Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δεντροφύτευση στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Αμυνταίου


Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου, υπό την αιγίδα του δήμου Αμυνταίου και της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, αλλά και την υποστήριξη του Δασαρχείου Φλώρινας, διοργάνωσε δεντροφύτευση στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Αμυνταίου.
Η δεντροφύτευση, που έγινε με το σύνθημα «δώσε ανάσα ζωής… έλα κι εσύ!», πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια και παρουσία του διευθυντή και των καθηγητών τους, αλλά και των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Αμυνταίου και της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου απέδειξαν στην πράξη την οικολογική τους ευαισθησία επιλέγοντας το χώρο κοντά στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Αμυνταίου, σε μία πράξη εθελοντισμού με διπλή σημασία: από μόνη της η δεντροφύτευση είναι μία πράξη με πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα η επιλογή του χώρου του βιολογικού καθαρισμού, που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον από τα αστικά λύματα, έχει το δικό της συμβολισμό. Στόχος των μαθητών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου είναι η δεντροφύτευση να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.




1 σχόλιο:

  1. ΑΣΧΕΤΟ αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γνωστοποιηθεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε: Τόσο το σχέδιο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" πριν από δώδεκα (12) χρόνια όσο και το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" πρόσφατα, σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν με το "έτσι θέλω", με υποτιθέμενα οικονομικά κριτήρια. Στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", το κατάστημα της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που βρίσκεται στη Φλώρινα (ως έδρα νομού) από τότε που η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εκπροσωπείται σε κάθε νομό, υποβαθμίστηκε. Μέχρι εδώ τίποτε το ασυνήθιστο, αλλά ... Ενώ υπάρχει το κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας, δεν χρησιμοποιείται πλέον. Αντί αυτού, η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη στην ενοικίαση άλλου ακινήτου όπου έχει μετεγκατασταθεί, προφανώς για λόγους "οικονομίας". Και εσύ λαέ πλήρωνε αυτά τα επί πλέον ενοίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.