Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Γενικόλογη απάντηση του Yπουργείου Εργασίας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. για τις τρίτεκνες οικογένειες

Σε μια γενικόλογη διατύπωση και χωρίς σαφείς δεσμεύσεις περιορίστηκε το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκων οικογενειών της χώρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – E.K.M. Αθ. Γερμανίδη, Ε. Διαμαντόπουλου, Ε. Ουζουνίδου και Δ. Στρατούλη.
Στο ερώτημα μάλιστα, αν το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες το υπουργείο περιορίστηκε να απαντήσει πως "η εξομοίωση των τρίτεκων οικογενειών με τους πολύτεκνους τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο απαιτεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα εξετασθεί με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο των νέων δημοσιονομικών συνθηκών".
Κατόπιν τούτων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θα επανέλθει στο θέμα επανακαταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.

Αναλυτικά η απάντηση:


Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Α.Γερμανίδη, Ε.Διαμαντόπουλο, Ε.Ουζουνίδου και Δ.Στρατούλη, σας πληροφορούμε τα εξής:

Άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας είναι η ενίσχυση της οικογένειας και ιδιαίτερα της τρίτεκνης και πολύτεκνης με στόχο την άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας.
Η εξομείωση των τρίτεκνων οικογενειών με τους πολύτεκνους τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο απαιτεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα εξετασθεί με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο των νέων δημοσιονομικών συνθηκών.
Σε κάθε περίπτωση, οι παροχές των διατάξεων του άρθρου 63 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101 Α΄) καθώς και του άρθρου 1 του Ν. 3454/2006 (ΦΕΚ 75 Α΄), όπως ισχύουν σήμερα (επίδομα τρίτου παιδιού, επέκταση πολυτεκνικού επιδόματος σύμφωνα με το Ν. 3631/2008, εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρ΄ψ – εξαιρούμενης της ισόβιας πολυτεκνικής σύνταξης), χορηγούνται και στις οικογένειες με τρία τέκνα.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.