Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

H Δ.Ε.Υ.Α.Φ. προειδοποιεί για μείωση των αποθεμάτων πόσιμου νερού

Στην περιοχή της Φλώρινας, λόγω του ήπιου χειμώνα και της έλλειψης χιονοπτώσεων που παρατηρήθηκαν κατά την πρόσφατη χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία που επικρατούν κατά την παρούσα θερινή περίοδο, έχουν ελαττωθεί σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό τα υδατικά αποθέματα πόσιμου νερού, υπόγεια (πηγές, υδρευτικές γεωτρήσεις) και επιφανειακά (χείμαρρος, Δροσοπηγής – Διυλιστήριο Δ.Ε.Υ.Α.Φ.).
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και επαγγελματικές μόνο ανάγκες τους και να μην το χρησιμοποιούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών και άλλες χρήσεις πέραν του ποσίμου που αποτελούν σπατάλη – διότι ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν και να ανακοινωθούν εγκαίρως καθώς έχουν άμεση σχέση με την ανταπόκριση των καταναλωτών στο παρόν κάλεσμα της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
Για τη διασφάλιση της συνεχούς και καλής υδροδότησης των κατοίκων την περιοχής αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. στους καταναλωτές που σπαταλούν τα αποθέματα του πόσιμου νερού όπως προαναφέρθηκε σε χρήσεις πέραν του ποσίμου η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι υποχρεωμένη να προβεί σε λήψη μέτρων (διακοπή των παροχών ύδατος στους υδρολήπτες με παράλληλη επιβολή προστίμου).

Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.

9 σχόλια:

  1. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε; Για ποιά ανομβρία μιλάτε;
    Με τοση βροχή που μας έριξε όλο το καλοκαίρι, μας λέτε οτι δεν έχουμε νερό; Που; Στην Φλώρινα; Μήπως να μιλήσουμε για τα έργα υποδομής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλο το καλοκαίρι βρέχει ,αυτό το νερό πού πηγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
    Γ@@@ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΉ ΦΈΤΟΣ!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΚΆΝΑΤΕ ΟΎΤΕ ΈΝΑ ΈΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΌ ΝΕΡΌ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το icebucketchallenge φταίει, κόψτε τις μ@@@ς περί ανομβρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ξηρασια εχει αρχισει να φαινεται απο το χρωμα στα δεντρα. Οταν το πρασινο γινεται κιτρινοειδες τοτε υπαρχει κινδυνος ξηρασιας και μειωσης των αποθεματων υδατων. Δεν ποτιζουμε το μεσημερι (αμεση εξατμιση και ασκοπη χρηση 50% επιπλεον νερου) . Προτεινομενη λυση η ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΥΑΦ. Γιατι κλασικα ο Ελληνας δεν καταλαβαινει αλλον τροπο εξοικονομησης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρονια ολοκληρα στηριζομαστε στο ποταμι της δροσοπηγης χωρις να γινει ουτε ενα εργο ενας ταμιευτηρας να μαζευτει νερο. δηλαδη αν ξαφνικα σταματησει να κυλαει νερο το ποταμι στην δροσοπηγη τι θα γινει ? τερμα το νερο στην πολη ? που ειναι τα εργα στο πιο ακριβο νερο της ελλαδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώρα για αυξήσεις χαχαχαχαχαχαχαχαχα !
    Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε που να φτάσουν μήνες βροχής σε 2 βδομάδες ζέστης!!! Χάχα το ακούσαμε και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.