Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εναρκτήρια εκδήλωση του διαπεριφερειακού σχεδίου δράσης WIN – WIN

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Π.Ε. Φλώρινας, η εναρκτήρια εκδήλωση του σχεδίου δράσης με τίτλο «WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», από το Κέντρο Εργάνη και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και την ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μέσα από την αύξηση των ποσοστών της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Οι περιοχές παρέμβασης του έργου είναι: Φλώρινα, Πέλλα, Resen, Bitola, Κrusevo και Demir Hisar.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική ενημέρωση στις ενδιαφερόμενες για τις δράσεις του έργου και για τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτές: να πληροφορηθούν για ευκαιρίες απασχόλησης ή χρηματοδότησης, καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις συμβουλευτικής, mentoring, κατάρτισης και δικτύωσης.
Μεταξύ άλλων μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ο συντονιστής του έργου από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δρ Βασίλης Άμπας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Εργάνη κα Πόπη Σουρμαϊδου, η συνεργάτης του Κέντρου Εργάνη κα Αθανασία Λαζαρίδου και εκπρόσωποι από τη γείτονα χώρα.
Οι υπηρεσίες που θα προσφερθούν, μέσω μιας κινητής μονάδας που θα εξυπηρετήσει την περιοχή της Φλώρινας και της Πέλλας, είναι αναλυτικά οι παρακάτω:
- Ενημέρωση 150 γυναικών για δυνατότητες απασχόλησης, χρηματοδότησης, νομικές υπηρεσίες και σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων
- Κατάρτιση 48-60 γυναικών με στόχο τη βελτίωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να εκπονήσουν αποτελεσματικά επιχειρησιακά σχέδια, που θα οδηγήσουν σε βιώσιμες επιχειρήσεις
- Συμβουλευτική 50-60 γυναικών σε θέματα ενδυνάμωσης και αυτογνωσίας με στόχο τη δημιουργία επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα αιχμής για επιχειρηματίες (μάρκετινγκ, διαφήμιση, κοστολόγηση, πήγες χρηματοδότησης, ανάπτυξης πελατολογίου κλπ.)
- Ανάπτυξη σχέσεων υποστήριξης μέντορινγκ από 5-6 Μέντορες, που θα καθοδηγήσουν 12-15 γυναίκες επιχειρηματίες ή μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, ώστε να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους
Δικαίωμα ένταξης στο έργο έχουν όσες γυναίκες είναι άνεργες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, γυναίκες που ζουν σε αγροτικές, ημι-αγροτικές περιοχές ή μικρά αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συμμετέχουσες χώρες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013. Η περίοδος υλοποίησής του θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο 2013. Οι εταίροι που συνεργάζονται και από τις δύο χώρες για την υλοποίηση του έργου είναι: το Κέντρο Εργάνη, συντονιστής φορέας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος του Resen και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ZUR και ZRAT.
Για την ένταξη στο Σχέδιο Δράσης ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Εργάνη στο τηλέφωνο: 2310 621166 ή στο email: ergani@ergani.gr. Παράλληλα, ενημέρωση θα παρέχεται και από την Π.Ε. Φλώρινας, στον ημιώροφο του Διοικητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.