Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σα να μην πέρασε μια μέρα

Με τον πιο λαμπρό τρόπο γιόρτασε η χειροσφαίριση τα 36 γενέθλια της, στο Αμύνταιο, την πόλη που γέννησε και ανέδειξε το άθλημα σε Πανελλαδική Κλίμακα.
Το ημερολόγιο έγραφε 13 Φεβρουαρίου 1977, όταν στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αμυνταίου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας χάντμπολ στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αμύνταια 1977» με την συμμετοχή 4 ομάδων ανδρών και 2 γυναικών, (Ανδρών: Αμύντας Αμυνταίου, ΝΕΛΕ Αμυνταίου, Γυμνάσιο Αμυνταίου, Εθνικός Κοζάνης και Γυναικών: Αμύντας Αμυνταίου, Γυμνάσιο Αμυνταίου).
Έκτοτε, ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ αποτέλεσε τον καλύτερο πρεσβευτή της Δυτικής Μακεδονίας στον χώρο της χειροσφαίρισης, αφού επί σειρά ετών ήταν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, αναδεικνύοντας άριστους αθλητές, που στελέχωσαν την Εθνική ομάδα της χώρας μας.
Σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, καθώς αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλήματος ξανάσμιξαν μετά από πολλά χρόνια στο γήπεδο, διεξήχθη τουρνουά παλαιμάχων, με τη συμμετοχή των ομάδων του Αμύντα Αμυνταίου, του Φιλίππου Βέροιας και της Μεικτής Θεσ/νίκης, αφιερωμένο στην μνήμη του αθλητή του Αμύντα Γρηγορίου Καναργελίδη.
Στο τέλος της αναμέτρησης, ο Αμύντας Αμυνταίου, τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά τους στο άθλημα και τον σύλλογο τους προπονητές, Χρήστο Κοτζαμανίδη, Αθανάσιο Ζάκα, Πέτρο Πένσο, τον δημοσιογράφος Νίκο Σωτηρίου, τον βουλευτή Ημαθίας και παλαίμαχο παίκτης του Φιλίππου Κώστας Γιοβανόπουλο, Τον αείμνηστο Γρηγόριο Καναργελίδη διαμέσου του ανιψιού του Δημήτριου Καναργελίδη, τους πρώην προέδρους του συλλόγου, Στέφανο Κολίτση, Τρύφων Χατζή, Στέφανο Γιαγκούλη, Ιωάννη Κωνσταντίνου, Αναστάσιο Λοβάτση και Πρόδρομο Γεωργιάδη, καθώς και τις ομάδες των Παλαιμάχων που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Στην γιορτή του χάντμπολ παρευρέθησαν, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της ΔΕΠ Σάκης Μανδάς, ο πρόεδρος της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτης Βλαχόπουλος , ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Τσαχιρίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Κιοσσές,o Δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Θεοδωρίδης, ο Σύμβουλος της ΟΧΕ Ιωάννης Στρατάκης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης, καθώς και πλήθος κόσμου.
Για την Ιστορία η ομάδα της Μεικτής Θεσ/νίκης κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης όσο και ο πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου , κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους , δεσμεύτηκαν να προβούν σ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κάνουν τη διοργάνωση αγώνων Παλαιμάχων θεσμό στην γενέτειρα του χάντμπολ Ο Αμύντας Αμυνταίου ευχαριστεί θερμά τους διαιτητές Στέφανο Αγγελίδη και Βασίλη Δεληγιαννίδη για την προσφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Ζέγας, Γιώσκος, Τζήγας, Παπαχρήστου Ν., Παπαχρήστου Χ. , Κοσμίδης, Μουταφίδης, Τραινός, Μπεκερίδης, Λαρίδης Κ. , Λαζαρίδης Γ., Τρυψιάνης, Τριανταφυλλίδης, Παπακωνσταντίνου, Τουρούτογλου, Χατζής, Κοκτσίδης, Κωστόπουλος, Καζατζίδης.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τσολοζίδης, Τριγκώνης, Τσαμήτρος, Γιοβανόπουλος, Ξυλογιάννης, Αλεξανδρίδης, Γκιλιόπουλος Ι., Μάντζος, Σαράφης, Μίχος, Κούγιας, Χαραλαμπίδης, Χατζόγλου, Πρωτογέρης, Γκιλιόπουλος Στ., Θυμιόπουλος, Λιακόπουλος, Τοκατλίδης, Τσαλουχίδης .
ΜΕΙΚΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Μαναβής, Μπλέσιος, Σαρηγιαννίδης, Τσόγιας, Παπαδόπουλος, Πεκιάρης, Μηλιόπουλος, Ανδρεαδάκης, Κεμανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.