Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Προφορικά τεστ αξιολόγησης μαθητών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κορυφή»

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ – Μογλενίδης Χρήστος» διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο προσομοίωσης προφορικών εξετάσεων (mock speaking test) για καθηγητές Αγγλικής γλώσσας και για υποψήφιους μαθητές της εξεταστικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2014.
Τα παιδιά που ήταν στον χώρο του φροντιστηρίου αλλά και όσα παρακολούθησαν την διαδικασία διαδικτυακά από το σπίτι τους μέσω του υπολογιστή τους με κάμερα και μικρόφωνο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αξιολογηθούν για την ικανότητά τους στην παραγωγή, επεξεργασία και κατανόηση προφορικού λόγου.
Παράλληλα δόθηκαν θεωρητικές αλλά και πρακτικές συμβουλές από έμπειρα μέλη της ομάδας ακαδημαϊκής υποστήριξης του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με εξειδίκευση στη διδασκαλία της Αγγλικής και στη Γλωσσική Αξιολόγηση.
Στις 2 ζωντανές συνδέσεις των επιπέδων Lower και Proficiency που διήρκησαν περίπου 2 ώρες η κάθε μια, έγινε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους συμμετέχοντες, ανάλυση της προφορικής εξέτασης και ενδεικτική βαθμολόγηση κάποιων παιδιών σαν να έδιναν εξετάσεις εκείνη την ώρα.
Τα σχόλια της εξετάστριας ήταν πολύ ενθαρρυντικά και όλα τα παιδιά σχολίασαν θετικά το όλο εγχείρημα.
Από την μεριά μας δεσμευόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοποριακές δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της απόδοσης των μαθητών με στόχο την επιτυχία τους στις εξετάσεις.

http://ekoryfi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.