Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης από τον «Αμύντα» Αμυνταίου

Το δ/σ του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου σας καλεί στην πρώτη κατατοπιστική συνάντηση γονέων του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλήρη ενημέρωση περί του τι είναι το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου μας καθώς και πως προγραμματίζουμε να δουλέψει. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν εκεί.

Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά παιδιά νηπιαγωγείου και στόχο έχει μέσα από τις ευκαιρίες έκφρασης που προσφέρει το πρόγραμμα, με διαδραστικές δραστηριότητες και την ενθάρρυνση για δημιουργικότητα να αναπτύξει κυρίως την φαντασία των παιδιών. Όταν η δημιουργική τους ικανότητα αφεθεί ελεύθερη και ανεπηρέαστη τότε δεν υπάρχουν όρια στην έμπνευση τους. Η δημιουργικότητα είναι η ειδοποιός εκείνη συνθήκη της ζωής που βοηθάει στην ανακάλυψη νέων δυνατοτήτων, επαφών, σχέσεων και εμπειριών. Το παιχνίδι ως φυσική δραστηριότητα των παιδιών προσφέρει ευκαιρίες για να μάθουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Οι δεξιότητες του κάθε παιδιού αναπτύσσονται καθώς αυτό δημιουργεί το δικό του γνωστικό υπόβαθρο, κυρίως μέσα από δραστηριότητες αλληλεπίδρασης, μεταξύ των οποίων κυρίαρχή θέση έχει το παιχνίδι. Παιδιά που ικανοποιούν τη βασική τους ανάγκη για παιχνίδι δυναμώνουν συναισθηματικά και αναπτύσσουν όλες τις βασικές δεξιότητες που θα τους χρειασθούν για να αναπτυχθούν ολόπλευρα. Τα παιδιά αξιοποιούν την ενέργεια τους, αναπτύσσονται κοινωνικά, αποκτούν επικοινωνιακές δεξιότητες, διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους και αναπτύσσουν θετική στάση απέναντι στην μάθηση.

Μέσα από το δημιουργικό λοιπόν παιχνίδι, μουσικοκινητική, ψυχοκινητικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικά project, παραμυθοεξερευνήσεις, επιτραπέζια ,πάζλ, κουκλοθέατρο και εικαστικά, τα παιδιά θα ασχοληθούν με διάφορους τομείς της ψυχοσύνθεσής τους. Τα ίδια θέματα θα συζητήσουν ταυτόχρονα και οι γονείς με ειδικούς.
Μην χάσετε την κατατοπιστική πρώτη συνάντηση
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ρούλα Σεμερτζίδου
Αντιπρόεδρος Πολιτισμού
Κ. 6932371040

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.