Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

…κάποτε ταξίδευαν δύο Δήμαρχοι!

-Τα επιπόλαια συμπεράσματα κάνουν κακό στους αιρετούς, επειδή παρασυρόμαστε κατά κανόνα από αυτό που φαίνεται και όχι από αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
Στην πλειοψηφία των Δήμων, συμβαίνουν πολλές φορές πράγματα που με μια γρήγορη ματιά φαίνονται ανεξήγητα και ανόητα, πολλές φορές όμως πίσω τους κρύβονται πράξει που υπαγορεύουν την απόφαση τους.
-«Ήταν κάποτε δυο Δήμαρχοι που ταξίδευαν και σταμάτησαν για να περάσουν τη νύχτα τους στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.
Η οικογένεια δεν γνώριζε την ιδιότητα τους, επιπλέον ήταν αγενείς και δεν ήθελαν να τους φιλοξενήσουν σε κάποιο από τα δωμάτια του αρχοντικού τους. Αντίθετα, οι Δήμαρχοι έμειναν σε ένα μικρό χώρο στο υπόγειο του σπιτιού. Καθώς έστρωναν για να κοιμηθούν πάνω στο κρύο πάτωμα, ο Σοφότερος Δήμαρχος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε, καλύπτοντάς την. Όταν ο νεαρότερος Δήμαρχος τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, ο Σοφότερος του απάντησε ότι «Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν». Την επόμενη νύχτα, οι δύο Δήμαρχοι θέλησαν να ξεκουραστούν στο σπίτι μιας πολύ φτωχής, αλλά φιλόξενης οικογένειας αγροτών.
Αφού μοιράστηκαν με την οικογένεια το φτωχικό φαγητό τους, το ζευγάρι των αγροτών τους παραχώρησε το κρεβάτι τους για να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν. Μόλις βγήκε ο ήλιος το άλλο πρωί, οι Δήμαρχοι είδαν τον αγρότη και τη γυναίκα του να κλαίνε γιατί η μοναδική τους αγελάδα είχε ψοφήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο νεαρός Δήμαρχος θύμωσε πολύ και ρώτησε το Σοφότερο γιατί να συμβαίνει αυτή η αδικία στους καλούς και φτωχούς αυτούς ανθρώπους.
«Η πρώτη οικογένεια είχε τα πάντα και τη βοήθησες», τον κατηγόρησε.
«Η δεύτερη οικογένεια είχε τόσα λίγα και ήταν τόσο πρόθυμη να τα μοιραστεί και εσύ δεν συγκινείσαι καν… μένεις παγερά αδιάφορος».
«Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν», του απάντησε ο Σοφότερος Δήμαρχος. «Όταν μείναμε στο υπόγειο του πλούσιου αρχοντικού, παρατήρησα ότι υπήρχε χρυσάφι μέσα σ΄ εκείνη την τρύπα που είχε ανοίξει στον τοίχο. Επειδή όμως, ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο φιλάργυρος, άπληστος και δεν ήθελε να μοιραστεί την καλοτυχία του με άλλους, εγώ σφράγισα τον τοίχο για να μη μπορεί να ανακαλύψει το χρυσάφι. Τη χτεσινή νύχτα που κοιμηθήκαμε στο κρεβάτι των φτωχών αγροτών ξεκουράστηκα και ξύπνησα νωρίς τα χαράματα, εκεί συνάντησα τον άγγελο του θανάτου, ήθελε να πάρει τη γυναίκα του αγρότη…. εγώ τον παρακάλεσα και τον ικέτευσα στην θέση της να πάρει την αγελάδα για αντάλλαγμα.
Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν».

Διασκευή από το: «Δύο Άγγελοι ταξίδευαν».

Για την διασκευή.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΜΗΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ BEST-ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΝΙΚΟΛΑ ΔΕ2 ΟΔΩΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΕΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ......... ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΤΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνο το μακαρόνι κάτω από το όνομα σου τι το θέλεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου Ευστάθιου Μοσχοβίτη με τίτλο: «Δημοσιογραφία: λειτούργημα ή επάγγελμα;»
    Επίκαιρο και φλωρινιώτικο.

    «Η εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας συνοψίζεται στο σεβασμό του ανθρώπινου προσώπου, του κοινωνικού συνόλου, και στην υπηρέτηση του γενικού συμφέροντος όλων των πολιτών. Ο δημοσιογράφος δεν είναι πληρωμένος κοντυλοφόρος της εκάστοτε πολιτικής και κομματικής εξουσίας ή των οικονομικών συμφερόντων των λίγων ισχυρών, δεν είναι έμπορος ούτε διαφημιστής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ....ΤΟΣΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΠΙΑ....ΕΛΕΟΣ ΡΕ.....ΑΡΕ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΟ......ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά έχουν καταντήσει γραφικοί... ο με την πίπα - πένα και ο γραβατομένος επόπτης σκουπιδιών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει αρχίσει και κυκλοφορεί και μια ιστορία για τους δύο δημοσιογράφους του Δημάρχου. Αν την ακούσεις και εσύ να μας την γράψεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Hλιάδης ένα ένας...στους 10 υποτιθέμενους δημοσιογράφους της Φλώρινας οι 8 είναι παρατρεχάμενοι βουλευτών και δημάρχων η προέδρων κάποιων φορέων ενω οι 2 είναι οι αρχισυντάκτες πτυχιούχοι της ΕΥΠ που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φήμες λένε ότι δεν είναι 2 αλλά 32. όλους τους έχει του χεριού του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.