Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Γ. Λιάνης: «Τρόμο προκαλεί στη Φλώρινα η σκέψη να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ»


Τον κώδωνα του κινδύνου θα κρούσει στην κυβέρνηση, για το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ∆ΕΗ, ο βουλευτής Γιώργος Λιάνης, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΝΕΑ».
«Στη φοβερή δίνη στην οποία έχει περιπέσει η χώρα, αισθάνομαι ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι αδήριτη ανάγκη. Κατά την έννοια αυτή θα μπορούσα να δεχτώ όλες εκείνες τις σκέψεις και τις προτάσεις που θα οδηγούσαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα εκ του ασφαλούς», επισημαίνει ο κ. Λιάνης. Προσθέτει όμως ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί ένα πείραμα όπως αυτό που αφορά τη ∆ΕΗ.
«Η σκέψη να πουληθεί το 17% έναντι 350 εκατ. ευρώ δεν είναι µια λύση του προβλήματος, αλλά µια ζοφερή εξέλιξη που θα έχει οικτρές παρενέργειες.
Στην πατρίδα µου, τη Φλώρινα, αυτή η σκέψη προκαλεί τρόμο. Σκεφτείτε ότι η μονάδα της Μελίτης 2 που ανήγγειλε η ∆ΕΗ κοστολογείται 700 εκατ. ευρώ και η ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που επίσης έχει προαναγγείλει η ∆ΕΗ 1,2 δισ. ευρώ, κι εμείς πάμε να δώσουμε το 17%, µε λιγότερο από το 1/3, µε αυτό το γελοίο αντάλλαγμα».
Ο κ. Λιάνης παρατηρεί πως «είχα υποχρέωση να πω την αλήθεια που εκφράζω ως βουλευτής μιας υψηλόφρονης περιοχής και να περιοριστώ και πάλι στη σιωπή µου, αναμένοντας την ημέρα της εξόδου από αυτό το ταξίδι των 22 χρόνων που, αλίμονο, κατάντησε Οδύσσεια…». Διευκρινίζει ωστόσο πως, παρότι έχει δηλώσει πως δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής, «δεν πρόκειται να σταθώ απέναντι στους συναδέλφους µου και την κυβέρνηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διαφοροποιηθεί στη σχετική ψηφοφορία.

Πηγή: tanea.gr

6 σχόλια:

  1. Αν ζητήσει η ΔΕΗ τις νέες μονάδες να τις κάνει αυτός που θα πάρει το 17%, τότε ο Λιάνης θα συμφωνήσει...;
    Στο τέλος θα μας πει πως για την Ιθάκη που αποζητά και δεν την φτάνει υπεύθυνο είναι το ίδιο του το κόμμα... άλλα αντ' άλλων...
    Ευτυχώς δηλαδή που (αυτό το ΠΑΣΟΚ) του σπάει και τη σιωπή... με τις ζοφερές εξελίξεις που ως σκέψεις (?) εμφανίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://florinapost.blogspot.com/2011/04/17_29.html#more

    Εσείς οι δύο ή συνεργάζεστε ή ΠΟΝΤΙΚΕ σε κλέβουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι δύο έχουν την πρωτογενή πηγή και αυτό τους τιμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4628651

    Μάλλον τη δεύτερη για δευτερογενή τη βρίσκω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι τοσο φοβο και τρομο κ ' λιανη///////
    θα πεις παλι νοιαζεσαι για τη φλωρινα '''''
    το χαψαμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσες τετραετίες ο Λιάνης βγαίνει βουλευτής με το να τάζει θέσεις στην ΔΕΗ και να παρενβάινει για να μπαίνουν οι "δικοί του" στα εξάμηνα της ίδιας εταιρίας. Είναι να μην πονάει που μπορεί να του πάρουν το εργαλείο "εκλογής" του. Ειδικά τώρα που αποφάσισε να ξανακατέβει βουλευτής (είναι πολλά τα λεφτά Άρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.