Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Υπεξαίρεση 61.200 ευρώ στην Εργατική Εστία Φλώρινας

Λεπτομέρειες για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο γραφείο της Εργατικής Εστίας έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη υπάλληλος υπεξαίρεσε το ποσό των 61.200 ευρώ που προοριζόταν για πληρωμές προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Μάλιστα, φέρεται να πλαστογράφησε τις υπογραφές του ιδίου – ως προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Εργατικής Εστίας – όσο και του μέλους της Επιτροπής Σάββα Σαπαλίδη, σε περίπου 70 επιταγές.
Ο κ. Μπίρος επισήμανε ακόμα πως η υπάλληλος έχει τεθεί σε δυνητική αργία ενός έτους, μετά από έλεγχο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Εργατικής Εστίας, ενώ εις βάρος της θα υποβληθούν μηνύσεις τόσο για υπεξαίρεση (από την Εργατική Εστία), όσο και για πλαστογραφία (από τους κ.κ. Μπίρο και Σαπαλίδη).
Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ο κ. Μπίρος ανέφερε ότι είχε ζητηθεί, πριν βγει στο προσκήνιο η υπόθεση, να μην τοποθετηθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος ως υπόλογος διαχειρίστρια, διότι «δεν ήταν ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υπηρεσίας».
Από την πλευρά του ο κ. Σαπαλίδης εξέφρασε την αγανάκτηση, τον αποτροπιασμό και την οργή του για το συμβάν και πρόσθεσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το θέμα στα άκρα».
Το περιστατικό αυτό ήρθε στο φως στις αρχές Απριλίου και άμεσα ενημερώθηκε και η πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που κάλεσε την υπάλληλο σε απολογία, η οποία φέρεται να ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες της.
Το γραφείο της Φλώρινας είναι κλειστό από τις 5 Απριλίου. Πάντως, σύντομα αναμένεται να τοποθετηθεί υπάλληλος προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι όλων των προγραμμάτων, τα οποία θα αρχίσουν να «τρέχουν» το προσεχές διάστημα.

4 σχόλια:

  1. kala gia tosa lefta to kanate thema?den katalaba giati o k.mpiros katigorei oti den tin ithele?an den tin ithele einai anagki na mas to leei as ekane ta aparaitita metra gia na min tin baloun ipologo.as psaxoun na broun ti egine kai makari na brethei.oloi omos gia emena ftaine kai autoi pou bgainoun tora kai milane.giati panta den ftaiei mono enas.tha exoume sigoura ekselikseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εσένα (1:09) σου περισσεύουν 61.000 δε δίνεις κάτι και σε εμάς... άκου εκεί για τόσα λεφτά το κάνατε θέμα... άλλοι δεν έχουν ουτε ένα ευρώ στη τσέπη τους... πας καλα΄???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. edo file mou leipoun ekatommiria apo tin ellada kai den to kanane thema tosa xronia.esy pas kala kai milas etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχεις δικιο φιλε μου εδω λειπουν τοσα λεφτα απο τη ελλαδα και το μαθαμε μετα απο τοσα χρονια.αυτα τα λεφτα δεν ειναι τιποτα μπροστα στα εκατομμυρια που πρεπει εμεις να πληρωσουμε.και βεβαια παει καλα οποιοσ το εγραψε εσυ μαλλον δεν πασ καλα και μιλας ετσι.τι σεπειραξε τοσο?εδω λεμε την γνωμη μας και πρεπει να την σεβεσαι ειτε θελεις ειτε οχι αλλιωσ μην γραφεισ σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.