Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στη Φλώρινα

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στη Φλώρινα, θα παρευρεθεί ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, με αφορμή την έναρξη των Κύκλων των Κατηχητικών της Φλώρινας.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κέντρο La Casa Grande στη διασταύρωση Μελίτης, στις 18:00.

26 σχόλια:

  1. κανα ακινητο θα σ@@@ει ,η καμια λιμνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΡΗΓΜΑ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ....Α.Ε ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΑΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ .....ΑΜΑ ΤΟΝ ΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΤΥΣΩ.....ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ....ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βλέπεις λιγότερη τηλεόραση. Σε πειράζει.

      Διαγραφή
    2. Όλοι οι απλοί άνθρωποι από την τηλεόραση και τον πολύ καλό (!) πρώην "δημοσιογράφο" Ρουσόπουλο και κάθε Ρουσοπουλάκι επηρεάζονται, είναι σωστή η αναφορά. Πολύ σωστός και ο διαχωρισμός Εκκλησίας- Θρησκείας: "Θρησκεία Α.Ε." κατά το "Μπαμπούλες Α.Ε." Αρπακτικά... Έχει δίκιο ο Χρήστος Π. και όποιος το αρνείται, έχει μαύρα μεσάνυχτα...

      Διαγραφή
    3. Το έχεις δουλέψει μέσα σου ότι είσαι εσύ που σταυρώνεις τον Χριστό μ"αυτά που έχεις στο μυαλό σου και στην καρδιά σου? εκτός και εάν είσαι τόσο Άγιος Άνθρωπος και γνωρίζεις τα πάντα οπότε σου ζητώ συγνώμη για την κριτικη μου.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς ξέρω πολύ καλά πως λειτουργούν ορισμένοι τράγοι και δεν τους τιμα να φορούν τα ευλογημένα από τον θεό ρασα...μάθε τι έγινε στην Αμμουλιανή που πήγε διεκδικώντας το νησί από τους πρόσφυγες της μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν μετά την γενοκτονία που υπέστησαν...Περιουσια της μονής και αυτό...Μεχρι και οι πέτρες τον έβριζαν...Πήγαινε εκεί και πες για τον άγιο κυπριο Εφραιμ ..

      Διαγραφή
  3. ο Παυλαρας βγαινει στην συνταξη και ηρθε να δει τι θα γινει με το ακινητο, σε ποιον θα το νοικιασει και ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ: ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ... ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ...'Η ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕΙ... ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα η μαρτυρια των συγκρατουμενων θα ηταν χρήσιμη αν οπως ολοι μοιραζοταν με καποιον αλλο το κελι του και ετρωγε το ιδιο φαγητο και στο ιδιο μερους με τους υπόλοιπους. Δυστυχώς επειδη δεν ξέρεις καποια πραγματα θα συμφωνησω με τους υπολοιπους και θα τον καταταξω στην κατηγορια Λ@@@Α ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

      Διαγραφή
  5. Προτιμώ τους καλογέρους πάμφτωχους και σωστούς.Αυτοί οι ζάμπλουτοι δεν εκφράζουν την εκκλησία.Ζούνε σαν αγάδες και απαιτούν υπακοή.Αυτοί πότε θα κάνουν υπακοή στο Χριστό; Μάλλον ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι πήγες στο Βατοπέδι και είδες και τα χαρέμια που έχει ο αγάς-Εφραίμ.
      Για πες μας και σε εμάς που δεν πήγαμε.

      Διαγραφή
  6. Ο Νομος Φλωρινας εχει 6 λιμνες.Μηπως ο Εφραιμ ερχεται εδω για να πουλησει τη Βεγοριτιδα? Αγιε Θεοκλητε ξερεις ποιον φερνεις στη Φλωρινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Νομος μας εχει εξι λιμνες.Μηπως ο Εφραιμ ερχεται εδω να πουλησει τη Ζαζαρη.Αγιε Θεοκλητε γνωριζετε ποιον μας φερνετε στην πολη μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με φρίκη διαπιστώνω ότι η τηλεόραση και η σιχαμερή προπαγάνδα έχουν αλλοιώσει συνειδήσεις στην πόλη μας. ΚΑΝΕΙΣ δεν θυμάται ότι ο Εφραίμ δικαιώθηκε πανηγυρικά;
    ΚΑΝΕΙΣ δεν θυμάται ότι το "σκάνδαλο του Βατοπεδίου" στήθηκε για να πέσει η φιλορωσική κυβέρνηση Καραμανλή;
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόσεξε ότι ο Εφραίμ φυλακίστηκε από το σημερινό μνημονιακό καθεστώς μόλις γύρισε από την Ρωσία;
    ΕΛΕΕΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ, τρώτε την προπαγάνδα των καναλιών, και φαντάζεστε ότι είστε και αντι-μνημονιακοί. Κούνια που σας κούναγε!

    ΑΝΟΗΤΟΙ, φυλάξτε τις λίμνες σας από τον Εφραίμ... αυτό θέλει και η ΤΡΟΪΚΑ!!!

    Θέλετε τους καλόγερους φτωχούς... χαχαχα!!!
    ΕΣΕΙΣ γιατί δεν φτωχαίνετε να σώσετε την δική σας ψυχή;
    ΕΣΕΙΣ γιατί προσκυνάτε το χρήμα;
    ΕΣΕΙΣ πήγατε ποτέ στο Βατοπέδι να δείτε σε πόσες "απολαύσεις" μέσα ζει ο π.Εφραίμ;
    ΠΟΣΟ εύκολο είναι να κατηγορείς από μακριά... ειδικά αν είσαι ανώνυμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία όλα αυτά που είπες ( σίγουρα είσαι μέσα στις Ιεραρχικές Ανώτατες Τάξεις αλλά αρμόζει σε ένα Ηγούμενο σαν τον Εφραίμ το....μπουζουξίδικο της Μελίτης να πάει να μας μιλήσει;;; Προσωπικά το θεωρώ και άκοψο και οξύμωρο .Υπάρχουν Μοναστήρια αίθουσες Εκκλησίες στην Φλώρινα ..σε μπουζουξίδικο;; τόσο χαμηλά έπεσε ο πήχης;; Άποψη μου

      Διαγραφή
  9. Αγαπητοι φιλοι,περιμαινατε διαφορετικη αποφαση της δικαιωσυνης?αν ναι,τοτε δε ζητε στην Ελλαδα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10 ;25 ποιος δικαιωθηκε???ποσα ακουμπησε το λαμογια???στο δικαστηριο σηκωθηκε και εφυγε χωρις να τον ακουμπησει κανεις, , , ,ενω επρεπε να ειναι μεσα τωρα αυτος και η παρεα του. . . .αρε προβατα. . .που τους φλυφετε. . . ακομα. . .τι να πω . . .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη σοβαρότητα 4:42 από λόγου σου δε θα έβλαπτε! Πώς τεκμηριώνεις τα όσα ισχυρίζεσαι; Έτσι γενικόλογα;

      Διαγραφή
  11. Μερικοι κανουν πως δεν γγνωριζουν οτι για την αποφυλακιση του "αγιου" Εφραιμ παρενεβησαν το Πατριαρχειο Μοσχας και η Ρωσικη Κυβερνηση.Παντως οπως και να εχει η κατασταση ο Εφραιμ δεν επρεπε να ερθει στη Φλωρινα.Ειναι υποπτη η επισκεψη αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να ακουσω τον εφραιμ να κανει κηρυγμα περι ηθικης ειναι σα να ακουω τον Τσοχατζοπουλο και τον Παπανδρέου να μιλαει για πολιτικη ηθικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για πεστε μας εσεις ακολουθοι του. Τι βλεπει στην φωτο λοξα. Μηπως κατι του ανοιξε την ορεξη? Αληθεια δεν πηγα στο βατοπαιδι, βλεπω ομως απο το παρουσιαστικο του, απο υο βλεμα του, τα κιλα του, ποσο φτωχικα ζει και ποση νηστεια κανει, οπως πρεπει σε εναν μοναχο.Πραγματι ρε παιδια γιατι ηρθε? Εμεις δεν εχουμε εδω ποιμενα για τα προβατα του νομου μας? Ηρθε για να πανε τα προβατα να γεμισουν οι εκκλησιες, κερια, χειροφιληματα, μετανοιες και λεφτα πολλλλλα ευρω.Μηπως εκει που θα παει θα πληρωσει αυτος ο φτωχος και μη εχων τα εξοδα? Προσοχη στις λιμνες μας. Προσοχη στον χωρο γυρω απο τον Αι Μαρκο και προ παντων στα δαχτυλα σας στις χειραψιες μαζι του, οσοι κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξυπνατε ρε! Το λ@@@ ερχεται να κανει εγκαινια στο καζινο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χάθηκαν τόσες αίθουσες εκδηλώσεων τόσες μεγάλες εκκλησίες στην Φλώρινα και σε ....μπουζουξιδικο θα πάει να μιλήσει;;;΄ Τι να πείς !!! Αγνωσται αι βουλαί του Κυρίου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο φυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, εκπροσωπώντας τους κρατουμένους της 6ης πτέρυγας στις φυλακές κορυδαλλού, έστειλε επιστολή μέσο της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους, προς τον Γέροντα Εφραίμ και ευχαριστεί τον Θεό που τον έφερε κοντά τους!
    Η επιστολή αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, όπως ο μεγάλος συνωστισμός που έχει ως συνέπεια να υπάρχουν κελιά-θαλάμοι ακόμα και με 25 κρατουμένους μέσα αλλά και στις συνθήκες υγιεινής που όπως αναφέρουν, ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών όπως τύφου, χολέρας φυματίωσης είναι μεγάλος.

    «Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Γέροντα Εφραίμ, που στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας μας με την αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ηρεμία που μας μετέφερε όλο αυτό το διάστημα.
    Με λίγα λόγια και σταράτα, παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κορυδαλλό, σε μια φυλακή που δεν χωράει πάνω από 800 κρατουμένους και σήμερα ξεπερνάμε τους 2500 με συνέπεια να κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο σε κελιά-θαλάμους με 25 άτομα μέσα, παρέα με στρατό από κατσαρίδες και ποντίκια και γάτες που έχουν τύφο, μέσα στο κρύο χωρίς θέρμανση σε μουχλιασμένους τοίχους από την υγρασία που χτίστηκαν πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας φαγητό που δεν θα έπρεπε να τρώνε ούτε τα σκυλιά, και κάνοντας μπάνιο με παγωμένο νερό, φωνάζουμε πως υπάρχει Θεός και Τον Ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Γέροντα Εφραίμ να μας στηρίξει ψυχολογικά με τη στάση του και τον καθένα χωριστά με την πατρική στοργή του.
    Υ.Γ. αλήθεια, ο Γέροντας ήρθε μόνος του στη φυλακή για να μας βοηθήσει σε μια εποχή που το κράτος είναι ανύπαρκτο για μας ή όντως ήρθε ως προφυλακισμένος???
    Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)

    Κρατούμενος Αντώνης Παπαδάτος και όλη η 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.