Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Τρεμόπουλου στην Ευρωβουλή, με αφορμή το περιστατικό λαθροθηρίας στις Πρέσπες

Το φαινόμενο της λαθροθηρίας στην Ελλάδα έφερε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος, σε μια από τις τελευταίες του παρεμβάσεις πριν την εναλλαγή με τον Ν. Χρυσόγελο.
Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, όπου φύλακας του Φορέα Διαχείρισης, σε συνεργασία με Δασοφύλακα, εντόπισε πολυπληθή ομάδα κυνηγών σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας σε ζώνη του Εθνικού Πάρκου, οι οποίοι, αντί να συνεργαστούν, εξύβρισαν και απείλησαν το κλιμάκιο που τους εντόπισε. Μάλιστα, με βάση την αναφορά του φύλακα στην υπηρεσία του, μεταξύ των λαθροθήρων φέρεται να περιλαμβάνονταν και εκλεγμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης και της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης, που θα έπρεπε να δίνουν άλλα παραδείγματα.
Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί εάν μπορεί το κράτος-μέλος να επιτρέπει την άσκηση θήρας σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000, χωρίς ειδικά σχέδια διαχείρισης κυνηγετικής δραστηριότητας κατά Προστατευόμενη Περιοχή και τι μέτρα πρόκειται να λάβει η Επιτροπή ώστε να υποχρεωθεί το κράτος-μέλος να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Η λαθροθηρία στην Ελλάδα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Το πρόβλημα εντείνεται από τις συμπεριφορές εκείνων που περιφρονούν επιδεικτικά τη νομοθεσία και οποιαδήποτε έννοια σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος. Η διαπαιδαγώγηση στην παρανομία και στην καταστροφή της ζωής για μας είναι απαράδεκτη. Το συγκεκριμένο "σπορ" πλέον δεν αποτελεί παράδοση ή ανάγκη, αλλά μια αποκρουστική πρακτική επιδειξιομανίας».
Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων Φλώρινας ο Μιχάλης Πετράκος δήλωσε: «Η κατάσταση με το λαθραίο κυνήγι ακόμα και στις προστατευόμενες περιοχές όπως είναι η Πρέσπα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι αρμόδιες αρχές είτε δεν μπορούν λόγω ελλείψεως πόρων είτε δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την μάστιγα αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των φορέων διαχείρισης για να μπορούν να προστατέψουν αποτελεσματικά τα Εθνικά μας Πάρκα από τις απειλές που εντείνονται.»
Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Μιχ. Τρεμόπουλου

Θέμα: Παράνομη κυνηγετική δραστηριότητα στο διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών
Η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τελευταίο περιστατικό, στις 18 Ιανουαρίου, όπου Φύλακας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε συνεργασία με Δασοφύλακα εντόπισε πολυπληθή ομάδα κυνηγών σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας ζώνη του Εθνικού Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500μ. από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Επιπλέον το περιστατικό συνέβη εν μέσω ισχυρού παγετού και απαγορευτικής περιόδου λόγω κάλυψης του εδάφους με χιόνι. Ανάλογα περιστατικά έχουν δημιουργηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν. Στο τελευταίο περιστατικό, ο Φύλακας στην αναφορά του μιλά ακόμη και για απειλή που δέχτηκε ο ίδιος για τη ζωή του στην προσπάθειά του να πείσει τους λαθροθήρες ότι πρέπει να σέβονται τους κανόνες.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις: Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ και WWF Ελλάς καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών και καλούν την Πολιτεία να λάβει επειγόντως μέτρα για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές, καθώς και να ενισχύσει τη δυνατότητα των Φορέων Διαχείρισης να επιτελέσουν το έργο τους για την προστασία των πολύτιμων και ευαίσθητων αυτών περιοχών.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Έχει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών και τις υπόλοιπες προστατευόμενες περιοχές της χώρας;
2. Θεωρεί ότι η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στην Ελλάδα αντιβαίνει την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ιδιαίτερα τις προβλέψεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, την Οδηγία για τα πουλιά (2009/147) και την Οδηγία για τους Οικοτόπους (92/43);
3. Ειδικότερα, μπορεί το κράτος-μέλος να επιτρέπει την άσκηση θήρας σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000, χωρίς ειδικά σχέδια διαχείρισης κυνηγετικής δραστηριότητας κατά Προστατευόμενη Περιοχή, όπως επιβάλει το «Έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεων των άγριων πτηνών (Φεβρουάριος 2008)»;
4. Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να υποχρεωθεί το κράτος-μέλος να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία;

Πηγή: ecogreens-gr.org

17 σχόλια:

  1. Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΡΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚ...........ΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως, η Πρέσπα έχει τεράστια βιοποικιλότητα με πολλά είδη "ΖΩΩΝ". Για αυτά και κάποια ιδιαίτερα και εκλεγμένα "ΖΩΑ" φροντίζουν για την διατήρηση της ισορροπίας.

      Διαγραφή
    2. Άλλο τα ζώα και άλλο τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Μη βρίζεται τα ζώα! Ο άνθρωπος αν ήταν απλά ένα ζώο δε θα σκότωνε για χόμπι, για εφέ και για κόντρα ποιος θα σκοτώσει περισσότερο!

      Διαγραφή
  2. [...Το συγκεκριμένο "σπορ" πλέον δεν αποτελεί παράδοση ή ανάγκη, αλλά μια αποκρουστική πρακτική επιδειξιομανίας*»....] επιδειξιμανίας * (η σωστή λέξη)
    [η "επιδειξιομανία" είναι η επίδειξη των γεννητικών οργάνων!
    ..αλλά δεν ξέρει Ελληνικά!!!..ο μπαλγκάνιος πολυμουχλοκινούμενος περιοδεύων ανά την Ελλάδα παλαιός οθωμανός!]
    Εδώ φαίνεται η πραγματική αντίληψη για το θέμα του πολύχρωμου μπουμπουκιού της μποικολογίας του Κου Τρεμόπουλου!
    Θέλει να απαγορευθεί!.ας το πει ξεκάθαρα!και να αφήσει τις άχνες!
    Την ίδια ακριβώς άποψη είχε και ο δίχρωμος vegetarian, σχιζοφρενής ουνοαλπίνος και κακός π@@στης ο/η Αδόλφος Χίτλερ!
    Που ήταν μανιώδης κατά του κυνηγιού! είχε τις ίδιες αντιλήψεις με το γνωστό χορτοσυνάφι για το θέμα! τις ίδιες!..κουφό δεν ακούγεται κι όμως έτσι είναι!
    Με την πρώτη ευκαιρία όλοι οι "οικοάλογοι" λαστιχένιοι τύποι της χώρας,επιτίθενται κατά του κυνηγιού με διάφορες φαιδρές δικαιολογίες!
    Εάν ο κος ΤΡΕΜ και υπόλοιποι αντικυνηγοί θέλουν να διορθώσουν, τα κακώς κείμενα στο θέμα του κυνηγιού στην Ελλάδα,ας πιέσουν την κάθε κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, που κατατίθενται εδώ και χρόνια,αλλά όλοι άσχετοι κομπλεξικοί υπεύθυνοι τις γράφουν στα παλιά τους παπούτσια!...έχουν απόψεις νοικοκυρούλας και κομμωτή !Δεν ασχολούνται καθόλου!
    Όλα τα κράτη στην Ευρώπη έχουν σοβαρή πολιτική πάνω στο θέμα,
    και έχουν θεσπίσει περιβάλλον τέτοιο που αυτά που ισχύουν εδώ σε μας τους φαίνονται αστεία!Ακόμη και οι μπαρντάρσκοι γκέυτονες έχουν καλύτερο θεσμικό πλαίσιο από το δικό μας!....αν είναι δυνατόν!!!
    Υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις-προτάσεις περί όπλων-θηραμάτων-περίοδο κυνηγιού έλεγχο και λοιπά! Γιατί δεν ακούνε οι υπεύθυνοι;
    Το κάθε κράτος έχει αρχές που διαπιστώνουν παραβάσεις και επιβάλουν ποινές!Άς τις επιβάλλει!!!
    Το αν κάποιοι κυνηγοί παρανόμησαν δεν φταίνε και όλοι οι άλλοι που ειναι περισσότερο ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ!!...από τον κο Τρεμ και το πολυχομπίστικο παρ-τάιμ θολοπολιτίκ συνάφι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πόσο οικολόγοι είναι οι κυνηγοί φίλε μου είναι ενα θέμα σαν τον Αη Βασίλη.. Ολοι θα θέλανε να υπάρχει αλλα ολοι ξέρουν ποσο ψέμα είναι. Προφανώς για να μιλας για Ομοσπονδία είσαι του συναφιού αυτου. Είναι δικό σας θέμα λοιπόν να περιφρουρείτε το "σπορ" σας απο τους βάρβαρους και επιδειξιομανείς (εδω το οπλο λαμβάνεται ως προέκταση του ανδρικού μορίου, εξ'ου και η χρήση του όρου) "συναδέλφους" σας.

      Οι Οικολόγοι πολύ καλά κάνουν και κάνουν τις καταγγελίες τους. Και τιμή τους που επιχειρούν να σπάσουν την ομερτά που υπάρχει γύρω απο το θέμα.

      Παρ'το απόφαση, αν σ'αρέσει η φύση, γύρνα μ'ενα ραβδί, αν σ'αρέσουν τα σκυλιά, πάρε ενα αδέσποτο να μεγαλώσεις, αν σ'αρέσουν οι μεζέδες, υπάρχουν ενα σωρο ταβέρνες. Υπάρχουν ενα σωρό εναλλακτικές απο την βαρβατίλα. Αυτο το να γυρνάς ομως με το όπλο παραμάσχαλα και να χτυπάς οτι κινείται μην μου το πασάρεις για σπόρ. Προσβάλεις ακομα και αυτο το 0,1% σας που το θεωρεί ετσι.

      Και τα σκυλιά σας να τα ταίζετε και κάτι γιατί απο την πολύ κυνοφιλία σας θα πεθάνουν της πείνας ετσι σκελετωμένα που τα έχετε για να σαν κάνουν την δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Εσείς ως φυσιολάτρης του πληκτρολογίου και του καναπέ, δεν μας είπατε τι από όλα αυτά που προτείνετε παραπάνω κάνετε...............ε;

      Διαγραφή
    3. Οκ ρε 04:48 οι κυνηγοί δεν είναι οικολόγοι και μάλλον με καταστάσεις και μένα εκεί...κανένα πρόβλημα!
      Να απαγορευτεί λοιπόν το κυνήγι!..αυτό λες!
      Το ίδιο πιστεύει και ο κος Τρεμ.
      Πολλά λαμβάνονται ως προέκταση του ανδρικού μορίου ακόμη και οι ιδέες!..αλλά να γράφουμε και σωστά έτσι για μην εκτεθούμε...
      Ασχολήσου πιο σοβαρά με την οικολογία και θα μου δώσεις λίγο δίκιο για την αναφορά μου στην την ομοσπονδία!
      Μη τα απορρίπτεις όλα! όπως όλοι οι πολιτικάντηδες και οι αντικυνηγοί και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει! Ασχολήσου πιο σοβαρά με το θέμα και θα δεις πόσο δίκιο ή άδικο έχω!
      Εσύ τώρα που είσαι και οικολόγος από ότι φαίνεται,πόσα ραβδιά έχεις και πού γυρνάς; σε ποια φύση....να γυρίσουμε μαζί!....και πόσα αδέσποτα εσύ έχεις "ταΐσει";
      Κάτι τύποι σαν τον Τρεμ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα κέδρα από τα έλατα και τα πεύκα,και θα μου τους περάσεις αυτούς για οικολόγους! όπως και το 99.999% των "δικών" σας δήθεν οικολόγων δεν μπορεί παρομοίως να τα ξεχωρίσει!
      Κάνε μια δοκιμή,πάρε το ραβδί σου και έναν δικό σου eko και ανεβείτε σε κάποιο κοντινό βουνό, στη συνέχεια ζήτα του να ξεχωρίσει τα 3 δένδρα θα εκπλαγείς...αν έρθει για περπάτημα φυσικά, γιατί πολλοί το παίζουν αλλά δεν περπατούν..είναι "επιδειξιομανείς*".
      Για τόλμα το να σε δω....εσύ σίγουρα ως λάτρης της φύσης και συχνός περιπατητής,ξέρεις να τα ξεχωρίζεις ..έτσι;
      Θα δεις και ποιό είναι το πρόβλημα των δασών μας τοπικά, εγώ το ξέρω εσύ το γνωρίζεις ..

      Διαγραφή
    4. Όπου μας βολεύει αγροίκοι με τα όπλα στα βούνα και μετά το παίζουμε ψευτοευρωπέη. (Και δεν είναι ορθογραφικό).

      Διαγραφή
    5. Γίνεσαι γραφικός και λαϊκίζεις, ωραίο επίπεδο, να σε χαίρονται του συναφιού σου!

      Διαγραφή
  3. Να υπενθυμίσω το πρόσφατο σχόλιο μου σε πρόσφατη ανάρτηση του Ιστολογίου σας:
    http://neaflorina.blogspot.com/2012/02/blog-post_2418.html#comment-form

    Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνουμαι απόλυτα.
    Ο Τρεμόπουλος και το κομμα του είναι τσιράκια της Νέας Τάξης, των παγκόσμιων αφεντικών. Η οικολογία είναι η βιτρίνα, για να μπερδεύονται οι αφελείς.
    Νιώθουν ότι έχουν πετύχει στο Βημα-1 (κοινή γνώμη) και τώρα φαίνεται να προχωρούν στο Βημα-2 (νομοθεσία). Ο τελικός τους στόχος είναι τριπλός:
    1) Στέρηση του λαού από τις δημόσιες εκτάσεις και εξάρτηση της επιβίωσής του από τις ελεημοσύνες του Κράτους.
    2) Ιδιωτικοποίηση των κυνηγότοπων, με αμύθητα κέρδη.
    3) Απαγόρευση της κατοχής κυνηγετικών όπλων, και γενικά ξεδόντιασμα του λαού, και εξασφάλιση υποταγής σε κάθε τους αυθαιρεσία.

    Έγινα σαφής;

    Τι άλλο μπορώ να κάνω ως "akritas"; Μόνο να καταγγέλω αυτά που βλέπω να συμβαίνουν, και αυτά που βλέπω να ετοιμάζονται.

    Μη δίνετε αξία σε κανένα Τρεμόπουλο, παίζει το παιχνίδι της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Δεν το βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω ρε ακρίτα, είσαι μεγάλος ατσίδας! Τους ξεμπρόστιασες ολους! Ιδιαίτερα με τον τρίτο στόχο που αναφέρεις, εμεινα έκπληκτος.. Πως δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος μέχρι τωρα.. Τους αλήτες! Καλά που είναι και οι κυνηγοί και μας προστατεύουν με τα δίκανα τους απο κάθε είδους αυθαιρεσίες!

      Διαγραφή
  4. Άσχετα με το όποιο πολιτικό κόμμα ή τα άτομα που το εκπροσωπούν, η οικολογία είναι πάνω από όλα συνείδηση. Αν κάποιος έχει έστω και ίχνη φαιάς ουσίας έχει και συνείδηση. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε.

    Αν το κυνήγι είναι αμφιλεγόμενο έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνεται και με την μανία κάποιον να σκοτώνουν ότι κινείται. Η λαθροθηρία όμως, η οποία μάλιστα γίνεται και από άτομα εκλεγμένα, πιστεύετε πως δεν θα έπρεπε να κατακρίνεται από όλους, οικολόγους, πασόκους, νουδούκους, κτλ;

    Οι λαθρομετανάστευση που κολλάει με την λαθροθηρία; Το μόνο κοινό είναι το ΛΑΘΡΟ- κατά τ΄άλλα εκτός από πολιτική θέση, δεν έχει ουδεμία σχέση με το παράνομο κυνήγι. Αυτό είναι το θέμα και μην προσπαθείτε να αποσυντονίσετε την κουβέντα.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβληματίζομαι και διερωτώμαι αν ενοχλούν με την παρουσία τους και οι 1000; εναπομείναντες κάτοικοι της ακριτικής αυτής περιοχής, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν επωμιστεί θέλοντας και μη, πολλούς και ποικίλους ρόλους:
    Το ρόλο του ακρίτα και του προστάτη των συνόρων μας
    Το ρόλο του προστάτη του φυσικού πλούτου του τόπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε και τόσο αγάπησε
    Το ρόλο του αυθεντικού ανθρώπου που καθημερινά βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης
    Το ρόλο του υπομονετικού και καλοπροαίρετου ατόμου που σκύβει το κεφάλι του σε οτιδήποτε νέο και άγνωστο
    Το ρόλο του ανεκτικού και φοβισμένου προσώπου που έμαθε να στέκεται στα πόδια του στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις
    Το ρόλο του αποδεκατισμένου αγωνιστή
    Το ρόλο του ξεριζομένου λαού που υπέφερε στις κακουχίες
    Το ρόλο του πιστού και περήφανου ΠΑΤΡΙΩΤΗ που πονά τον τόπο του περισσότερο από τον καθένα και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλεύεται την καλοσύνη και την αξιοπρέπεια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τρεμόπουλος τη δουλειά του κάνει και δυστυχώς δικαιώνεται αλλά λίγη σημασία έχει όταν εμείς τάχουμε κάνει χάλια και καλύπτουμε κι απο πάμω τα λαμόγια, τους "άρχοντες" αλλά και τους λαθροκυνηγούς. Η κατάσταση είναι χάλια και όχι μόνο στο κυνήγι περισσότερο όμως φταίνε αυτοί που άρχουν αλλά και οι σύλλογοι που υποτίθεται οτι δεν έχουν οικονομικά ωφέλη. Στον τόπο μας λείπει η δράση και η συνεργασία κυρίως μεταξύ των πολιτών με ευαισθησία κι όχι κομματόσκυλων γιατί μόνο έτσι χτυπιέται η κακώς ενοούμενη παγκοσμιοποίηση δηλαδή το μάντρωμα χωρίς όρους.Πάντως η ομοσπονδία δεν πείθει κανέναν,μόνοι τους τα λένε ,μόνοι τους τα πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πουρναροκαλιεργητές και οι λαθροκυνηγοί τις Πρέσπες .Θα ήταν πολύ καλή κωμικοτραγική επιθεώρηση εις της Φλωρίνης των Πρεσπών τα μέρη. Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι άφθονοι με η χωρίς τουφέκια φυσεκλίκια . Ούτε ταινία να γυριζόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο,δεκαετίες τώρα,μπορούσαν να συνυπάρχουν άνθρωποι(γεωργοί,κτηνοτρόφοι,ψαράδες,ΚΥΝΗΓΟΙ)μαζί με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του τόπου,χωρίς να διαταράσετε ούτε η ισορροπία του περιβάλλοντος,ούτε η ζωή των ανθρώπων.Μετά την εισαγωγή στον τόπο αυτό όλων των "ξενόφερτων" "ψευτοοικολόγων" τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν,και σε λίγα χρόνια(θα το θυμηθείτε),οι άνθρωποι(ντόπιοι) θα είναι είδος προς εξαφάνιση.θα ήθελα μια μέρα,έστω και σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα,να κοβόταν κάθε μορφή χρηματοδότησης προς όλες τις δήθεν περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή,για να δώ πόσοι απο αυτούς τους "ψευτοφυσιολάτρες",θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τόπο...θα εξαφανιστούν εν μία νυκτή.Δεν θα υπάρχει "μέλι" πια.Αυτήν την οικολογία προσφέρουν αυτοί οι τύποι στην περιοχή,την οικολογία του πορτοφολιού και της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.