Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φλώρινα 2012: στη γωνιά αυτή που ξεκινάει η Ελλάδα, τελειώνει μαζί και η ανθρωπιά της;

Σήμερα Δευτέρα 6/2/2012 στο Αστυνομικό Τμήμα θα γίνει επώνυμη μήνυση στον κύριο που πυροβόλησε το σκυλί, χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.
Το σκυλί βρισκόταν πλησίον του νεκροταφείου Φλώρινας και δεν έβλαψε κανέναν... Νιώθουμε ντροπή σαν φιλόζωοι και σαν Φλωρινιώτες... Η σιγή είναι συνενοχή , δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια και να αφήνουμε στην τύχη τους τα ζώα απλά αδιαφορώντας. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων σας.

*Τα άσπρα σημάδια (μπιλίτσες) στις ακτινογραφίες είναι τα σκάγια από την καραμπίνα. Το σκυλί είναι σε σχετικά σταθερή κατάσταση αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα.

Φ. Τράσιας

14 σχόλια:

  1. Η ζωή στην άγρια δύση... Δήμαρχοι και άλλοι πιστολάδες κάνουν ότι θέλουν στα βουνά μας, άλλοι κυνηγάνε σκυλιά και ότι άλλο τους καπνίσει... Ζούγκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός!!! Αυτό με τους άλλους πιστολάδες μου άρεσε πολύ.

      Διαγραφή
  2. Αυτή είναι η παιδεία μας. Πρέπει να γίνονται ομιλίες στα σχολεία, μπας και αλλάξει κάτι.

    Κάποιοι βγάζουν το αντριλίκι σου σε ανήμπορα ζώα, επιβεβαιώνοντας τα ψυχολογικά τους προβλήματα.

    Ελπίζω να αναρρώσει και να είναι πιο τυχερό, να μην ξανασυναντήσει άγρια θηρία.

    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ. ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΖΩΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

      Διαγραφή
  3. Kομπλεξικά υποκείμενα, τα ζώα τί σας φταίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω η αστυνομια να κανει σωστα τη δουλεια της και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος , ωστε να καταλάβουν κάποιοι πως δεν ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα που ο καθένας ψυχοπαθής κάνει ότι του καπνίσει!Η μήπως όχι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε ακούσει για άστεγους που πεθαίνουν από το κρύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκοτώνουμε ζώα θα ζεσταθούν οι άστεγοι; Τι λογική είναι αυτή;

      Γιατί πάντα μπερδεύεται άσχετα μεταξύ τους; Αν είμαι φιλόζωος δε νοιάζομε για τους συνανθρώπους μου; Θα μας κουφάνετε ρε!

      Διαγραφή
  6. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΣΚΥΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΩΤΟΣΑΝΕ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΣΚΑΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΤΙΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΑΙΣΘΕΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΓΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. esu pou exeis akousei gia astegous giati den ksaneis kati ase emas na asxoloumaste me ta zwa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μήνυση κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 6/2/2012 από την Φιλοζωική Ομάδα Φλώρινας στο Α.Τ.Κλεινών.
    ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ το σκυλί θα αναρρώσει πλήρως σωματικά απ'οτι είπε η κτηνίατρος που το εξέτασε και το περιθάλπτει.. Πνευματικά θέλει λίγη προσπάθεια και σίγουρα αγάπη από κάποιο υπεύθυνο άτομο/άτομα για να ανακάμψει.. Ηλικιακά είναι μικρό ούτε 1 έτους και δεν είναι ούτε 20 κιλά(μεσαίο). Προσπάθεια να βρεθεί κάποιος να το φιλοξενήσει γίνεται και από τους εθελοντές του σωματείου της Πατούσας, όποιος ενδιαφέρεται όμως μπορεί να έρθει σε επαφή και μαζί μου . Δεν μπορούμε να το στείλουμε πάλι στο κυνοκομείο σε αυτή την κατάσταση. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους .

    Τράσιας Χριστόφορος , εθελοντής/μέλος του φιλοζωικού σωματείου Φλώρινας ''η Πατούσα'' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. ΨΙΛΑ ΣΚΑΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ;
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΝΑ ΕΒΑΖΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 07.36 το σχόλιό σου είναι απλά απαράδεκτο και είσαι το λιγότερο γελοίος... Εύχομαι να μην σου τύχει κάποιο ανάλογο περιστατικό ποτέ .. Τραγικός ..

      Διαγραφή
    2. 07.36.Αμφιβαλλω εαν εχεις βγαλει το δημοτικο.πραγματικα ουτε η λεξη ζωο δεν σε αντιπροσωπευει.τραγικος.
      δυστηχως ο ανθρωπος που δεν αγαπαει τα ζωα δεν μπορει να αγαπησει ουτε τους ανθρωπους...Δεν μπορει να σεβαστει ουτε τη φυση,ουτε κανενος ειδους ζωης...Και δυστηχως υπαρχουν πολλοι τετοιοι"ανθρωποι" γυρω μας

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.