/2014/09/blog-post_329.html

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.