Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τρεις προκηρύξεις από τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ για 1.140 μόνιμους

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ η έκδοση των τριών προκηρύξεων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ΑΕ για 1.140 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής, αναμένεται ότι θα προηγηθεί η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για 540 μονίμους και θα ακολουθήσουν η πρώτη προκήρυξη της ΔΕΗ για 16 Ειδικούς Επιστήμονες και η δεύτερη για 584 πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ .

Ειδικότητες
Σε δώδεκα ειδικότητες κατανέμονται οι 540 θέσεις που θα προκηρύξει με αντικειμενικά κριτήρια ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, ανεξάρτητη ωστόσο λειτουργικά και διοικητικά. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του φορέα, οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων είναι οι ακόλουθες έξι:
• Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων (Εναερίτες), 248 θέσεις,
• Ηλεκτρολόγων, 97 θέσεις
• Υπομηχανικών, 85 θέσεις
• Οικονομολόγων, 40 θέσεις
• Ηλεκτροτεχνικών Σταθμών και Υποσταθμών, 27 θέσεις και
• Πληροφορικής, 20 θέσεις.
Επίσης, θα προσληφθούν επτά Χειριστές Μηχανημάτων, έξι Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων Εξοπλισμού και πέντε Ηλεκτρονικοί Μηχανημάτων και Αυτοματισμού. Από δύο θέσεις κατανέμονται στις ειδικότητες Μηχανολόγων και Ηλεκτροτεχνικών Οργάνωσης Αυτοματισμού, ενώ θα προσληφθεί και ένας Ηλεκτρονικός.
Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει πάγιες ανάγκες του φορέα στην κεντρική του υπηρεσία στην Αθήνα, αλλά και στους υποσταθμούς που διατηρεί στην περιφέρεια και θα επιλεγεί από το ΑΣΕΠ βάσει μορίων.

16 θέσεις ΕΕΠ
Στις αρχές ή μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη της ΔΕΗ για 16 περίπου θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στις ειδικότητες Οικονομικών, Διοικητικού και Λογιστικού προσωπικού. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών για τη θέση του ενδιαφέροντός τους, ενώ απαιτείται, μεταξύ άλλων, άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και άριστη γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας (αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής).

Τεχνικοί
Αναφορικά με τη δεύτερη προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί σε δεύτερο χρόνο, οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, όπως και Λιγνιτικά Κέντρα, Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής.
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει περιοχές με υψηλές ανάγκες σε προσωπικό, μεταξύ των οποίων η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Αρκαδία, η Βέροια, τα Χανιά αλλά και η Αττική.
Οσο για τις ειδικότητες που θα ζητηθούν περιλαμβάνουν πτυχιούχους Μηχανικούς, Ηλεκτροτεχνίτες και Ηλεκτροτεχνικούς Σταθμών, Υποσταθμών και Δικτύων, Οδηγούς, Χειριστές Μηχανημάτων και Τεχνικούς Ορυχείων.
Πέραν των τυπικών προσόντων, οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν σύμφωνα και με κοινωνικά κριτήρια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τον χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, την προϋπηρεσία των υποψηφίων και τον αριθμό των ανήλικων -εφόσον υπάρχουν- τέκνων.
Το σύνολο της διαδικασίας, από την έκδοση των προκηρύξεων έως και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων υλοποιείται από το ΑΣΕΠ, ενώ οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων θα έχουν διάρκεια είκοσι ημερών.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
• Η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ θα αφορά 540 θέσεις στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για τεχνικούς, οικονομολόγους, πληροφορικούς.
• Η δεύτερη θα αφορά 16 ειδικούς επιστήμονες στη ΔΕΗ.
• Η τρίτη 584 τεχνικούς και διοικητικούς στα κεντρικά γραφεία και ενεργειακά κέντρα της ΔΕΗ.

Πηγή: ethnos.gr

7 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !! ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 580 € ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΚΑΙ 520€ ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΗΠΩΣ?ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΓΙΑΤΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΑΡΙΣΙ, ΚΛΠ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 2.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 200 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

      Διαγραφή
  2. συμφωνω 11:10....οχι μονο οι μισθοι αλλα και οι θεσεις...Απο ενας σε καποιους νομους,και στο λεκανοπεδιο που καλυπτει ολη την χωρα σε ενεργεια, μονο μια θεση ΤΕ ή ΠΕ στο ν. φλωρινας...κοζανη τπτ....(μιλαμε για χοντρο δουλεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία τα λέτε..... Άντε, ας μη βγαίνει καμμία προκήρυξη και ποτέ, να δω τι θα λέτε μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθίστε στον καναπέ η σύνταξη της γιαγιά σας είναι μεγαλύτερη. Μη πάτε για 500 ευρώ στη ΔΕΗ ούτως ή άλλως στον πεζόδρομο με 400 ευρώ είστε και κλαρινογαμπροι! !!!! Το συμπέρασμα είναι ότι το ποσοστό της ανεργίας δεν ανέβηκε απλά το 2014 οι τεμπέληδες είναι περισσότεροι! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.