Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη Ε.Δ.Ο.Π. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου τμήμα της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.).
Η Ε.Δ.Ο.Π. είναι μία διασωστική ομάδα που προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών και κάθε είδους έκτακτης ανάγκης. Ιδρύθηκε το 2005, λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο ανανεώνει συνεχώς. Το 2006 αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και έλαβε τον αριθμό 14 του μητρώου εθελοντικών οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π.Ε.
Τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν την παρουσίασή τους με τις αρχές του εθελοντισμού και συνέχισαν με το αντικείμενο απασχόλησή τους, τον εξοπλισμό και μερικές από τις δραστηριότητές τους. Ενημέρωσαν τα παιδιά για τις ενέργειές τους σε διάφορες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και στο τέλος παρουσίασαν το πλήρως εξοπλισμένο όχημά τους.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ε.Δ.Ο.Π. για τη συνεργασία και την επίσκεψη στο σχολείο. Η παρουσίαση ήταν απλή και κατανοητή και είχε όλα τα στοιχεία ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκειά της. Επίσης, θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να τους συγχαρούμε για το αξιέπαινο έργο και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά στους συνανθρώπους μας, ¬πάντα σε δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.