Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αποσύρονται οι πράσινοι κάδοι από τη Φλώρινα

Οι πράσινοι τροχήλατοι κάδοι αποσύρονται οριστικά την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και τη θέση τους παίρνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι.
Ο Δήμος Φλώρινας στην προσπάθεια του να προφυλάξει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και αισθητική, τοποθέτησε Βυθιζόμενους Κάδους Απορριμμάτων με χωρητικότητα 7 προς 1 σε σχέση με τους κλασσικούς πράσινους τροχήλατους. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να εναποθέτουν τα οικιακά στερεά απορρίμματα στον πράσινο στρόγγυλο κάδο και το ανακυκλώσιμο χαρτί στον τετράγωνο μπλε.
Σχετικά με τη σωστή λειτουργία τους σας γνωρίζουμε τα εξής:
- Όταν αναβοσβήνει το πράσινο ενδεικτικό λαμπάκι σε σχήμα «V» σημαίνει ότι ο βυθιζόμενος κάδος τελεί σε λειτουργία συμπίεσης, θα πρέπει να περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να παραμείνει μόνιμα πράσινο για να κάνουμε χρήση του κάδου.
- Δεν τοποθετούμε στους βυθιζόμενους κάδους σκληρά αντικείμενα όπως: ξύλα ή σκληρά πλαστικά, υπάρχει κίνδυνος κακής συμπίεσης.
- Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους βυθιζόμενους κάδους γιατί παρεμποδίζουμε την αποκομιδή.
- Δεν αφήνουμε ποτέ ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, μπάζα κ.α.) μπροστά στους βυθιζόμενους κάδους, ούτε στην είσοδο της οικοδομής.
Τηλέφωνο Υπηρεσίας Καθαριότητας 23850 22621

3 σχόλια:

  1. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις το μόνο που πρέπει να κάνει ο Δ.Φ. είναι να αρχίσει να κοπανάει στα αυτιά χωρίς έλεος όχι μόνο γιά τα σκουπίδια αλλά και γιά πολλά άλλα. κατάληψη για πεζοδρομίων πραμάτειες ,παρεμποδίση κυκλοφορίας κλπ. και αυτά είναι προβλήματα οχι μόνο τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τα διαβάζει κάποιος από τον δήμο τα σχόλια ας περάσει αυτό στον δήμαρχο. Όπως στο εξωτερικό που δίνουν ελαφρύνσεις σε αυτούς που κάνουν ανακύκλωση να δώσει και εδώ. Πχ μείωση στα δημοτικά τέλη. Να περνάει συγκεκριμένη μέρα ο δήμος για να μαζευει τα ανακυκλώμενα υλικά και βάση κιλών που θα μαζεύουμε να έχουμε κάποια μείωση. Ίσως ακουστεί σε πολλούς βλακεία αλλά μπορεί και να αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα! Κάποιοι ήδη συγκεντρώνουν ξεχωριστά τα απορρίμματά τους, και μια στο τόσο τα εναποθέτουν στους ειδικούς κάδους. Ας το κάνουν και οι υπόλοιποι, με "καρότο" τις ελαφρύνσεις. Θα πει κανείς, είναι ο Δήμος μας για να χάνει χρήματα; Ας ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και ας αποφασίσει. Και σιγά τα χρήματα που θα χάσει!...
      Διογένης

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.