Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Δ.Σ.Ε.

Εκδήλωση, με θέμα «Το οικονομικό βάθρο, οι αρχές και οι θεσμοί της εργατικής εξουσίας», διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Κυριακή 17 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Φλώρινα (νέο πάρκο). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Στην ιστορία του κινήματος της χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα της περιοχή μας, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα λαϊκών θεσμών που ξεπήδησαν μέσα στη φωτιά της μάχης ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα όπως μέσα από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ. Θεσμοί που ανέδειξαν ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε περιόδους αγωνιστικής ανάτασης έχουν την ικανότητα να οργανώνονται αυτοτελώς, μακριά από τους αστικούς θεσμούς, να δημιουργούν τους δικούς τους θεσμούς εξουσίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Στις 10 Αυγούστου του 1947 με διάταγμα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ οργανώθηκε η λαϊκή εξουσία, πάνω σε λαϊκές δημοκρατικές βάσεις, οργανώθηκε η λαϊκή δικαιοσύνη, η κατανομή της γης κ.τ.λ. Το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ είχε τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας μέχρι να ιδρυθεί η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση στις 23 Δεκέμβρη του 1947. Στις Πρέσπες με την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, οι κάτοικοι όλων των χωριών βοηθούσαν και πάλευαν για το δυνάμωμα του ΔΣΕ.
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από αυτήν την πείρα με στόχο να γίνουμε πιο ικανοί και πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στο χτίσιμο της εργατικής - λαϊκής Εξουσίας, της μόνης πραγματικά δημοκρατικής εξουσίας. Εχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, συμβάλουμε στο να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που αντικειμενικά περικλείουν.
Το Συνέδριο του Κόμματός μας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 14 Απρίλη, αξιοποιώντας και την πολύτιμη αυτή πείρα, συμβάλλει στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα έχει στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Μια ανατροπή που είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και είναι η μόνη που μπορεί να απαντήσει στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος».

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δε θα πει τίποτε!
      Δε λες Δόξα Τω Θεώ!

      Διαγραφή
    2. ...και ειμαστε σε αυτην την κατασταση

      Διαγραφή
    3. Ενώ ρε 6:38 που πουλάς πνεύμα αν είχαν επικρατήσει οι ιδεολογικοί σου κόκκινοι πατέρες τότε...θα ήμασταν μέσα στην χλίδα και στην δημοκρατία οπως ήταν οι Αλβανοί οι Γιουγκοσλάβοι και οι Βούλγαροι!
      Ειδικά εδώ πάνω που μάλλον μένεις και συ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΕΗ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ!
      ΤΗΝ ΔΕ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΧΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
      ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ!
      ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!
      ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
      ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΕΝΑΝ ΡΟΥΜΑΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ?
      Και κάτι τελευταίο η Φλώρινα σε ποια εκλογική περιφέρεια θα ανήκε αν νικούσαν οι καλοί κόκκινοι Έλληνες τους κακούς φασίστες και εθνικιστές άλλους Έλληνες;
      Μάλλον αυτής της BITOLA!
      Και εσύ θα ψήφιζες...τι σήμερα;..το SKM-PDP!
      Άσε που τώρα και μέσα κάτι νοσταλγοί του κόκκινου παρελθόντος τρώνε σφαλιάρες ξεγυρισμένες δημόσια σε όλα αυτά τα κράτη παλιές φυλακές!
      Θα είχες μπλέξει άσχημα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ προχώ τό ΚΚΕ.
    Διαμαρτύρεται γιά τὴν ἐπιχειρούμενη μείωση τῶν ἀποδοχῶν μας σέ ἐπίπεδα Βουλγαρίας, ἐνῶ ἀπὸ τὴν ἄλλη νοσταλγικά ἀναφέρεται σὲ ἐποχές πού προσπάθησε νά κάνη τὴ χώρα "δημοκρατία" σάν τὴν ..Βουλγαρία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα κομματα το ιδιο συστημα εξυπηρετουν. Το καθε ενα εχει ενα δικο του ρολο. Χαζευει μια ομαδα ατομων, την καθοδηγει οπως θελει κ ετσι το συστημα ελεγχει τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την 12η Φεβρουαριου οι δημοκρατες... την χαρακτηρισαν γιορτη μισους μαζι με την σφαγη στον Μελιγαλα και αμετρητες αλλες.Τα κουμουνια τα εμετικα ερπετα μπορουν να γιορταζουν ελευθερα τις σφαγες τους στο ονομα της δηθεν δημοκρατιας τους.Της αριστερης εκδοχης της δημοκρατιας.Ξερετε αυτη της ισονομιας της ισοπολιτειας ελα ντε του προλεταριατου....Τι ελευθερια σκεψης και πρακτικης θεε μου.Αυτοι ειναι οι πατριωτες που εταξαν αυτονομιση της Μακεδονιας αρκει το κομμα να κερδισει τον πολεμο.Τι πατριωτισμος....
    Αυτοι που εστρεψαν τα οπλα τους εναντιον του εθνους δικαιουντε να γιορταζουν νομιμα και να χαιρουν αναγνωρισης του επισημου κρατους ενω οι πραγματικοι πατριωτες οχι μονο δεν τιμωνται οπως αρμοζει στην ιερη τους μνημη και θυσια τους αλλα καθε αναφορα στους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ειναι εκδηλωση μισους,ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.