Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών για τα κρούσματα λύσσας

Μετά τα δύο κρούσματα λύσσας που παρουσιάστηκαν σε ζώα εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειάς μας, θεωρείται γεγονός η επιστροφή της νόσου και επισήμως πια στη χώρα μας. Η λύσσα είναι επικίνδυνη ζωοανθρωπονόσος που απαιτεί επαγρύπνηση και υπευθυνότητα.
Οι τοπικές αρχές απέδειξαν ότι είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να διαχειριστούν την νέα κατάσταση που προέκυψε μετά από την εργαστηριακή επιβεβαίωση των θετικών δειγμάτων.
Δεδομένου ότι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την επιτήρηση και τον έλεγχο των κρουσμάτων βρίσκονται γεωτεχνικοί, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες, την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια μας απέναντι σε όλους τους συναδέλφους που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της ενημέρωσης του κοινού και της αντιμετώπισης της νόσου και δίνουν τον αγώνα για να διαφυλάξουν το σημαντικότατο αγαθό της δημόσιας υγείας.
Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο κατάρτισης των κτηνιάτρων της Περιφέρειάς μας , τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για την υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι δε γεωτεχνικοί της περιφέρειά μας που κατέχουν αιρετά αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να συνδυάσουν την επιστημονική με την πολιτική τους ιδιότητα
Να επισημάνουμε ότι η λύσσα έκανε την εμφάνισή της επίσημα στη χώρα μας σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και βρήκε τις υπηρεσίες με ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε αναλώσιμα.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι κτηνίατροι του δημοσίου που έρχονται σε επαφή με τα μολυσμένα υλικά και καλούνται να εξετάζουν τα λυσσίποπτα ζώα δεν δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (!) ενώ οι μισθοί τους, όπως και των υπολοίπων γεωτεχνικών, έχουν αγγίξει πλέον τόσο χαμηλά όρια που είναι δυσανάλογοι με τις υπηρεσίες που παρέχουν και τα έτη που αφιέρωσαν για να εκπαιδευτούν, παρέχοντας τους οριακά τη δυνατότητα επιβίωσης, γεγονός που κάνει ακόμη πιο σημαντική την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με τιμή

ΔΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.