Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ευαισθητοποίηση υπό του μηδενός

Καλησπέρα. Σήμερα το πρωί έτυχε να πάω στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας για προσωπικές μου υποθέσεις. Πάρκαρα το αυτοκίνητό μου αρκετά μακριά (το προτιμώ γιατί μου αρέσει το περπάτημα ως άσκηση).
Με το που πλησίασα το κτίριο της Αντιπεριφέρειας διέκρινα πως για ακόμη μια φορά οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν κατειλημμένες από αυτοκίνητα των οποίων οι κάτοχοι δεν ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Μετά λύπης μου διαπίστωσα της έλλειψη σεβασμού κυρίως, και κατά δεύτερον ευαισθητοποίησης προς τον συνάνθρωπο. Θεωρώ πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει το αυτοκίνητό του σε τέτοια θέση επειδή βαριέται να προσχωρήσει (δεν έχουμε δα και μεγάλες αποστάσεις). Θα μου πείτε καθείς με την ανατροφή του. Δεν προσπαθώ να το παίξω κριτής των πάντων όμως θλίβομαι με τέτοιες εικόνες. Ας γίνουμε άνθρωποι επιτέλους και ας φύγουμε από το στάδιο εξέλιξης του homo sapiens bratskos.

Με τιμή
Ένας αγανακτισμένος πολίτης

23 σχόλια:

  1. Φίλε πριν εκτεθείς, φρονώ πως έπρεπε να ψάξεις λίγο παραπάνω. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει σε υπάλληλο της Π.Ε. Φλώρινας που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας (Σ.Κ.Π.) και μπορείς όποιο πρωινό επιλέξεις να περιμένεις στις 7:30 να τον δεις να εισέρχεται με μπαστούνι, υποβασταζόμενος από φύλακα.
    Ατυχώς για σένα homo katagelicous ...ατύχησες.
    Αγανακτισμένος συνάδερφος του Λευτέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγανακτησμένε πολίτη σε αυτη την χώρα έτσι που μας καταντήσανε οι περισσότεροι ανήκουμε στην κατηγορία " ειδικές ανάγκες ". εσύ ίσως αποτελείς εξαίρεση γιατί θα είσαι ενας απο τους ελάχιστους βολεμένους του συστήματος , κανένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας που πήρε 50.000 μπόνους και 150.000 εφάπαξ η κανένας δημόσιος υπάλληλος χαραμοφάης που βγήκε σύνταξη στα 45 και πήρε και καμμια 100.000 εφάπαξ, η κανένας απατεώνας αγρότης που πήρε επιδοτήσεις με το τσουβάλι , η κανέναςδημόσιος λειτουργός που έπαιρνε φακελάκι , οι υπόλοιποι ανήκουμε στην κατηγορία ειδικές ανάγκες γιατί πληρώνουμε σήμερα τους ανωτέρω ληστές .

      Διαγραφή
  2. Αγανακτισμένε πολίτη ξέχασα να σου θυμίσω, εσένα που υποτίθεσαι είσαι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα πως οι ανάπηροι δεν χαρακτηρίζονται ως άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) αλλά Α.μεΑ. δηλαδή Άτομα με Αναπηρία. Ζάσπαν, ε ζάσπαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ.
      ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Μ@Λ@Κ@@@

      Διαγραφή
    2. 4:25 το παράδειγμα είναι ατυχές,αλλά στην Φλώρινα το κακό εχει παραγίνει και καλύτερα ο κόσμος να είναι ευαισθητοποιημένος. Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου ,σου τους επιστρέφω.

      Διαγραφή
  4. Δες το πρωι ποιος κατεβαινει απο το λευκο citroen και μετα θα μιλησουμε ευαισθητε ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα και αν είναι ατυχές το παράδειγμα, αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο. Μπορεί στη συγκεκριμένη θέση να ισχύει, όμως σε ολόκληρη τη Φλώρινα το πρόβλημα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Βλέπε τα πάρκινγκ των super market για παράδειγμα και θα πάρεις μια γεύση.
    Άλλο ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν στην Παύλου Μελά να υπάρχουν τόσες πολλές θέσεις αναπήρων. Δεν είναι μεγάλη σύμπτωση να μένουν τόσοι "πραγματικοί" δικαιούχοι τέτοιων θέσεων γύρω από τον πεζόδρομο;
    (Όσο για τον Ανώνυμο των 3:03 ο επίλογος του μηνύματος του δείχνει την ανατροφή του. Οι καθωσπρεπεισμοί μας φάγανε στα σημεία στίξης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σημεία στίξης συγκράτησες από το κράξιμο, όχι το Άτομα με Αναπηρία αντί του λανθασμένου Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που γράφεις ?

      Διαγραφή
    2. Ξαναδιάβασε τι γράφω, μετά τι γράφεις εσύ. Κούνα λίγο το κεφάλι σου κι όταν ξεκαθαρίσει το πράγμα ξαναγράφεις.

      Διαγραφή
  6. Είμαστε ένας τόσο φοβισμένος λαός όσο δεν φαντάζεστε! Κρίμα! Ούτε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δεν βάζουμε κάτω απ΄ όσα γράφουμε το όνομά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ;ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ... ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ...ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΔΟΥΣ....ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ....ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ...ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.ΛΙΓΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει τη σήμανση που πρέπει . Συμβαίνει όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση να πληρούνται οι όροι κατάληψης της θέσης απο το συγκεκριμένο άτομο .Δικαιολογημένη η ανάρτηση ,δικαιολογημένη και η αντίδραση.Το θέμα νομίζω θα πρέπει να λήξει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝHΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.
    ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι πάντως να επιλέξω μεταξύ γραφικών και ρουφιάνων θα επιλέξω τους γραφικούς. Οι ρουφιάνοι είναι ξεφτίλες σαν και αυτόν που έκανε το σχόλιο 3.46μμ.

      Διαγραφή
  11. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΤΖΑΜΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

      Διαγραφή
  13. ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα ενός ρεπορτάζ δεν κράτησε...ανεπανορθωτα εκτεθημένος ο φωτορεπόρτες "αγανακτισμένος" ΜΠΟΥΦΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (Προς τον διαχειριστή του blog)
    Που ακριβώς είναι τα όρια το "υβριστικού" για εσάς, γιατί τα μισά από τα παραπάνω (εγώ προσωπικά) υβριστικά τα βρίσκω...
    Σε μια ανάρτηση μου είχατε κόψει τη λέξη "λαμόγια" ως υβριστική αντικαθιστώντας τη με τελείες κι εδώ βλέπω ένα σωρό ωραίους χαρακτηρισμούς τόσο στα ελληνικά, όσο και στα "γαλλικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.