Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για τη σημερινή απεργία

Εδώ και δυόμιση χρόνια Κυβερνήσεις και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον από όλους ότι η συνταγή των μνημονίων είναι λάθος και αποτυχημένη, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Απαιτούν συνεχώς νέες θυσίες από εργαζόμενους και συνταξιούχους λες και αυτοί είναι οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι της κρίσης, ενώ αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται. Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα. Η παιδεία με την υποχρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, τους μειωμένους διορισμούς, την αξιολόγηση, την αύξηση ωραρίου θυσιάζεται στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων και διαλύεται.
Η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα όμως πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα και απαιτήσεις που τσακίζονται καθημερινά.
Εάν αυτοί όμως δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μπορούν να το επιβάλλουν. Έως εδώ, δεν πάει άλλο!
Όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Το Δ.Σ. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, να καλέσουν τους συλλόγους γονέων να συστρατευθούν μαζί τους στον αγώνα, αφού πρώτα κάνουν γνωστά σ’ αυτούς τα προβλήματα των σχολείων και γενικά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Οι γονείς είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι, βιώνουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, αλλά αναγνωρίζουν κιόλας την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει επένδυση στην παιδεία, αφού αφορά τα παιδιά τους το μέλλον αυτής της χώρας.
Σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη απαιτείται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.
Το Δ.Σ. καλεί όλους να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει στα όρια του τον εκπαιδευτικό κόσμο, όπως και όλους τους εργαζομένους, όμως ο αγώνας είναι μονόδρομος για να μην οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, σε ακόμα μικρότερους μισθούς, σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας. Η αντίσταση είναι πράξη αξιοπρέπειας, η παράδοση δεν ταιριάζει στην ιστορία και τους αγώνες μας.

Όλοι στη Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.


Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας στις 11.00 π.μ.


Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.