Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Φλώρινα που αργοπεθαίνει και πρέπει να αντισταθεί!

Η περιοχή της Φλώρινας υποφέρει, πονάει, χρόνο με το χρόνο αργοπεθαίνει και μόνο η δύναμη των γενναίων κατοίκων της δε φτάνει για να την κρατήσει ζωντανή.
Είμαστε μια ακριτική περιοχή που συνορεύει με δύο χώρες.
Μια περιοχή όπου ο χειμώνας διαρκεί 7 με 8 μήνες ετησίως, με ακραία καιρικά φαινόμενα και απόλυτα χαμηλές θερμοκρασίες, που μας δίνουν ακόμα και αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές, κάνοντας το κόστος διαβίωσης - λόγω των εξόδων θέρμανσης - τεράστιο και ίσο με τα ¾ του μέσου ετήσιου εισοδήματος των πολιτών της.
Μια περιοχή αποκομμένη από όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα, που η μετακίνηση από και προς αυτήν γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Μια περιοχή που καθημερινά αιμορραγεί οικονομικά, καθώς εκατοντάδες πολίτες κάνουν τις αγορές τους από τη γειτονική χώρα των Σκοπίων, και όχι από τη δική μας αγορά. Αγορές που αφορούν τρόφιμα, καύσιμα, ρουχισμό και πολλά αλλά, εξάγοντας έτσι ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ το μήνα αθροιστικά μαζί με τη Βουλγαρία, στερώντας αυτά τα έσοδα τόσο από την περιοχή μας, αλλά και άμεσα από τη Πολιτεία.
Αυτή είναι η ακριτική περιοχή της Φλώρινας, μια περιοχή που αν και πληγωμένη πασχίζει μόνη της να σταθεί στα πόδια της, πράγμα όμως που πλέον είναι ακατόρθωτο και ανέφικτο.
Η τεράστια οικονομική κρίση, οι παράλογες περικοπές και οι υπερβολικοί και άδικοι φόροι σε οριζόντια βάση, σε όλους ανεξαιρέτως και χωρίς κριτήρια, μη στοχεύοντας στους έχοντες που ακόμα και σήμερα χαίρουν ασυλίας, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που απλά μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα χειρότερο και μη αναστρέψιμο.

Τέρμα πια, φτάνει! Ήρθε ο καιρός και η Πολιτεία να μεριμνήσει επιτέλους για το λαό της, όπως τόσα χρόνια κάνει αυτός για την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν πλέον αντοχές, αλλά ούτε και ανοχές από την πλευρά μας.

Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης των οικογενειών μας και των παιδιών μας. Ή αλλάζουν κάποια πράγματα ή πεθαίνουμε.

Δεν επιθυμούμε το μονόλογο αλλά το διάλογο. Δε δρούμε σπασμωδικά αλλά κατόπιν ώριμης σκέψης, παρουσιάζοντας τόσο τα προβλήματα, αλλά και μερικές προτάσεις για την λύση τους.

Ιδού μερικές προτάσεις, που θα πρέπει να γίνουν και διεκδικήσεις μας:

1. Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, μέσω της παράλληλης μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, προκειμένου η διαβίωση το χειμώνα να είναι εφικτή.
2. Εντατικότερος και ουσιαστικότερος έλεγχος από τους εργαζόμενους στο τελωνείο της Νίκης, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα παράνομης εισόδου αγαθών και άλλων.
3. Φορολόγηση των αγαθών και αντικειμένων που εισέρχονται μέσω του τελωνείου της Νίκης από το πρώτο ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η αλόγιστη εισαγωγή τους από τη γείτονα χώρα.
4. Τελευταία και σημαντικότερη η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στο νόμο μας, ιδίως με το άνοιγμα των ορυχείων και το μεγάλο ρόλο της ΔΕΗ.

Και άλλες πολλές προτάσεις θα μπορούσαμε να καταθέσουμε, (π.χ. οι οδικοί άξονες που κρατάνε την περιοχή στην απομόνωση) για συζήτηση, προβληματισμό και διεκδίκηση, οι πολικές όμως συνθήκες που ζούμε, ιεραρχούν ως πρώτες τις παραπάνω προτάσεις.
Δε νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ανέφικτα ή δύσκολα στην υλοποίησή τους. Το κυρίαρχο που απαιτείται είναι η Πολιτεία να δείξει επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό και τη θέληση για την ορθή εξεύρεση λύσεων στα τόσο σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Δε γνωρίζω για πόσο ακόμα, λόγω των συνθηκών, μπορούμε να κάνουμε υπομονή γιατί τίθεται πια θέμα επιβίωσης για τις οικογένειες μας, για τα παιδιά μας.
Όλα εξαρτώνται από την Πολιτεία, η οποία πρέπει και επιβάλλεται να πάρει μέτρα τώρα περισσότερο από ποτέ.
Εμείς μάθαμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε, και αυτό θα πράξουμε με κάθε τρόπο και στο μέλλον.

Είναι ώρα για έργα από όλους μας, είναι ώρα και για διεκδικήσεις. Είναι ώρα να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή και πρέπουσα σειρά.
Είναι η ώρα να ξαναβάλουμε τη Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες στο χάρτη της Ελλάδας, γιατί κάποιοι από τη βολή τους το ξέχασαν.
Είναι η ώρα των πράξεων και μόνο αυτών, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πάνω από τον τόπο μας.


Νίκος Δημητρόπουλος
Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φλώρινας
Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας

35 σχόλια:

  1. οταν μας πεισεις νικολα τι κανατε τοσα χρονια σαν...΄΄επιχειρηματιες΄΄ για την αγορα της πολης,το καταναλωτικο κοινο της φλωρινας τοτε θα συμφωνισω και στα αιτηματα που εχετε.
    δυστυχως κοιμαστε οπως στρωσατε.οποτε απολαυστε τον υπνο σας.....
    τωρα αν καταφερετε να αλλαξετε εσεις...δυστυχως ειναι πολυ αργα. αλλα δοκιμαστε. δεν εχετε και τιποτα να χασετε.εξαλλου ενα βημα πριν τα κανονια ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, την είδαμε και την αντίσταση. Τρεις και ο κούκος προχθές στην Νομαρχία. Στο ΒΟ στον πεζόδρομο πιο πολύ κόσμο είχε.
    Νομίζω ότι το θέλει ο οργανισμός μας το ξεπάγιασμα και την φτώχεια.
    Πηδ..ξτε μας κι άλλο, αντέχουμε!!!!

    Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σαν αντιπρόεδρος τοσα χρονια τι κανεις??? εκτως απο εφε και μαγκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ase re nikolaki....mono logia kai logia kai logia kai anti...eisai..
    apo praksis tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενω εσυ φιλε νικολα δεν πας ουτε στα μπιτολα ουτε στην βουλγαρια....
    τουλαχιστον ας υπηρχε ενα αισθημα ντροπης πριν την δημοσιευση του κειμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το άρθρο, και σε πολύ καλή κατεύθυνση τα επιχειρήματά του.

    Ήθελα όμως να προτείνω και άλλα μέτρα, που κινούνται στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των επιχειρημάτων:

    1) Εξονυχιστικός έλεγχος στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων που διέρχονται από την Νίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάλει καύσιμα, ώστε να επιβάλλεται ο αναλογών φόρος.

    2) Εξονυχιστικός σωματικός έλεγχος όλων όσων μπαίνουν και βγαίνουν από την Νίκη, και συγκεκριμένα: α)στις οδοντοστοιχίες, μήπως έχουν γίνει οδοντιατρικές εργασίες β)στο στομαχικό περιεχόμενο, μήπως και έχουν γευματίσει ή έχουν πιει καφέ εις την αλλοδαπή γ) Στα γεννητικά όργανα μην τυχόν και έχουν συνουσιασθεί αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα.

    3) Ρητή και ενυπόγραφη δέσμευση προς τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας όλων ανεξαιρέτως των ευρωπαϊκών κομμάτων και της Κομισιόν, ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον κανενός είδους τελωνειακή σύνδεση μεταξύ ΕΕ και ΦΥΡΟΜ.

    4) Πλήρης και αυστηρότατη απαγόρευση της χρήσης του Διαδικτύου στον Δήμο Φλωρίνης, ώστε να μην είναι δυνατή η παραγγελία αγαθών από e-bay ή από λοιπά e-shops, αλλά ούτε και να είναι δυνατό να ενημερώνονται οι ιθαγενείς για τις τιμές συγκεκριμένων αγαθών αλλού. Παράλληλο κλείσιμο όλων των εταιριών courier, για να είμαστε σίγουροι ότι οι παραγγελίες δεν μπορούν να γίνονται ούτε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκτός περιοχής Φλωρίνης.

    5) Ίδρυση Ειδικού Τελωνείου Κλειδίου στη διασταύρωση Βεύης, ώστε να είναι αδύνατη η χωρίς ειδικούς δασμούς εισαγωγή αγαθών στον Δήμο Φλωρίνης από περιοχές όπως Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, κλπ. Παράλληλη ναρκοθέτηση όλων των παρακαμπτηρίων επαρχιακών, αγροτικών ή δασικών δρόμων.

    6) Άμεση παραγγελία ειδικού αυτοκόλλητου σήματος (χιλιάδες αντίτυπα) με την αναγραφή "μ@λ@κ@ς" που θα επικολλάται σε κάθε αυτοκίνητο από την φίλη και γειτόνισσα ΦΥΡΟΜ που θα διέρχεται τα σύνορα είτε για να ψωνίσει στην Φλώρινα ή αλλού, είτε για να πάει διακοπές και να αφήσει τα δηναριάκια του στην Πιερία ή στην Χαλκιδική.

    Ελπίζω από τα παραπάνω να κατάλαβαν οι αναγνώστες ότι ο τρόπος που βλέπει και αντιμετωπίζει τα πράγματα ο εμπορικός σύλλογος της Φλώρινας είναι ο μόνος σωστός, ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Akrita, στο πυρ το εξώτερο για τους λεφτάδες οικονομικά εύρωστους που ψωνίζουν από το Μοναστήρι.
      Που να τολμήσουν οι κρατούντες πχ Εμπορικός Σύλλογος, ΕΒΕ κτλ να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην Γερμανοκρατούμενη συγκυβέρνηση για να αλλάξει το σκηνικό και να μην ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ο Φλωρινιώτης να αφήνει τα λιγοστά πλέον ευρώ του στην Φυρομία, αλλά η εύκολη και λαϊκίστικη λύση "¨βαράτε" τον Φλωρινιώτη πουλάει το θέμα

      Διαγραφή
    2. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΚΡΙΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΛΕΣ

      Διαγραφή
    3. Φτάνει ρε παιδιά το ΦΑΓΑΤΕ το παιδί!
      Να τον πιάσουμε και να τον σταυρώσουμε να τελειώνουμε!..συμφωνείτε;
      Αμάν ρε παιδιά!
      Μια κουβέντα είπε!

      Διαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΒΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ
    ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ)ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΝΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ)...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΑ... ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΩ ΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ....)
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ...
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 0.50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 2,5, ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ 1,30 ΚΑΙ ΟΧΙ 1,75...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ, ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΗΝ ΞΕΠΑΓΙΑΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να αφήστε τον Νίκο ήσυχο!
    Τουλάχιστον αυτός!...δεν είναι ΚΛΕΦΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν είναι κλέφτης ο Νίκος. Απεναντίας είναι ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ συμπολίτης μας, πληττόμενος και αυτός από την ύφεση.
      Ο αντίλογος δεν έχει να κάνει με τον (αγαπητό σε όλους μας) Νίκο, αλλά με τη στενομυαλιά του Εμπορικού Συλλόγου.

      Διαγραφή
  9. Μόνο αντίδραση αντίδραση και τίποτα άλλο είμαστε εδώ στην Φλώρινα. Βγήκε κάποιος με την υπογραφή του να πει πέντε πράγματα και εμείς οι ανώνυμοι μόνο εξυπνάδες είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

    Πρωτοβουλίες κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ του Εμπορκού Συλλόγου Φλώρινας προκειμένου να ισχυροποιηθεί η φωνή της Φλώρινας σχετικά με τα ειδικά μέτρα τα οποία επιβάλλεται να πάρει η κυβέρνηση για την τιμή του πετρελαίου στη περιοχή μας.
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
    Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει μία σειρά επαφών με όλους τους φορείς, ενημέρωση και οργάνωση της τοπικής κοινωνίας για μία σειρά δημόσιων συναντήσεων, επαφή με πανελλήνια ΜΜΕ προκειμένου να δοθεί επιτέλους μία λύση.
    Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο παγετός φαίνεται πως μας αφύπνισε.
    Η Φλώρινα έχει αντέξει πολλούς χειμώνες. Δεν αντέχει άλλο!
    ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΣ 19-1-2012 ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ???? ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙ ΗΤΑΝ??? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσ 07:35 AM αυτο τι σου λεει??? μας δουλευει ρεεεε

      Διαγραφή
  11. dimitropoule vres mou doulia prota kai meta mila! i leksi anergia su leei tipota? mou pigate oloi i kour@@@mages tis florinas sto eve kai kati egine xa as gelaso!afiste ton kosmo tis florinas stin isixia tou kai parapona stin athina!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικολακι μια γλαστρα με μαραμενενα γαιδουραγκαθα ηταν και θα ειναι μια ζωη το επιμελητηριο φλωρινας,ενα πλατισκαλο που το χρησημοποιουν οι καθε τρ@@@ς που θελουν να ανεβουν στον οροφο της τοπικης αυτοδιηκησης.Αν θελετε να καντε δουλεια παντος πηγενετε να τη στησετε στο τελωνειο και να εισαι σηγουρος οτι δεν θα περασει τιποτα. Υ,Γ 11,53 πολυ κακια ρε φιλε για τον εμπορικο κοσμο της φλωρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος Δημητρόπουλος ρε; Βγήκε και είπε κάτι για να φανεί. Άντε κουρέψου ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καμια καλη κουβεντα κανεις για τον Νικολακη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den sou kanei entiposis poy kaneis den leei kati kalo h
      gia to nikolaki? emena katholou!

      Διαγραφή
  15. άσε μας ρε λεμε και αντιανυπαρκτε...έχεις και μούτρα και θες να είσαι στη επικαιρότητα..
    απαντά στον 08:27 AM για της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ τι έγιναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΡΕ...ΚΑΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ...
    ΕΝΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ..ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....ΟΛΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΡΕ ΔΕΙΣ;...ΦΤΟΥ!!!Γ@ΜΩ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΩ!
    ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕ ΛΕΩ...ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΣ!..ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ... ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΓΜΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!...ΑΑΑ...ΠΕΣΤΕ ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H ειρωνεία πουλιέται εύκολα, ειδικά όταν κρύβεται πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας.....

    Βγήκε ένας άνθρωπος και προτείνει κάτι και πέσανε όλοι να τον φάνε.

    Γιατί τόση εμπάθεια απέναντι σε κάποιον που ΕΠΩΝΥΜΑ λέει τις απόψεις του και κάνει τις προτάσεις του; Διαφωνείτε; Πέστε μας τις δικές σας προτάσεις. Βγείτε να "εκτεθείτε" και εσείς στα σχόλια των συμπολιτών μας.

    Οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες από τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν και αν γίνεται να εφαρμοστούν.

    Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο "Νικολάκης" πρωτοστατεί σε κάθε κινητοποίηση και βγαίνει μπροστά και τα λέει σε όλους.

    Όλοι οι παραπάνω ανώνυμοι, πού ήταν στην προχθεσινή κινητοποίηση για το πετρέλαιο;
    Πού ήταν στις κινητοποιήσεις στο Τελωνείο;
    Πού ήταν στις κινητοποιήσεις για το τρένο;

    Ο καναπές δεν αφήνεται εύκολα. Είναι κακία συνήθεια σαν το τσιγάρο και δεν κόβεται εύκολα.

    Αν είχαμε κανά δύο-τρεις "Νικολάκηδες" ίσως να μην ήμασταν εδώ που είμαστε, να τρωγόμαστε και να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις "καφενείου".

    Δεν αξιολογώ τις προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, αλλά επικροτώ το θάρρος να βγείς επώνυμα και να πεις τη γνώμη σου.

    Αν δεν έχεις κάτι να πεις καλύτερα να σιωπαίνεις.....

    Με όση αμεροληψία κατάφερα να επιστρατεύσω ....

    Λάζαρος Ν. Καράντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eiste sunetairoi sto dvd club gi'auto ton sthrizeis......ase mas me ton NIKOLAKI!

      Διαγραφή
  18. Η μιζέρια και η γκρίνια καλά κρατεί από τους ανωνυμάκηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΣ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ.
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.
    ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ????
    Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ???
    ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΤΟΙΑ???
    ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ...
    Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οταν εσεις ψωνιζετε απο τα Βιτολα οι θεσεις εργασιας στη Φλωρινα χανωντε.Να πατε στα Μπιτολα να βρειτε δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλα κανετε και ψωνιζετε ανετα στα Μπιτολα αφου οι τελωνειακοι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου, στην καλυτερη περιπτωση γιατι ενας απο αυτους είναι ηδη φυλακη..Συμφωνω Δημητροπουλε με αυτα που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ότι ο άνθρωπος εκλέχθηκε κάνοντας βόλτα με συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο στα μαγαζιά δεν είναι λόγος να του τα ρίχνετε στον άνθρωπο,εσείς οι ανυπόφοροι νεοδημοκράτες.
    Επίσης, μη του χρεώνετε συγγενικές ευθύνες
    Να τα λάβετε υπόψη στις επόμενες εκλογές,άμα το θέλετε
    Σήμερα σταθείτε στις απόψεις που εκφράζει.
    Αν δεν τις δέχεστε, κάντε αντιπροτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το παιδί στηρίχτηκε από δημοτικό σύμβουλο του Ασπρίδη, γιαυτό και τον καλύπτετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΡΩΤΗΣΗ:

    Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις ή εκράζει επίσημα τον
    Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο.
    Κύριε Σαπαλίδη και κύριε Ταλλίδη πάρτε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ BITOLA ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΕΛΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥ@@ΝΕΣ ΜΕ 5-10 €. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕ, ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νίκο τα δύσκολα χρόνια ήρθαν. Η Φλώρινα όπως το είπες αιμορραγεί εγώ λέω ήδη έχει νεκρώσει οικονομικά. Δέν υπάρχει τομέας της παραμελλημένης τοπικής οικονομίας που να διανθεί αντιθέτως πεθαίνει . Ο μέσος πολίτης χάνει το εισόδημα και την εργασία του.Είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ .Θυμάμαι τις προεκλογικές εξαγγελίες πρίν λίγα χρόνια "διασυνοριακή συνεργασία" Ορίστε τα επιτεύγματα αδειάζει η Φλώρινα πανε στο Μοναστήρι ( έλεος με αυτό το σλαβιστί Μπίτολα) Για το...τραίνο τίποτα ? Το χάσαμε το τραίνο ? Αν και δέν ζω στο μαντρί σου, μου αρέσει ο κάθε νέος Νίκος με πλάτες ή χωρίς πλάτες που βγαίνει δημοσίως και λέει την άποψη του.Αυτό δέν θα το καταδικάσω Θα καταδικάσω όσους πρίν λεγαν για διασυνοριακές και σήμερα φάγαν τα μουτρα τους. Καληνύχτα όμορφη μου Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.