Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Οι «Ροές» παρουσιάζουν το φωτογραφικό παραμύθι «Το δάσος των θαυμάτων»

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας έχει κυκλοφορήσει το πρωτότυπο φωτογραφικό παραμύθι του Σπύρου Παλούκη με τίτλο «Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων» υπό την επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα. Το μαγικό αυτό βιβλίο, αποτελεί μία σπάνια φαντασιακή αναπαράσταση της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, και της ελληνικής μυθολογίας, που πρόσφατα εκτέθηκε στην Photobiennale Θεσσαλονίκης.
Το παραμύθι θα ξετυλίξει τα μυστικά του στο κοινό της Φλώρινας την Κυριακή 7 Απριλίου στις 18:30 στη cafe bar Οδός Ονείρων σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα Φλώρινας (Ροές). Ξεναγοί στο Δάσος των Θαυμάτων θα είναι ο φωτογράφος - συγγραφέας Σπύρος Παλούκης και ο επιμελητής Παναγής Κουτσοκώστας (αρχαιολόγος-μουσειολόγος).
Η παρουσίαση του Wonderwood - Το δάσος των θαυμάτων είναι ανοιχτή για το κοινό της Φλώρινας και θα χωριστεί σε δυο επιμέρους κομμάτια:
Α. Παρουσίαση του βιβλίου, των φωτογραφιών και της μεθοδολογικής και θεωρητικής προσέγγισης από τους δημιουργούς του βιβλίου.
Β. "RE-History - Πώς δημιουργείς μία νέα ιστορία για τον τόπο σου" (workshop για τα μέλη της φωτ. ομάδας).
Έχει ζητηθεί από το τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας της Φλώρινας να φέρουν μαζί τους δικές τους φωτογραφίες του τόπου που ζουν ή που θα ήθελαν να ζουν, αλλά και αντικείμενα, ιστορίες και μύθους που τους εμπνέουν, προκειμένου να διαδράσουν με το Δάσος των Θαυμάτων και να δημιουργηθεί συνολικά ή κατά ομάδες μία νέα ιστορία για τον τόπο μας βάσει της μυθολογικής, ιστορικής-αρχαιολογικής (υλικά κατάλοιπα) και της λαογραφικής παράδοσης, αλλά και της σύγχρονης ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Θα προβληθούν βίντεο από τη διαδικασία παραγωγής του βιβλίου και των φωτογραφιών, θα αναλυθούν οι επιρροές του, καθώς και θα παρουσιαστεί ο τρόπος εξέλιξης της δουλειάς, από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.