Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κίνδυνος να χαθούν οριστικά όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες οι πανεπιστημιακοί καθηγητές αναφορικά με το μέλλον όλων των τμημάτων της Φλώρινας, στη διάρκεια της σύσκεψης φορέων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Φλώρινας.
Όπως τονίστηκε, το γεγονός ότι με βάση το σχέδιο «Αθηνά» καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να έχει περαιτέρω μελλοντικές αρνητικές επιπτώσεις. Και αυτό θα συμβεί διότι, σύμφωνα με το νόμο Διαμαντοπούλου, η συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων που απορροφώνται από άλλα Πανεπιστήμια εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ηγεσία του Ιδρύματος. Έτσι, για τα δύο Παιδαγωγικά, αλλά και το Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, αρμόδια θα είναι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Και όπως εκφράστηκε, το πολύ σε δύο χρόνια το ενδεχόμενο αυτό θα είναι περισσότερο από ορατό.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, τέθηκε απ’ όλους η προτεραιότητα διατήρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εν συνεχεία η προσπάθεια διατήρησης και του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη Περιφέρεια στη χώρα που θα μείνει χωρίς Πανεπιστήμιο, αν τελικά το σχέδιο «Αθηνά» υλοποιηθεί.
Αναφορικά με το ΤΕΙ, φοιτητές του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων ζήτησαν τη στήριξη των φορέων, καθώς με βάση το «Αθηνά» θα μεταφερθούν στην Καστοριά, σε τμήμα όμως με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.
Τελικά, το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση, στην οποία θα καθοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και η επιτροπή που θα πραγματοποιήσει επαφές στην Αθήνα.

12 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!!!ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΩ ΤΣΑΚΑΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!! Μόνο την πεθερά σου να μην τη λένε Ελπίδα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΙ Κ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΥΝ Κ ΠΡΩΗΝ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΥΝ Κ ΠΡΩΗΝ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ Κ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ Κ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Κ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑ Κ Ο ΑΛΛΟΣ (ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΔ) ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΚΑΖΙΝΟ Κ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Κ ΤΡΕΝΟ ΧΑΝΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Κ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7 μέτρησα στο πάνελ.

    Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday:

    http://www.youtube.com/watch?v=wazQHVRGYKQ

    ("Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι", στην πολιτικό-θρησκευτική της εκδοχή).

    "Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ολοι οι υπολοιποι, αλλα ο σταθης τι δουλεια ειχε εκει πανω;
    τα μετρα εγω τα αποφασισα ή η κυβερνηση του και οι φιλοι του...
    ετσι μην περιμενουμε χαϊρι...
    αν ειχε α......θα υπεβαλε την παραιτηση ενωπιον ολων αλλα που...
    μαι σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να ξανα ριξτε νδ πασοκ δημαρ ετσι.... γιατι ετσι μονο θα εχουμε ευρω και πετρελαιο!!! οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε ο Σταθης ειχε παρει χαπια ; εκτος τοπου και χρονου,ντρεπομαι που καποτε τον ψηφισα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν ξέρω για τις σχολές αλλα το μόνο σίγουρο είναι ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ να πέσουν απότομα απο τους θρόνους τους./..αυτό είναι το μόνο σιγουρότατο κύριοι της φωτο και ειδικά ΕΣΥ κύριε ΒΟΣΚΕ ΚΑΙ ΣΙΑ της φωτογραφίας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ. ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑΘΗ ΒΟΛΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΝΑΝ ΑΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ. ΜΕΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που μου έκανε εμένα μελάλη εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχε ούτε ένας καλθηγητής απο το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών (Η ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΓΏ ΔΕΝ ΕΊΔΑ).ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16? ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ?
    ΟΤΑΝ ΤΟ 2006 ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ?
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ. ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΥΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ.
    ΠΑΡΤΗΝ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ.
    ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΣΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ Ή ΜΠΑΑ....ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΩΣ ΠΑΚΕΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΕΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.