Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατός και θητεία

Στους πολέμους οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους! Πόσος πόνος! Γιατί οι λαοί - τα κράτη να μη βρίσκουν τρόπους συνεννόησης και αποφυγής των πολέμων! Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι οι λαοί έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική! Θέλουν οι λαοί πολέμους, μάλλον ΟΧΙ. Mήπως κάποιοι άλλοι; ΝΑΙ, οπωσδήποτε «κάποιοι άλλοι» ΝΑΙ! Αυτοί οι οποίοι έχουν συμφέροντα από τους πολέμους και μάλιστα μεγάλα!
Μη φανταστείτε, ότι είναι μόνο κάποιοι βιομήχανοι, αλλά ολόκληρα κράτη! Οι πολεμοκάπηλοι! Τι έχουν να κερδίσουν! Έχουν να κερδίσουν πολλά ή μάλλον πάρα πολλά αυτοί οι οποίοι παράγουν τα οπλικά συστήματα. Φανταστείτε να είχαμε καλές έως άριστες σχέσεις με του ανατολικούς και βόρειους γείτονές μας! Θα είχαμε μειώσει στο ελάχιστο τις αμυντικές δαπάνες μας! Όταν οι γείτονές σου εξοπλίζονται σαν αστακοί, εσύ τι θα έπρεπε να κάνεις; Δεν μπορείς να προσποιείσαι τον αδιάφορο! Η χώρα πρέπει να διαθέτει αξιόμαχο τόσο στρατό, όσο και οπλικά συστήματα και φυσικά άριστους χειριστές αυτών των οπλικών συστημάτων! Η στρατιωτική θητεία επικράτησε να είναι υποχρεωτική για τους άνδρες, θα έπρεπε όμως να είναι άμεσα συντάξιμος χρόνος, φυσικά για όλα τα ελληνόπουλα που υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς «εξαγορά» του συγκεκριμένου χρόνου! Έπρεπε να περάσουν τριάντα χρόνια μετά την απόλυσή μου, για να αντιληφθώ ότι δεν κέρδισα και ούτε προσέφερα κάτι στην Πατρίδα μου υπηρετώντας 32 μήνες! Δεν τολμώ να σκεφτώ, ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα πάτρια εδάφη, τη γη μας, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας! Θα ήταν έγκλημα! Έσχατη προδοσία! Όμως σήμερα πρέπει να δούμε, να επανεξετάσουμε το αμυντικό μας σύστημα, τις συμμαχίες μας και φυσικά τις ανάγκες της χώρας μας! Έχουμε την ομορφότερη και πλουσιότερη χώρα του κόσμου ! Πολλοί την επιβουλεύονται! Εχθροί και «φίλοι»! Πολύ πριν το 1821 κάνουμε λάθη, λάθη, λάθη….. Μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα, κατάχρηση εξουσίας, κακές συμπεριφορές πολιτικών και λαού, μας οδηγούν σε λάθος δρόμους! Οδηγούμαστε αλλού! Κώνειο στον Σωκράτη, φυλακή στον Κολοκοτρώνη, δολοφονία Καποδίστρια, κτλ, κτλ! Και πάντα βέβαια φταίνε «οι άλλοι»! Θα ήμουν ο τελευταίος που θα τολμούσε να αναλάβει την δημιουργία ενός αξιόλογου στρατού! Έχουμε άλλους που είναι ειδικοί και άξιοι, αλλά θα είχα το δικαίωμα να εκφράσω ίσως την άποψη μου! Θεωρώ λοιπόν, ότι σήμερα για είναι η χώρα ασφαλής πρέπει να διαθέτει σύγχρονα οπλικά συστήματα και φυσικά άριστους χειριστές αυτών των οπλικών συστημάτων! Δεν αναφέρομαι για άξιους αξιωματικούς , διότι αυτό πια είναι αυτονόητο! Σήμερα που η εθνική μας οικονομία βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, νομίζω, ότι κοντά στα άλλα πρέπει να υπολογίσουμε και το χαμηλότερο κόστος της εθνικής μας άμυνας! Μήπως διαθέτουμε πολύ στρατό (αριθμητικά), πολλούς αξιωματικούς , πολλά στρατόπεδα! Μήπως θα έπρεπε να μειώσουμε στρατόπεδα, που θα αποδοθούν στη Τ.Α,! Μήπως θα έπρεπε να μειώσουμε τη στρατιωτική θητεία! Πιστεύω, ότι ΔΕΝ είναι αναγκαίο να υπηρετούν οι στρατιώτες μας 12 μήνες ή 15 μήνες! Μήπως πρέπει να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι αμυντικές δαπάνες! Ήδη βρισκόμαστε στο «μέσο» πολεμικής σύρραξης, μόνο που ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει! Ο πόλεμος είναι οικονομικός! Πόλεμος χωρίς βόμβες και αίμα! Αυτό θα έρθει μετά! Αργότερα!

Πανίδης Θεόφιλος

1 σχόλιο:

  1. geia soy re bathi pasoke panidi me tis anysyxies soy!!!!
    sta 20m xronia eksoysias toy pasok otan mazi ta trogate tote den eixes anyshxies????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.