Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

«Η Παρέα της Φλώρινας» εκθέτει στο Γκάζι

«Η Παρέα της Φλώρινας» εκθέτει στις 4/9/2014 και ώρα 20:00 στη Τεχνόπολις στο Γκάζι για τα παιδιά της ΚΟΜΠΑΝΙ.
Μια ομάδα πτυχιούχων, σπουδαστών-καλλιτεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδέσμου Επιστημόνων & Καλλιτεχνών για τα παιδιά του ΚΟΜΠΑΝΙ, μία πόλη στη Βόρεια Συρία, εκφράζονται μέσα από τα έργα τους και δίνουν τη δική τους απάντηση σε αυτό τον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο που στις μέρες μας έχει χάσει πια τις αξίες του.
Όλοι οι καλλιτέχνες, πτυχιούχοι και σπουδαστές, μέσα από τις δουλειές τους θέλουν να δώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς της ελπίδας, μία υπόσχεση για το μέλλον. Οι φοιτητές παρουσιάζονται με έργα που φιλοτέχνησαν αποκλειστικά για την έκθεση, η οποία επιθυμεί να είναι ανοιχτή και πλουραλιστική, συμπεριλαμβάνοντας και καλύπτοντας εκφραστικά είδη και μέσα –ζωγραφικές, χαρακτικές, φωτογραφικές, σκίτσο, γλυπτικές συνθέσεις και βίντεο.
Οι συμμετέχοντες, σε ένα σκηνικό κρίσης και αποπροσανατολισμού, έρχονται να δώσουν στην τέχνη την επικοινωνιακή δύναμη και τον παρεμβατικό της ρόλο, έρχονται να απομονώσουν την εχθρότητα και τη βία, να κάνουν τη τέχνη τη γλώσσα των λαών, να ελευθερώσουν συναισθήματα και να εκπροσωπήσουν σύγχρονες καλλιτεχνικές δυνάμεις, που με τη ζωντάνια και τη θέλησή τους, δε θα πάψουν να αγωνίζονται.
Τέλος, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μαζί με τους αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους κατοίκους της Β. Συρίας και ιδιαίτερα στα παιδιά του ΚΟΜΠΑΝΙ. Ένα μήνυμα που τους λέει ότι είναι εδώ, και με τα μόνα όπλα που διαθέτουν, χρώματα, πινέλα, καμβάδες αλλά και μέσα από τη συλλογικότητα την ανθρωπιά και τη συνεργασία, κάτι που χαρακτηρίζει τη σχολή της Φλώρινας, θα προσπαθούν να φτιάξουν έναν καλύτερο και πιο όμορφο κόσμο υποσχόμενοι τα παρακάτω.
Όταν θα βλέπετε τη μέρα να χαράζει ,να χαμογελάτε, γιατί θα υπάρχετε
Όταν θα χαμογελάτε θα ζούμε μαζί σας
Όταν θα βλέπετε τα άστρα και θα ονειρεύεστε θα ονειρευόμαστε μαζί σας
Όταν θα μας μιλάτε για λουλούδια θα σας ζωγραφίζουμε κήπους
Όταν θα βλέπετε το ουράνιο τόξο μετά τη καταιγίδα ,να ελπίζετε σε ένα καλύτερο κόσμο
Όταν θα πάψετε να χαμογελάτε δε θα υπάρχουμε.
Συντονισμός-Οργάνωση Άννα Τσαμκόσογλου

Πτυχιούχοι: Κώστας Γκράτσας, Γεωργία Δαμιανίδου, Μάικ Ζαϊμης, Κατερίνα Λαμπροπούλου, Τάσος Λεπτοκαρόπουλος ,Δήμητρα Ξενάκη

Φοιτητές: Ελευθερία Ανδριανοπούλου, Έφη Βασιλούδη, Ορέστης Δημόπουλος,Δημήτρης Δήμου, Ναταλία Ηρειώτη, Άννα Μαρία Θεοδώρογλου, Θεώνη, Γιώργος Ιωαννίδης, Λουκάς Καρούσος, Ειρήνη Ματσακατσιάν, Νατάσα Μυλιτσοπούλου, Θεοδώρα Μιχαηλίδου, Βάσω Μπουρμά, Ευγενία Νόση, Σούλα Ξυνέλη, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Ηλίας Ράμμος, Αργύρης Ρήμος, Άννα Μαρία Σαμαρά, Άρης Σαραντόπουλος, Χρήστος Σκούρτης, Ίριδα Σπίνουλα, Σοφία Τασχουνίδου, Χριστίνα Τζάνη, Άννα Τσαμκόσογλου, Λάζαρος Τσολαρίδης, Ειρήνη Φουντουραδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.